Mleko imbirowe - smaki Bliskiego Wschodu
Mleko imbirowe - smaki Bliskiego Wschodu
Jako przyprawa imbir jest używany od kilku tysięcy lat. Słynie też ze swoich właściwości leczniczych, zwłaszcza jako środek łagodzący dolegliwości trawienne i obniżający poziom cholesterolu. Rozgrzewając organizm.imbir poprawia krążenie krwi, a działając przeciwkaszlowo przynosi ulgę w przeziębieniach. W Arabii Saudyjskiej , sąsiednim Bahrajnie i Omanie na przeziębienia i grypę podaje się mleko imbirowe. Działa doskonale :) Składniki 5 -7 cm kawałek imbiru 3 szklanki mleka 1/2 szklanki w... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
imbir, shoarma, zupa, ciasto, sałatki, sałatka, banan, napój, prosta zupa, proste ciasto, ciasto z bananem, ciasto z bananami
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję