pasztet - 4176 przepisów (strona:70/279)

Pasztet wieprzowo-wołowo-drobiowy 138

Pasztet powstał ponieważ trzeba było dać drugie życie dla klopsów wołowych które były w sosie pomidorowym i już nikt ich nie chciał jeść. SUROWIEC -klopsy wołowe w sosie pomidorowym 0,6 kg /które można zastąpić wołowiną kl 2 + malutka puszeczka koncentratu pomidorowego -boczek 0,5 kg -podgardle 0,6 kg -słonina wędzona 0,5 kg /można być(...)duża cebula -3 małe bułki -papryka suszona płatek 8-10 g/kg -majeranek 1 g/kg -rosół z gotowania mięsa,słoniny,podgardla /ilość taka aby masa pasztetowa była dość luźna, pasztet ma być smarowny . -olej z pestek winogron / lub inny -słoiki i puszki 300 g WYKONANIE Do garnka wlewamy tyle wody aby nasz surowiec mięsny był całkowicie przykryty. Wodę podgrzewamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Wielkanocny pasztet wieprzowo-drobiowy.. 110

Tajemnica dobrego, wielkanocnego pasztetu tkwi w jakości produktów. Najlepiej pasztet przygotować z różnych gatunków mięsa. Pasztet wieprzowo-drobiowy wyszedł bardzo smaczny rozpływa się w ustach. Składniki · 1kg boczku · 1 kg mięsa od szynki ·

Proponowane wyszukiwania