Chleb naan

Chleb naan

Chleb naan

Clebek naan Naan to rodzaj płaskiego chleba popularnego zarówno w Afganistanie, Arabii Saudyjskiej i innych krajach Zatoki Perskiej jak i w Indiach i Chinach. Często podawany jest do curry i innych dań z sosami. Naan jest najlepszy, kiedy jest świeży, więc lepiej nie robić zapasów. Składniki 2  szklanki maki pszennej (najlepiej chlebowej typu 850) lub mąki tortowej 3/4 szklanki cieplej wody 1 łyżeczka drozdzy instant 1 lekko czubata łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placki, ciasto, chleb, shoarma, zupa, sałatki, sałatka, jogurt, prosta zupa, curry, mak, sosy, proste ciasto, lekkie ciasto, ciasto z jogurtem naturalnym, chleb z ziarnami, sałatka curry, ciasta tortowe, ciasto z makiem, lekkie sałatki, chleb na drożdżach , dania na gorąco, placek po węgiersku

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.