Pakistańska kheema czyli obiad w pół godziny
Pakistańska kheema czyli obiad w pół godziny
Słowo keema lub kheema oznacza w języku urdu " mielone mięso " i nie ma w tym przypadku znaczenia czy mówimy o drobiu, jagnięcinie czy wołowinie. Ta bardzo aromatyczne, a najczęściej także bardzo pikantne danie jest popularne Indiach i Pakistanie. Keema jest też niezwykle uniwersalna - można ją jeść z ryżem, ziemniakami lub z chlebem naan. Można używać do nadziewania samosów ( tutaj przepisy na trzy różne warianty samosów ), a jej niepodważalną zaletą jest czas przygotowania, który nie przekracza 30 ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, mięso, groszek, wołowina, ziemniak, imbir, shoarma, ryż, ziemniaki, zupa, sałatka, chleb, ciasto, sałatki, mięso mielone, prosta zupa, curry, kolacja, obiad, proste ciasto, ryż smażony, suszone pomidory, zupa z mięsem mielonym, mięso duszone, ziemniaki na obiad, sałatka z ryżem, mięso na obiad, sałatka do obiadu, jagnięcina duszona, sałatka z pomidorem
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz