Łosoś z parowaru z kiszonymi cytrynami i szczypiorkiem

Łosoś z parowaru z kiszonymi cytrynami i szczypiorkiem

Łosoś z parowaru z kiszonymi cytrynami i szczypiorkiem

Zdjęcie ze strony producenta Ponieważ niedawno nasza kuchnia wzbogaciła sie o kolejne urządzenie - tym razem parowar, więc przyszedł czas na eksperymenty. Na pierwszy ogień (a właściwie na pierwszą parę) poszedł łosoś, bo to jedno z najprostszych i najszybszych dań. Czas przygotowania to raptem 10 minut i 15 minut parowania. Składniki (proporcje na dwie osoby) 400 g filetów z łososia skórka z 1/4 kiszonej cytryny ( link  do  przepisu  tutaj ) lub 4 plastry świeżej cytryny 8 bardzo cienkich pl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.