Kabsa - mieszanka przypraw - kuchnia arabska z regionu Zatoki Perskiej

Kabsa - mieszanka przypraw - kuchnia arabska z regionu Zatoki Perskiej

Kabsa - mieszanka przypraw - kuchnia arabska z regionu Zatoki Perskiej

Składniki   1 łyżka ziaren kardamonu (wyjętych uprzednio z torebki nasiennej) 1 łyżka kurkumy 1 łyżka cynamonu  1 łyżeczka goździków  1 łyżka czarnego pieprzu (lub nieco mniej je ś li wolimy łagodniejszą wersję) 1 łyżka nasion kminku   1 łyżeczka nasion kolendry 1 liść laurowy 1/2 łyżeczki czarnej suszonej cytryny 1 łyżka nasion kopru (opcj onalnie) 1 /2 łyżeczki szafranu (opcjonalnie)   szczypta gałki muszkatołowej (opcjonalnie) Przygotowanie Wymieszać ze sobą wszystkie składniki Prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.