pasztet - 4176 przepisów (strona:68/279)

Pasztet miodowy 127

Uwielbiam pasztety, a w szczególności na bazie wątróbek drobiowych (chyba najtańszy mięsny pasztet). Smaki i dodatki można dopasowywać wg własnego uznania i gustu. Dziś polecam pasztet miodowy. 1 kg wątróbki drobiowej 5 cebul 330 ml słodkiej śmietany 30% (kwaśna nie może być) 4 jajka 150 g bułki tartej 4-5 łyżek miodu płynnego sól, pieprz, majeranek olej do smażenia

Jadło i czytadło
PSTRĄG Z BATATAMI I MARTINI , COQ AU VIN , KREME BRULLE , TARTA CYTRYNOWA …. czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W AUBERGINE! 167

pieczony bakłażan z pomidorami i gorgonzolą, podawane z salsą orzechową Delikatny w smaku, świetnie upieczony … z kremowym nadzieniem przełamanym chrupiącymi orzechami – PYCHA! PÂTÉ Z KURZYCH WĄTRÓBEK czyli pasztet podawany z konfiturą gruszkową i ciepłą bagietką. Niesamowite połączenie fantastycznego pasztetu z jeszcze lepszą konfiturą gruszkową. Całe kawałki gruszek , kremowy pasztet i chrupiąca ciepła bagietka to takie trio, które zasługuje

Ostra na Słodko
Lekki pasztet drobiowy 333

Przepis znalazłam bardzo dawno temu w internecie i robiłam z niego pasztet już wiele razy. Receptura jest sprawdzona, więc polecam z czystym sumieniem.  Pasztet jest lekki i nie zawiera tłuszczu dlatego nadaje się dla osób dbających o figurę lub odchudzających się. Składniki: 300 g wątróbki drobiowej 500 g mięsa drobiowego (ja tym razem użyłam piersi z kurczaka(...)wylewa" się sok z mięsa, to dopiekam obserwując czy sok przestał "kipieć" - wówczas wyłączam piecyk Wyjąć blaszkę z piekarnika i odkroić mięso od brzegów. Zostawić do wystygnięcia - ja studzę pasztet na kratce nad zlewem Można podawać w plastrach na półmisku jako przekąskę z sosami. Ja najbardziej lubię do kanapek z ogórkiem kiszonym: ) Smacznego

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pasztet z soczewicy i pieczarek 136

rzepisy na pasztety pączkują u mnie i zmieniają się w zależności od tego co właśnie mam pod ręką. Tak właśnie powstała kolejna wersja pasztetu z soczewicy. Tym razem z pieczarkami. Wyjątkowo przypadł mi do gusty tworząc cudowne połączenie z pomarańczowym chutney. Składniki: szklanka czerwonej soczewicy 20 dkg pieczarek duża marchewka pietruszka 10 dkg selera cebula 3 łyżki otrąb owsianych jajko(...)dolewając odrobinę zimnej wody aby masa uzyskała zwartą, gęsta konsystencję. Masę wykładam do keksówki, na wierzch można położyć kilka wiórków masła. Piekę ok. 45 minut w 180 stopniach. Zimny pasztet wykładam na talerz. Smakuje pysznie pokrojony w plastry i podany ze wspomnianym chutney pomarańczowym

Magiczna kuchnia Darii
Krokiety z pasztetem 299

dzień musiałam dorabiac kolejne porcje a domownicy wołali o dokładkę! Krokiety na stałe wchodzą do mojego menu! Chrupiące krokiety obficie wypełnione farszem zrobiony z pieczonego drobiowego pasztetu , tartej marchewki , smażonej cebulki i ulubionych przypraw – niebo w gębie ! Spróbujcie! SKŁADNIKI : NALEŚNIKI : ** Mąka – 1 szkl ** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka ** mleko – ok. 2 szkl ** jajko – 2 szt ** sól – 1 szczypta ** olej(...)FARSZ: ** drobiowy pieczone pasztet – 300 g ** marchew – 2 szt ** duża cebula – 1 szt ** sól , pieprz , papryka DODATKOWO : ** bułka tarta do panierowania ** jajko do panierowania ** olej do smażenia   SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : NALEŚNIKI : Składniki na naleśniki dokładnie razem mieszamy , odstawiamy na 10 minut , a następnie smażymy duże , średniej grubości naleśniki. Odstawiamy w ciepłe miejsce. FARSZ : Cebulę drobno siekamy , podsmażamy na odrobinie oleju

Ostra na Słodko
Pasztet z selera 150

Pasztet z selera... Wiórki aromatycznego selera. Paseczki cebuli, zmiażdżone ząbki czosnku. Delikatny zapach grzybów. Pyszny, zasmakuje nawet zagorzałym mięsożercom. Polecam! Składniki: 1 kg selera; 2 duże cebule; 250 g masła; 3 ząbki czosnku; 1 szklanka wody; 1 szklanka bułki tartej; 6 jaj; 2 kostki bulionowe, grzybowe; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Seler obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach(...)wymiarach 12 x 34 cm lub na dwie mniejsze np. 20 x 11 cm. Zamiast masła można dodać margaryny. Ugniecenie masy pasztetowej w keksówce zapobiega powstawaniu dziur w pasztecie podczas pieczenia. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
P... Pierogi! (i polska impreza!) 178

teraz rozumiem, czemu czasem siedziała do 2-3 w nocy ;p W dzisiejszym poście podam Wam super przepis na pierogi oraz przedstawię smakowitości, które jeszcze przygotowałam (kabanosy i pasztet z pomidorami wygrał !) Jestem osobą, która nie trzyma się miar, dużo rzeczy robi na oko, nie jest też zawsze wierna przepisom. Tak właśnie jest w przypadku ciasta na pierogi(...)pachniało w mieszkaniu przez ostatnie 2 tyg. ;p) znalazły uznanie w męskim gronie ;) 3.      Na stole znalazły się jeszcze domowej roboty wątrobianka oraz pasztet pomidorowy. 4.      Oraz (nie robiąc reklamy) wódka żołądkowa gorzka miętowa, nasza ulubiona :P Mam jeszcze 2 opakowania pasztetu pomidorowego w domu. Jeden muszę przywieźć koleżance

Kitchens Alphabet
Pasztet z soczewicy 161

Pasztet bezmięsny...odmiana od codziennego  mięsa, którego nie powinno się jeść codziennie. Jak spróbujecie go raz, zobaczycie, że będziecie go robić częściej. Ma dużo mniej kalorii niż normalny pasztet. Polecany dla osób na diecie:) Składniki; 500 g czerwonej soczewicy, 2 marchewki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 cm świeżego imbiru, 2 łyżeczki utłuczonych ziaren kolendry, 2 łyżeczki garam masali(...)stopni i pieczemy ok. 30 minut. Parę słów o przyprawie garam masal - " gorąca mieszanka" - kmin rzymski, kolendra, kardamon,goździki, cynamon, gałka muszkatołowa, liść laurowy , pieprz - zachwyca aromatem. Pasztet zyskuje bardzo na smaku i aromacie. Dostępna w sklepie SKWORU.PL  jak również inne przyprawy. Polecamy:)      Źródło "Rewolucja na talerzu" Przepis bierze udział w akcji

Anioły w kuchni
pâté z galaretką z jabłek 160

jest pâté? To bardzo popularne we Francji smarowidło, tzw. szybki pasztecik drobiowy, a przepis jest banalnie prosty i bardzo szybki w przygotowaniu. Pâté w odróżnieniu od polskiego pasztetu przyrządza się na jednej patelni z dużą ilością masła, oraz brandy. Pokazywałam przepisy na pâté z masłem. pasztet z morelami , pasztet z żurawiną . Przed obróbką wątróbkę moczę ją w mleku, co zdecydowanie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Co zrobić z pieczarek? Ponad 20 przepisów z pieczarkami! 42

jednym garnku! Nie musisz oddzielnie gotować makaronu, co jest wielkim ułatwieniem. Przepis na… ZOBACZ PRZEPIS Bezmięsna rolada a’la Wellington z pieczarkami Wellington to polędwica otoczona pasztetem i/lub farszem grzybowym w cieście francuskim. Inspirując się tym przepisem stworzyłam recepturę na bezmięsne danie,… ZOBACZ PRZEPIS Przepis na sos pieczarkowy bez śmietany – najprostszy sos pieczarkowy Kremowy i delikatny(...)sosem z tofu i pieczarek Makaron z tofu i pieczarkami to pomysł na szybki i bardzo smaczny obiad. Sos powstał z prostych składników, które na… ZOBACZ PRZEPIS Pieczarkowy pasztet z kaszą jęczmienną Pasztet z kaszy i pieczarek ma wiele zalet, zdecydowanie górują w nich dostępność składników i ich niska cena. Poza tym… ZOBACZ PRZEPIS Wegetariański sos gulaszowy Sosy

Via Gusto
Pyzy ziemniaczane z mięsem 44

obieram. Nastrugało się i na pampuszki, i na pyzy, i jeszcze śluski kląskie. Ziemniaków wyszła cała tona. Trza było jakoś to przerobić. No i ofkors mięcho...Mięcho z rosołu! Pasztetów już mam dosyć, choć podobno pasztet do paszteta ciągnie. Bat not dys tajm, jak rzekł nasz poliglota, Jędrzej. No to sieM pyzy s miensom wyłoniły, niczym as z rękawa. Czytajta

R'n'G Kitchen
Paszteciki z piersi kurczaka BLW 56

marchewki. Prosty i szybki przepis na mi\u0119sn\u0105, zdrow\u0105 przek\u0105sk\u0119 dla ca\u0142ej rodziny.","keywords":["marchewka","pier\u015b kurczaka","paszteciki","domowe paszetciki","paszteciki blw","pasztet domowy","pasztet z kurczaka","zdrowy pasztet","zdrowe podroby","swojskie podroby","przepis BLW","przepisy rozszerzanie diety","co je moje dziecko"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished

ProstePesto.pl
Pasztet z indyka 60

autorski; -1,2 kg ścinki tzw. (mięso gulaszowe ) z indyka  -0,3 kg wątróbki z indyka  -18g/kg sól ważona nie jodowana  -4g/kg przyprawa do pasztetu -6g/kg świeży czosnek -3g/kg jamaican jerk (przyprawa do drobiu) -jedna większa marchew -jedna cebula -dwie małe bułeczki  -dwa jajka  WYKONANIE Do garnka wlewamy tyle wody(...)rosołu. Masa mięsna ma być w miarę luźna. Napełniamy formy i pieczemy w 180 stopniach 60 min.  Ps. Z podanej ilości surowca wyszło mi dwa słoiki 300 g pasztetu i jedna forma 12 na 23 cm do pieczenia . Polecam ten przepis pasztet jest bardzo smaczny i wyrazisty w smaku za sprawą dodanych przypraw

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pasztet ze szpinaku z łososiem i kiełkami 47

kiełkach przeczytamy na portalu Przepisy.pl , gdzie znajduje się wiele przepisów z kiełkami w roli głównej. Tutaj wykiełkowały ciekawe i smaczne pomysły. W wiosennym menu zagościł u mnie rewelacyjny pasztet, przepis który znalazłam tutaj . Tak naprawdę wystarczy tylko kilka składników i możemy cieszyć się jego smakiem. Zrobiłam go na bazie łososia, ale świetnie sprawdzi się też pstrąg łososiowy. Przygotujemy(...)kilka chwil, potem pieczenie, studzenie i możemy się nim delektować. Pasztet będzie idealną propozycją na kolację, możemy go zabrać na lunch do pracy. A goście, gdy ich poczęstujemy, będą zachwyceni. Potrawa ta dostarczy nam cenne kwasy omega 3, witaminę D, minerały i inne. Polecam spożywać jak najwięcej szpinaku i kiełków dla naszego zdrowia. Witaminy z pokarmów są lepiej przyswajalne aniżeli

wesoła kuchnia
Pasztet drobiowy z indyka z nutą grzybową 75

razy -pierś z indyka 50% -ścinki z indyka tzw. mięso gulaszowe 25% -wątróbka z indyka 25% PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE  -sól warzona 16g/kg -przyprawa do pasztetu 4g/kg -włoszczyzna suszona 5g/kg -suszone grzyby namoczone wcześniej lub można je zetrzeć w moździerzu na proszek mogą być też świeże pieczarki /ilość według uznania  -rosół z gotowania mięsa /ilość taka(...)masa pasztetowa była dość luźna, pasztet ma być smarowny, wątróbkę gotujemy w innej wodzie którą później jest nam nie potrzebna. -słoiki, puszki 300 g WYKONANIE Do garnka wlewamy tyle wody aby nasz surowiec był całkowicie przykryty. Wodę podgrzewamy do 80 stopni i wrzucamy mięso i parzymy, aż mięso nie będzie surowe w środku. Cały czas utrzymujemy temperaturą 80 stopni

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Proponowane wyszukiwania