Kabsa (kepsa) - kuchnia arabska z regionu Zatoki Perskiej
Kabsa (kepsa) - kuchnia arabska z regionu Zatoki Perskiej
Kabsa lub kepsa jest potraw ą bardzo popularn ą i lubianą w Arabii Saudyjskiej, ale poniższy przepis dostaliśmy od Polki mieszkającej na stałe w Jordani i . Jest wiele odmian i metod przygotowywania kebsy - poniżej jedna z nich. Przepis na 4 osoby - w miarach arabskich czyli z dużą "górką" :-) Sekretem udanej kepsy jest szybkowar i czas, w jakim ją ugotujemy, choć na pewno można bez szybkowaru. Składniki 4 szklanki ryżu basmati 1 duża cebula 1 duży pomidor 4 kostki maggie 1 łyżeczka soli 1 łyżka stołowa... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ryż, kurczak, shoarma, zupa, ciasto, papryka, ogórki, sałatka, sałatki, prosta zupa, proste ciasto, kurczak z ryżem, sałatka z pomidorem, szybki kurczak, sałatka z kurczakiem, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, sałatka z ryżem, potrawy z kurczaka, kurczak z papryką , gotowany kurczak, suszone pomidory, kurczak z serem, lekkie sałatki, salatka z serem, proste i szybkie ciasto, uda z kurczaka, szybkie ciasto, szybka zupa, sałatka z papryki
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz