Kluski na parze, buchty, pampuchy czyli napinamy brzuszki

Kluski na parze, buchty, pampuchy czyli napinamy brzuszki

Kluski na parze, buchty, pampuchy czyli napinamy brzuszki

Kluski na parze, buchty, pampuchy - nazw jest wiele, ale smak zawsze wyśmienity.  Trudno byłoby mi wskazać osobę, która nie lubi klusek na parze. Pasują zarówno do wszelkiego typu gulaszy, jak i słodkich sosów. Można je polać słodką śmietanką i podawać z owocami. Wariantów jest mnóstwo. Większość przepisów, które znam zawiera całe jajka, jednak jakiś czas temu Gosia podpowiedziała mi aby dodała tylko żółtka i był to doskonały pomysł. Wypróbujcie - warto :) Składniki - proporcje na około 20 sztuk 1 szkl... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.