Kefta czyli kofta - kuchnia arabska

Kefta czyli kofta - kuchnia arabska

Kefta czyli kofta - kuchnia arabska

Składniki  1 kg mielonej wołowiny   1 duża bardzo drobno posiekana cebula (można zmielić w blenderze) 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżki bardzo drobno posiekanej natki pietruszki   1 łyżka bardzo drobno posiekanej świeżej kolendry   1 łyżeczka bardzo drobno posiekanej świeżej mięty lub pół łyżeczki suszonej mięty (opcjonalnie) 1 łyżeczka drobno posiekanego świeżego majeranku lub pół łyżeczki suszonego majeranku   pół łyżeczki słodkiej papryki pół łyżeczki (lub mniej) piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.