pasztet - 4225 przepisów (strona:71/282)

Pasztet drobiowy 12755

mój najlepszy przepis na domowy pasztet z kurczaka z wątróbką i warzywami. Ten pasztet uwielbiają nie tylko dorośli, ale i dzieci. Można go jeść samego, na kanapce, w naleśniku czy jako farsz do pierogów! Przy szykowaniu pasztetu odlewasz zawsze około litra pysznego rosołu, który możesz dodatkowo wykorzystywać jako baza do ulubionej zupy. Do takiego wywaru wystarczy dodać przetarte pomidory

AniaGotuje.pl
Pasztet z żurawiną 232

żurawiny, 3 jajka, 3 liście laurowe, 6 ziaren ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, szczypta imbiru, sól i pieprz do smaku. W tym roku zdecydowałam się zrobić na święta pasztet z dodatkiem żurawiny. Muszę Wam powiedzieć, że ten dodatek naprawdę sprawił, że pasztet jest wyjątkowy. Smakuje doskonale jako dodatek do pieczywa, ale również sam. Z podanych składników wyjdzie nam jedna(...)tradycyjna foremka "keksówka" z pasztetem. Do gorącego bulionu w garnku dodać liście laurowe i ziele angielskie. Mięso wieprzowe i wołowe umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Udko z kurczaka również umyć. Wszystko dodać do bulionu. Całość gotować na małym ogniu przez 1,5 godziny. Na 30 minut przed końcem gotowania dodać obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę. Wątróbki drobiowe umyć

Świat Domowej Kuchni
JAJKA FASZEROWANE Z CHRZANEM I PASZTETEM Z KRÓLIKA 264

szpinaku, łososia lub zielonego groszku. No i oczywiście, na wielkanocnym stole nie może  zabraknąć jajek w majonezie lub w sosie tatarskim. Jak przygotować jajka faszerowane z chrzanem i pasztetem z królika - sprawdzony przepis krok po kroku. SKŁADNIKI: 10 jajek, ugotowanych na twardo, obranych ze skorupek 1 puszka dobrego pasztetu z królika (ok.20 dag) 20 dag małych pieczarek, drobno pokrojonych(...)Drobno posiekaną cebulę zasmażamy na oliwie, gdy się zeszkli dodajemy drobno posiekane pieczarki i, często mieszając, podsmażamy, aż puszczony przez grzyby sok całkowicie wyparuje - odstawiamy do wychłodzenia. Krok 3. Pasztet rozcieramy ze śmietaną, chrzanem i 5 żółtkami na jednolitą masę, dodajemy pieczarki z cebulą oraz czerwoną paprykę, doprawiamy do smaku i wyrabiamy. Gotowym farszem napełniamy połówki białek ("z czubkiem"), układamy

Moja Książka Kucharska
Pasztet jajeczny z pieczarkami 182

jakiegoś czasu zaczęłam piec w domu pasztety – te warzywne i oczywiście te mięsne również. Biorąc pod uwagę, że za pasem mamy Wielkanoc to przepis na pasztet jajeczny z pieczarkami jest jak najbardziej trafiony. Kiedy piekłam go pierwszy raz po wyjęciu z piekarnika gdy był jeszcze ciepły był dość „luźny”. Kiedy jednak wystygł okazał się zwięzły i trwały

Życie ze smakiem
Pasztet mięsny z domową ćwikłą 200

Wielkanocny stół obfituje w pieczone mięsa, wędliny i pasztety. Pasztety czy to mięsne czy z samych warzyw, albo też mieszane najlepiej smakują ze swojskimi dodatkami np. ogórkiem kiszonym czy domowej roboty ćwikłą. Niestety nie są to lekkie dania i po ich zjedzeniu często czuje się dyskomfort w brzuchu, dlatego aby móc w pełni cieszyć się smakiem świąt po jedzeniu stosuje(...)Espumisan Max - wyrób medyczny CE, który skutecznie zmniejsza wzdęcia oraz uczucie ucisku i pełności w brzuchu. PASZTET z MIĘSA Składniki: 270 g łopatki wieprzowej 270 g boczku 250 g piersi z kurczaka 250 g wątróbki drobiowej 250 g wołowiny 1 marchew 1 pietruszka 1 mały seler 4 liście laurowe 2 cebule 5 łyżek bułki tartej 4 jajka sól i pieprz

Bon appetit mon amie
"Nasiona roślin strączkowych na talerzu 2." - podsumowanie akcji 204

Kotleciki z ciecierzycy autorka:  Badylarka  | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Grochówka kremowa na kurczaku autorka:  Badylarka  | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pasztet z białej fasoli i ciecierzycy autorka:  Badylarka  | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Zupa z grochem i warzywami autorka:  Małgorzata Rusek  | blog: Małgorzata Rusek(...)Hummus z ciecierzycy- podstawowa wersja. autorka:  bisiakowska  | blog: Iammuffina Zupa z soczewicy czerwonej– wersja w wolnowarze autorka:  cybog  | blog: Dad in the Kitchen PASZTET Z PIECZAREK I SOCZEWICY autorka:  kameleon.kulinarny  | blog: KAMELEON KULINARNY PASTA Z BIAŁEJ FASOLI czyli wegański smalec autorka:  kameleon.kulinarny  | blog: KAMELEON KULINARNY PASZTET Z BIAŁEJ

Weekendy w domu i ogrodzie
Pikantny pasztet z marchewki i soczewicy 155

Dominika Wójciak jak zwykle wymiata. Uwielbiam niewiastę. Jest autorką przepisu na pasztet, którym Was dziś uraczę. Jeżeli jesteście amatorami kuminu i kolendry, ten przepis jest dla Was. Jeżeli dodatkowo wolicie kuchnię wegetariańską, klękniecie :D. Przepis trochę zmodyfikowałam, ale nieznacznie. Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 szklanki wody 2 liście laurowe 4 marchewki 3 łyżki oleju rzepakowego + do nasmarowania foremki(...)niej duszoną marchewkę, doprawiamy solą, dokładnie mieszamy. Keksówkę smarujemy olejem, posypujemy bułką tartą, masę przekładamy do foremki i pieczemy 45 minut w 160 stopniach z termoobiegiem. Po upieczeniu pasztet od razu wyciągamy z piekarnika i odstawimy do ostygnięcia. Nie zostawiajcie go w piekarniku, bo wyschnie, a nie o taki efekt nam chodzi. Foremka, w której piekłam pasztet

Kardamonovy
Kanapa – Polska-Ukraina - łączy nas kuchnia 150

świeżo tarty chrzan. Nos i usta doskonale zharmonizowane. To będzie na pewno jeden z hitów tej restauracji. Na oczyszczenie kubków smakowych bardzo dobry, intensywny w smaku sorbet z rokitnika. Pasztet z wątróbki kaczej i kurzej z marchewkowym musem i brioszą. Podany w zamkniętej puszcze z etykietą z logo restauracji. Pasztet idealnie delikatny, kremowy, ale nie mdły. Nuty warzywno-marchewkowe nadały(...)parze z delikatnie słodkawą brioszką połączenie absolutnie doskonałe, które błyskawicznie zniknęło z naszego stołu (puszka była za mała). Do tego podano wino Odeskie czarne Kolonist. Niestety nie sprostało pasztetowi. Pierogi z czarną kapustą, sandaczem oraz z mięsem zajęczym i orzechami leśnymi. Piękna niestandardowa prezentacja. Świetne cienkie ciasto i mocne aromatyczne farsze. Dobrze skomponowały się z winem Cabernet Merlot Kolonist. Chiken

królestwo garów
Świąteczny pasztet z kaszy jaglanej z kapustą i suszoną żurawiną 135

Robisz świąteczny pasztet na Boże Narodzenie? Ja w tym roku trochę eksperymentuje z pasztetem na święta i dziś chcę Ci pokazać przepis na... The post Świąteczny pasztet z kaszy jaglanej z kapustą i suszoną żurawiną appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
Pasztet z dynii 162

znudziła Ci się jeszcze dynia? To świetnie, bo mam następną propozycję wykorzystania słonecznego warzywka. Dziś pasztet z dyni. Z założenia powinien być wegeteriański, mój jednak nie jest, bo do jego przygotowania wykorzystałam resztki wędzonego boczku zalegającego w lodówce. Zależy jakiej odmiany dyni użyjesz pasztet może być słodkawy w smaku. Nam to nie przeszkadzało, bo z domowym, chrupiącym pieczywem smakował wyśmienicie(...)pieprzem masę przełożyć do małej foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą, wyrównać górę, ułożyć listki szałwii i wierzch posmarować olejem piec w 200`C około 45 minut. Gdy pasztet będzie odchodził od boków foremki jest gotowy. Studzić w foremce. Kroić najlepiej po schłodzeniu przez noc w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasztet z czerwonej soczewicy 180

pasztet to był taki trochę eksperyment. Nie miałam pojęcia jak może smakować, ale że lubię próbować nowych smaków zaryzykowałam. Słuchajcie, jest pyszny! Nawet mój mąż, który sceptycznie patrzył na pasztet bez mięsa wcina go razem ze mną. I znów wyszło na to, że warto czasem pokombinować ;) Składniki na foremkę o wym. 22x10 cm: (Inspiracja: " Kuchnia na obcasach ")   1 szklanka(...)soczewicy, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz jajka, dokładnie wszystko wymieszać. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć do niej masę, wyrównać i kilkukrotnie upuścić blaszkę na blat, aby odpowietrzyć pasztet. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Po ostudzeniu przechowywać w lodówce

Simply Food
Pasztet dyniowy z cieciorką czyli Niedzielne Milenie odc.44 189

pomarańczowy już się Wam znudził i nie możecie patrzeć na dynie powiedzcie!  Ja póki co żywię się dyniowymi produktami i dynię zawsze mam pod ręką :) Dzisiaj zapraszam na pasztet dyniowy, robiony trochę w myśl działań recyklingowych, trochę z tego co pod ręką. Pasztet dyniowy z cieciorką 1/2 dyni Hokkaido (bez części z pestkami), pokrojonej na 4 kawałki 2 marchewki(...)kaszę. Mieszamy. Przekładamy do foremki wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem. Pieczemy w 180 st.C ok 45 minut lub dłużej jeśli chcemy by był bardziej rumiany. Możemy sprawdzić patyczkiem czy pasztet się upiekł w środku. Studzimy go na kratce. Ja uwielbiam go jeść ze świeżym chlebem, pomidorem i kiszonym ogórkiem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pasztet z cukinii 224

Pasztet z cukinii jest prosty i szybki do przyrządzenia. A my lubimy takie danie, szczególnie że można go zrobić więcej na kilka dni. Robiłam taki pasztet już na wiele sposobów, a tym razem postanowiłam przetestować przepis na pasztet z cukinii ze strony Agnieszki Maciąg. Pychotka! Składniki: 3 szklanki cukinii ze skórką starej na tarce o dużych oczkach 1 duża

Życie zaczyna się w kuchni
Pasztet z soczewicy 312

Przepis na pyszny pasztet z soczewicy i warzyw. Po przestudzeniu idealnie się kroi. Można go wykorzystać do: - na ciepło z dowolnym sosem - na zimno na kanapkach  - jako farsz do pierogów - jako samodzielne danie z chrzanem, musztardą czy domową ćwikłą Z bezmięsnych pasztetów polecam spróbować również wersji gryczanej do smarowania.  W wersji pieczonej cudowny jest również pasztet jaglany

AniaGotuje.pl
Domowy pasztet 146

Pasztet domowej roboty gości na naszym stole naprzemiennie z pieczonym karczkiem, boczkiem czy  szynką. Ja  i Mama należymy do mięsożerców i go uwielbiamy, Tato, co dziwne w kontekście innych mężczyzn zdecydowanie  woli sery :) Przepis jest już przez nas wielokrotnie sprawdzony, zachęcam więc z czystym sumieniem do wypróbowania. Składniki na 6 słoików(...)wylewamy. Mięso i warzywa przekręcić przez maszynkę, dodać majeranek, gałkę, pieprz, sól i szklankę wywaru w którym wszystko się gotowało. Porządnie wymieszać i spróbować czy smak nam odpowiada. Pasztet przełożyć do suchych słoików, a wierzch każdego zalać 1 łyżką wytopionego ze słoniny smalcu. Zakręcić porządnie i ustawić w garze wyłożonym na dnie ściereczką. Nalać zimnej wody do 3/4 wysokości słoików

Gosia gotuje