Pasztet z fasoli Składniki: 500 g białej suchej fasoli 4 szalotki 2 ząbki czosnku 2 jajka od szczęśliwych kurek 2 łyżki dobrej oliwy 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki kuminu 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki 1 szczypta pieprzu cayenne Wykonanie: Fasolę należy opłukać i zalać zimną wodą. Odstawić na minimum 8 godzin. Po tym czasie namoczoną fasolę dobrze przepłukać, przełożyć do garnka i zalać świeżą wodą. Gotować do miękkości około 50 m... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...