Kefta czyli kofta - kuchnia arabska
Kefta czyli kofta - kuchnia arabska
Składniki 1 kg mielonej wołowiny 1 duża bardzo drobno posiekana cebula (można zmielić w blenderze) 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżki bardzo drobno posiekanej natki pietruszki 1 łyżka bardzo drobno posiekanej świeżej kolendry 1 łyżeczka bardzo drobno posiekanej świeżej mięty lub pół łyżeczki suszonej mięty (opcjonalnie) 1 łyżeczka drobno posiekanego świeżego majeranku lub pół łyżeczki suszonego majeranku pół łyżeczki słodkiej papryki pół łyżeczki (lub mniej) piep... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, szaszłyki, shoarma, zupa, sałatki, ciasto, sałatka, papryka, mięso, wołowina, sok, prosta zupa, kiełbaski, imbir, wieprzowina, grill, proste ciasto, mięso mielone, sałatka z papryki, zupa z mięsem mielonym, lekkie ciasto, lekkie sałatki, salatki do grilla, sałatka na grilla
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz