Barszcz biały na wędzonych żeberkach i soku z kiszonych ogórków
Barszcz biały na wędzonych żeberkach i soku z kiszonych ogórków
Składniki pasek bardzo chudych żeberek wędzonych - ok. 30 dag 0.5 kg białej kiełbasy surowej lub parzonej. 3/4 szklanki soku z kiszonych ogórków 3 czubate łyżki stołowe mąki 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 liść laurowy 2 ziarenka ziel a angielskiego 1 łyżka majeranku 1 nieduży grzybek suszony około 2,5 litra wody sól, pieprz do smaku ewentualnie 100 gra mów śmietany do zabielenia Obrane i umyte warzywa , grzybek suszony oraz żeberka włożyć do garnka. Dodać ziele angielskie, ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ogórki, kiełbasa, żeberka, biała kiełbasa, barszcz, shoarma, zupa, ciasto, sałatki, sałatka, mięso, ogórki kiszone, prosta zupa, marchewka, proste ciasto, sałatka z marchewką, sałatka z marchewki
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz