Faszerowana cukinia czyli كوسا محشي
Faszerowana cukinia czyli كوسا محشي
Zdjęcie ze strony Leila Restaurant w Dubaju Kousa mahshi (arab. كوسا محشي ) w dosłownym tłumaczeniu nadziewane cukinie to danie bardzo popularne na Bliskim Wschodzie i miły przerywnik między jednym a drugim rodzajem gulaszu z ryżem, na widok którego zaczynam już ryczeć niczym wściekły Wielbłąd. Potrawa najprawdopodobniej pochodzi z Libanu i oczywiście wariantów ma tyle, ilu kucharzy :) Składniki (porcja dla 3 - 4 osób) 8 - 9 małych zielonych cukinii (im mniejsze, tym lepsze) 1 czubata łyżka soli Sos ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
cukinia, mielone, pomidor, ryż, zupa pomidorowa, sosy, shoarma, zupa, sałatki, ciasto, sałatka, prosta zupa, warzywa, papryka, wołowina, papryka faszerowana, gulasz, proste ciasto, cukinia faszerowana, ryż z warzywami, sos pomidorowy, mielone z warzywami, sos do ryżu, ryż smażony, drugie danie, gulasz po węgiersku, sałatka z ryżem, sos do mielonego , sałatka z pomidorem, sałatka z papryki
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz