pasztet - 4150 przepisów (strona:80/277)

Pasztet kapuściano-fasolowy 21

Podstawą tego niecodziennego jarskiego pasztetu jest biała kapusta i fasola, a sam pasztet jest aksamitny i delikatny, smaczny na zimno i na ciepło. Może być wykwintną przystawką, dodatkiem do dania obiadowego albo samodzielnym daniem. Masa pasztetowa może też być farszem do krokietów lub pierogów. Składniki: – 1/2 kapusty białej ok 1,5 kg – 1 puszka białej fasoli

To co kocham
Pasztet drobiowy z mięsa po rosole 44

Pomysł na ten pasztet zrodził się w mojej głowie po ugotowaniu niedzielnego rosołu. Warzonego na mięsie z kurczaka, indyka i kaczki. Przyrządzenie pasztetu nie jest skomplikowane, a idealnie nada się na śniadanie lub kolację. Wyszło nie tylko ekonomicznie ale też smacznie. Serdecznie zapraszam.     <WJ>           Składniki:       1 kg mięsa

R'n'G Kitchen
Pasztet z pieczonego kurczaka z pieczarkami 115

Pyszny pasztet do smarowania na kanapkę, aromatyczny i dobrze doprawiony. Wymyśliłam go ostatnio, bo często zostaje nam kurczak pieczony z obiadu i nie wiadomo co z nim zrobić, nie zawsze mamy ochotę jeść go drugi dzień. Zrobiłam z niego pasztet, dodałam wątróbkę drobiową również smażoną i pieczarki z cebulką wyszły rewelacyjnie i moja rodzinka zachwycona. Bardzo fajnie się smaruje

Swojskie jedzonko
Pasztet warzywny. 37

ół około 1 godziny. Ja nastawiam na 50 minut i obserwuję czy jeszcze 10 czy też wystarczy. Chodzi o to, aby się nie spalił na wierzchu za mocno. Pasztet pysznie smakuje z sosem czosnkowym! Share 0 Tweet 0 Pinterest 2 2 Shares The post Pasztet warzywny. first appeared on Latosiowy

Latosiowydom
Pieczeń z cukinii, soczewicy i pieczarek 53

nadążamy z ich bieżącym wykorzystaniem, bo nie samą cukinią człowiek żyje 😉 Gdy cukinia wyrasta mi do sporych rozmiarów, nazywanych domowo cukinią pasztetową, przygotowuję z nich różne pieczenie zwane inaczej pasztetami, których na blogu jest już dużo (przepisy w zakładce na kanapki ). Dziś kolej na połączenie cukinii z soczewicą i pieczarkami. Można ją wykorzystać jako danie główne, do kanapek, ale też(...)nogami. Podawać z np. z mizerią lub sosem tzatziki . Tak jak pisałam na początku, pieczeń można podawać następnego dnia na śniadanie. Wystarczy jej kawałek obsmażyć na patelni. ----- Podobne: czarny pasztet z cukinią wegańska pieczeń z soczewicy i batata pieczeń z cukinii i fasoli mung

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasztet jajeczno - pieczarkowy 49

Pasztet jajeczno – pieczarkowy to takie jajka faszerowane pieczarkami , ale łatwiej go przygotować, nie trzeba bawić się z przecinaniem i nadziewaniem skorupek. Ugotowane jajka posiekać (ja ścieram na tarce o średnich oczkach). Pieczarki oczyścić i posiekać lub zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać w drobną kostkę i udusić na maśle dodając trochę soli. Cebulę przełożyć do miseczki i na tej samej patelni(...)Formę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 – 50 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. Plastry pasztetu można oprószyć bułka tartą i podsmażyć na maśle. Można też panierować je jak kotlety schabowe – obtoczyć w rozbełtanym jajku i bułce tartej i usmażyć na maśle. 5 jajek ugotowanych

królestwo garów
Pasztet z mięsa z rosołu 58

zrobić. Ja zazwyczaj robię   pierogi  albo  kluski .  A co jak to się już nam przejadło? To oczywiście można zrobić krokiety,  albo pasztet na którego Was zapraszam :) Składniki: 700 g mięsa z rosołu 2 marchewki z rosołu 2 pietruszki z rosołu 300 g pieczarek 3 łyżki bułki tartej 1/5 szklanki rosołu 2 jajka 1 duża(...)mielenia mięsa. Dodaję bułkę tartą, pieczarki, jajka, rosół, gałkę muszkatołową, majeranek oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszam. Blaszkę 20x10 smaruję masłem i obsypuję bułką tartą. Następnie pasztet przekładam do blaszki i wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 C i piekę przez 80 minut. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Pâté (pasztet) z wątróbek drobiowych z pistacjami 59

Klasyka francuskiej kuchni, czyli pasztet z wątróbek drobiowych z pistacjami. To idealna przekąska, potrawa na kolacje czy przyjęcie, której przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a składniki nie są skomplikowane i poza masłem, towarem już prawie luksusowym, też nie są drogie. Smak pâté dopełniają słone pistacje, dzięki czemu pasztet smakuje wyjątkowo szczególnie z dodatkiem chrupiącej bagietki i kieliszka wina. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pasztet z jajkiem i sosem tatarskim 61

Pyszny pasztet, kremowy i delikatny. Idealnie doprawiony majonezem. Rewelacyjnie komponuje się z tatarskim sosem - Najlepszy na Wielkanoc, pięknie ozdobi wasz stół i zachwyci gości. Pasztet to fajny pomysł bo można go przygotować trochę wcześniej i cieszyć się jego smakiem całe święta. Spróbujcie tego połączenia - posmakuje wam na pewno!! Polecam

Swojskie jedzonko
pieczony pasztet mięsno-ryżowy... 46

piec 40 minut, następnie w 150 C na termoobiegu piec 10 minut aby wierzch się przypiekł i odparował nadmiar płynu, dobrze wystudzony wyjąć na talerz - prosty, łatwy, szybki pieczony pasztet mięsno-ryżowy jest doskonałym domowym pasztetem do pieczywa.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
PARFAIT Z KURZYCH WĄTRÓBEK Z ROZMARYNEM 64

PARFAIT Z KURZYCH WĄTRÓBEK to klasyczny francuski pasztet bez pieczenia.... Artykuł PARFAIT Z KURZYCH WĄTRÓBEK Z ROZMARYNEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Keto pasztet. 151

kilku miesięcy jestem na diecie ketogenicznej. Cały czas korzystałam z przepisów na internecie ale pomyślałam, że sama mogę trochę powymyślać 😁 Pasztet jest pyszny, może być na śniadanie albo jako przekąska w ciągu dnia.  W tym folderze będę zamieszczała przepisy, które sama przetestowałam i są dobre ale i zgodne z Keto.  Tym razem pasztet drobiowo-wieprzowy.  Składniki

Wypieki Rene
szybkowar-pasztet drobiowy pieczony... 106

przełożyć do silikonowych form, nożem ponacinać skosy, do piekarnika wstawić np. puszkę z wodą, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół,piec około 60 minut, w formach dobrze pasztet wystudzić w chłodnym miejscu - bardzo smaczny, delikatny, aromatyczny, lekki pasztet drobiowy z kury rosołowej i kurczaka pieczony w piekarniku.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię