Kefta czyli kofta - kuchnia arabska

Kefta czyli kofta - kuchnia arabska

Kefta czyli kofta - kuchnia arabska

Składniki  1 kg mielonej wołowiny   1 duża bardzo drobno posiekana cebula (można zmielić w blenderze) 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 2 łyżki bardzo drobno posiekanej natki pietruszki   1 łyżka bardzo drobno posiekanej świeżej kolendry   1 łyżeczka bardzo drobno posiekanej świeżej mięty lub pół łyżeczki suszonej mięty (opcjonalnie) 1 łyżeczka drobno posiekanego świeżego majeranku lub pół łyżeczki suszonego majeranku   pół łyżeczki słodkiej papryki pół łyżeczki (lub mniej) piep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, szaszłyki, shoarma, zupa, sałatki, ciasto, sałatka, papryka, mięso, wołowina, sok, prosta zupa, kiełbaski, imbir, wieprzowina, grill, proste ciasto, mięso mielone, sałatka z papryki, zupa z mięsem mielonym, lekkie ciasto, lekkie sałatki, salatki do grilla, sałatka na grilla

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.