Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

Składniki na ciasto  (około 50-60 pierogów) 500 g mąki pszennej lub tortowej 1 niepełna szklanka wrzącej wody (około 230 - 240 mililitrów) 4-5 łyżek oleju 1 jajko rozbełtane 1 łyżeczka soli Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Uwaga - zamiast jajka, oleju i wody można dodać do mąki bardzo gorące mleko - 2 niepełne szklanki mleka na 500 mąki i 1 łyżeczkę soli   Składniki na farsz około 1 kg mięsa mielonego 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz, mielone ziele angielskie i ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, mielone, ciasto, tarta, mięso, mięso mielone, shoarma, zupa, sałatki, sałatka, bułki, placki, prosta zupa, pierogi z mięsem, proste ciasto, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, ciasta tortowe, jajka z farszem, salatka z jajkiem, bułka pszenna, zupa z mięsem mielonym, placek po węgiersku, lekkie sałatki

Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.