Pasztet wieprzowo-wołowo-drobiowy

Pasztet wieprzowo-wołowo-drobiowy

Pasztet wieprzowo-wołowo-drobiowy

Pasztet powstał ponieważ trzeba było dać drugie życie dla klopsów wołowych które były w sosie pomidorowym i już nikt ich nie chciał jeść. SUROWIEC -klopsy wołowe w sosie pomidorowym 0,6 kg /które można zastąpić wołowiną kl 2 + malutka puszeczka koncentratu pomidorowego -boczek 0,5 kg -podgardle 0,6 kg -słonina wędzona 0,5 kg /można być nie wędzoną -wątróbka z indyka 0,5 kg -wątróbka z kurczaka 0,5 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -liść laurowy 3-4 listki /do parzenia mięsa -ziele angielskie 5-6 kulek /do p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, chleb, pasztet, rosół, sosy, klopsy, bułki, kurczak, indyk, boczek, mielone, wołowina, kurczak wędzony , mięso mielone, dania mięsne, kurczak z papryką

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.