Barszcz biały na wędzonych żeberkach i soku z kiszonych ogórków

Barszcz biały na wędzonych żeberkach i soku z kiszonych ogórków

Barszcz biały na wędzonych żeberkach i soku z kiszonych ogórków

Składniki pasek bardzo chudych żeberek wędzonych - ok. 30 dag 0.5 kg białej kiełbasy surowej lub parzonej. 3/4 szklanki soku z kiszonych ogórków 3 czubate łyżki stołowe mąki 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 ziarenka ziel a angielskiego 1 łyżka majeranku  1 nieduży grzybek suszony około 2,5  litra wody sól, pieprz do smaku ewentualnie 100 gra mów śmietany do zabielenia Obrane i umyte warzywa , grzybek suszony oraz żeberka włożyć do garnka. Dodać ziele angielskie, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.