Marynata teriyaki - do drobiu, mięsa i ryb
Marynata teriyaki - do drobiu, mięsa i ryb
To moja ulubiona marynata do mięsa i ryb. Można oczywiście kupić gotową w sklepie, tylko.... po co skoro ta zrobiona w domu będzie smaczniejsza :) Poniżej proporcje na 4 udka z kurczaka albo 4 plastry karkowki. Składniki 1/2 szklanki sosu sojowego 2 łyżeczki brązowego cukru lub płynnego miodu 1/2 łyżeczki imbiru (najlepiej świeżego, startego na tarce (w ostateczności może być imbir mielony) 2 łyżki stołowe octu winnego 1 duży ząbek czosnku (drobno posiekany lub zmiażdżony) opcjonalnie przecier pomi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, shoarma, zupa, ciasto, sałatki, sałatka, imbir, ryby, mielone, marynaty, prosta zupa, zupa pomidorowa, udka , ryba, sosy, kurczak, proste ciasto, udka z kurczaka, mięsa pieczone, ryba w ciescie, sos do kurczaka, kurczak w miodzie, mięso mielone, sos do mielonego , kurczak w marynacie, potrawy z kurczaka, pieczeń z mięsa mielonego, sałatka z kurczakiem, sos pomidorowy, kurczak z czosnkiem
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz