Tajine z kurczaka i kwaszonych cytryn
Tajine z kurczaka i kwaszonych cytryn
Podawaliśmy już wcześniej przepis na tajine z wołowiny , więc dziś wersja drobiowa Składniki 6 udek z kurczaka lub 2 duże pierści z kurczaka lub średniej wielkości poporcjowany kurczak 1 duża bardzo drobno posiekana cebula 1 mała świeża lub suszona ostra papryczka (w całości) 1 czubata łyżeczka startego imbiru (ewentualnie imbir w proszku) 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżka stołowa przyprawy ras el-hanout kilka nitek szafranu 1/2 łyżeczk i mielonego czarnego pieprzu 1 duża kwaszo... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, imbir, mięso, shoarma, zupa, ciasto, sałatki, sałatka, papryka, mielone, prosta zupa, drobiowe, wołowina, udka , proste ciasto, udka z kurczaka, mięso duszone, gotowany kurczak, sałatka z kurczakiem, potrawy z kurczaka, kurczak z czosnkiem, kurczak z papryką , mięso mielone, lekkie sałatki, zupa z mięsem mielonym, ciasto cytrynowe
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz