Ras el hanout - przyprawa marokańska
Ras el hanout - przyprawa marokańska
Ras el hanout to bardzo popularna w krajach Afryki Północnej, a szczególnie w Maroku ( tutaj fotorelacja ) mieszkanka przyprawowa, w skład której wchodzi kilkadziesiąt ziół w tym także wiele występujących jedynie w tym regionie. Każdy sklep , każda restauracja , każdy dom ma swój własny przepis, dlatego przyprawa ta może mieć różne smaki. Ras el hanout można stosować do bardzo wielu potraw zaczynając od ryżu i kuskusu, duszonych warzyw, przez wszelkie dania mięsne i dania z ryb, na ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, papryka, shoarma, zupa, ciasto, sałatki, sałatka, imbir, ryby, dania mięsne, prosta zupa, curry, kuskus, ryba, gulasz, ryż, proste ciasto, ryż z warzywami, gulasz mięsny, mielone z warzywami, sałatka z ryżem, ryba w ciescie, gulasz po węgiersku, drugie danie, czosnek w ziołach, sałatka curry
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz