Sambousa - czyli pierogi po saudyjsku
Sambousa - czyli pierogi po saudyjsku
Sambousa (zwane też samosa) to jedna z bardziej popularnych i lubianych przystawek w Arabii Saudyjskiej, innych krajach Zatoki Perskiej, ale także w Azji i Afryce. Jest to odpowiednik naszych pierogów, ale smażonych na głębokim oleju i nadziewanych mięsem z warzywami, samymi warzywami lub serem. Wariantów nadzienia jest bardzo dużo i w dużej mierze zależą one od..... pomysłowości kucharza. Zazwyczaj farsz jest bardzo mocno doprawiony i aromatyczny, a tym samym może stanowić ciekawe urozmai... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, ciasto, ciekawe przepisy, pierogi przepis, pierogi, warzywa, shoarma, zupa, sałatki, sałatka, mięso, wołowina, ser, prosta zupa, zupa pomidorowa, przystawki, sezam, proste ciasto, mięso mielone, pierogi z mięsem, smażony ser, pieczeń z mielonego, ciasto z bezami, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, salatka z serem, pierogi przepis ciasto
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz