Ramadanowy deser z daktylami
Ramadanowy deser z daktylami
Jest to deser bardzo często podawany w Arabii Saudyjskiej na iftar (arab. إفطار ) czyli pierwszy posiłek, spożywany po zachodzie słońca w okresie Świętego Miesiąca Ramadan. Podobno deser ten wywodzi się z położonej w centrum kraju prowincji Al-Qaşīm. Składniki 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich lub migdałów w płatkach 3 szklanki miękkich daktyli bez pestek 8 łyżek stołowych niesolonego masła 1 płaska łyżeczka miel... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
orzechy, mielone, desery, deser, orzechy włoskie, shoarma, zupa, sałatki, ciasto, sałatka, pasta, pasty, prosta zupa, przepisy na święta, proste ciasto, ciasto z orzechami, ciasto z bezami, lekkie ciasto, lekkie sałatki, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z kawą
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję