Pomarańczowy kurczak z parowaru

Pomarańczowy kurczak z parowaru

Pomarańczowy kurczak z parowaru

Fascynacja parowarem jeszcze mi nie przeszła a i trochę " tłuszczyku " dobrze byłoby zrzucić, więc dziś będzie kolejny przepis na uparowane potrawy. Jako, że jestem zdecydowanym mięsożercą, to do dzis iejszych eksperymentów został wykorzystany kurczak Składniki 4 podudzia z kurczaka 1/2 łyżki skórki pomarańczowej do dekoracji Marynata 1/2 szklanki sosu sojowego 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 2 łyżki stołowe octu jabłkowego 2 łyżki stołowa płynnego miodu 1 mała puszka (70 g) koncentratu pomidorowego&nbs... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

marynaty, kurczak, mięso, sosy, shoarma, zupa, ciasto, sałatki, sałatka, prosta zupa, zupa pomidorowa, imbir, ziemniaki, podudzia z kurczaka, proste ciasto, mięsa pieczone, kurczak w marynacie, potrawy z kurczaka, sos do kurczaka, kurczak pieczony, sałatka z kurczakiem, kurczak z czosnkiem, kurczak w miodzie, sos pomidorowy, pieczone ziemniaki, kurczak z warzywami, pieczone ziemniaki z czosnkiem

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.