pasztet - 4225 przepisów (strona:83/282)

Pasztet z królika i łopatki 207

Domowe wyroby to w tych czasach najlepsze rozwiązanie. W sklepach jest bardzo duży wybór różnych wędlin czy pasztetów. Niestety czytając skład tych wyrobów na etykietach włosy stają dęba. Domowy pasztet idealnie zastąpi te sklepowe a są o wiele zdrowsze i smaczniejsze. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Pasztet na chlebie z serem i figami 202

Przepis znalazłam w gazecie Ewy Chodakowskiej Be active i zauroczył mnie a teraz także moje podniebienie. Pasztet idealny na śniadanie w domu czy w pudełku do pracy. Smakuje wybornie, jest sycący a całkiem przypadkiem jeszcze całkiem zdrowy. Troszeczkę go pozmieniałam wg własnego gustu ale naprawdę niewiele. Polecam gorąco bo teraz jak na stoiskach z owocami świeże figi królują będzie najlepszy(...)Zajadamy? zabieramy się do pracy? polecam. Pasztet na chlebie z serem i figami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasztet z selera 148

Jeden z moich ulubionych przepisów na roślinne pasztety. Jest prosty i smaczny. A na dodatek tani - z tego przepisu wychodzą 2 blaszki na pasztet. Świetnie smakuje do kanapek, jak i serwowany jako samodzielne danie. Składniki -3 duże selery -margaryna -2 cebule -2 małe marchewki -30 dag pieczarek -1 szkl. bułki tartej -1 szkl. wody -3 jajka -opcjonalnie: zielona pietruszka -liść

Zielona Kuchnia
Pasztet grzybowy z kaszą gryczaną białą niepaloną 151

Jejku, jejku, nie mogłam się oprzeć wyjadania ze słoika palcami. Lubicie kaszę gryczaną? jeśli tak to polubicie także ten pasztet. Ja miałam wrażenie że zajadam kaszę z grzybowym sosem śmietanowym, pyszota. Grzybów w lasach pod dostatkiem więc można ich użyć albo użyć pieczarek czy boczniaków. Z leśnymi jednak smakuje wybornie. Pasztet grzybowy z kaszą gryczaną białą niepaloną. ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Ulubiony pasztet Agnieszki 129

Święta zbliżają się wielkimi krokami, czas pomyśleć o menu. Nie wiem jak u Was, ale w mojej rodzinie nie mogą być bez pasztetu. Takiego domowego, z różnymi gatunkami mięs, dobrze wyrobionego z dodatkiem żurawiny i suszonych śliwek. Pasztet jest pracochłonny, ale jak już się go zrobi to satysfakcja gwarantowana. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Pasztet z dodatkiem fasoli mung 142

Kolejny przepis z cyklu świątecznego. Tym razem będzie to pasztet z dodatkiem drobniutkiej fasolki mung. Celowo wybrałam drobną fasolkę bo: - do złudzenia przypomina żurawinę, - ta fasolka smakiem przypomina orzeszki, - całość daje niepowtarzalny smak. Przepis na mój doskonały pasztet ( tutaj ). Po uporaniu się z dwukrotnym przemieleniu mięsa należy wrzucić ugotowaną fasolkę. Tylko pilnujcie, aby się nie rozgotowała, bo packi raczej

Tylko pysznie
Pasztet z soczewicy 143

Dzisiaj mam przysmak dla wegetarian i dla wszystkich tych , którzy lubią zdrowo się odżywiać :) Pasztet z soczewicy to żródło białka , zawiera też żelazo i kwas foliowy co sprzyja powstawaniu czerwonych krwinek . Bardzo polecam ten szybki i bardzo smaczny pasztet wegetariański. Wymiary blaszki : keksówka Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia : 30 - 40 minut Składniki: szklanka czerwonej soczewicy 500 ml wody

Różne smaki w kuchni
Pasztet miesny wielkanocny 353

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, czas na świąteczne przepisy. Co roku na naszym stole obowiązkowym elementem jest pasztet robiony przez moją mamę. Dopracowała go do perfekcji i bez tego pasztetu nie ma świąt. Mi smakuje zawsze i wszędzie. A jakie u was są obowiązkowe potrawy robione przez członków waszych rodzin? Podzielcie się. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
PASZTET WIEPRZOWY PIETRUSZKOWY 203

Uwielbiam domowe pasztety. Te kupne nijak się mają do tych które przygotujemy w domu. Warto więc poświęcić trochę czasu na ich przygotowanie, by później cieszyć się ich smakiem. Do tego pasztetu dałam sporą ilość natki pietruszki, która fajnie podkręciła jego smak.  Składniki: 1,2 kg łopatki wieprzowej 30 dag wątróbki wieprzowej 50 dag boczku wieprzowego 4 marchwie 2 pietruszki

Z Majeczką w kuchni
ROŚLINNY PASZTET Z SOCZEWICY 180

Uwielbiam pasztety, a ostatnio jakoś o nich zapomniałam. Teraz mam w planach piec dużą porcję w niedzielę, tak, aby móc zabierać po kawałku przez parę dni do pracy. Wczoraj upiekłam pasztet na bazie soczewicy. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Pasztet kapuściano-fasolowy 121

Podstawą tego niecodziennego jarskiego pasztetu jest biała kapusta i fasola, a sam pasztet jest aksamitny i delikatny, smaczny na zimno i na ciepło. Może być wykwintną przystawką, dodatkiem do dania obiadowego albo samodzielnym daniem. Masa pasztetowa może też być farszem do krokietów lub pierogów. Składniki: – 1/2 kapusty białej

To co kocham
Pasztet drobiowo - wieprzowy 147

Jeśli zostanie Wam mięso z rosołu i gotowana golonka a nie wiecie ci z tym zrobić to mam dla Was propozycję. Zróbcie taki ekspresowy pasztet. Wystarczy kilka składników, blender oraz słoik i wyczarujemy szybki i smaczny pasztet. Do pieczywa jak znalazł i wtedy wiemy co jemy. Bez pasteryzacji można przechowywać go przez 3 dni w lodówce. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Świąteczne przepisy – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 2165

picia Czysty, aromatyczny barszcz czerwony Postne półkruche paszteciki z kapustą, pieczarkami i suszonymi grzybami Wigilijne uszka z kapustą i grzybami Szynka pieczona w rękawie – szynka 2w1 Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów Chrupiąca kaczka z aromatycznej solanki, wolno pieczona w całości Śledzie po kaszubsku

Karo in the Kitchen
Święteczny pasztet orzechowy z fasoli i ciecierzycy 135

Pyszny, świąteczny pasztet orzechowy z ciecierzycy, białej fasoli, duszonego jabłka z cebulką, rozmarynem, tahini i masłem orzechowym. Nie muszę chyba dodawać, że smakuje wyśmienicie w towarzystwie konfitury cebulowej? Niebanalna, lekka potrawa, idealna na Świąteczny stół jeśli lubicie potrawy tego typu. Jest bardzo delikatny w smaku, jego struktura jest lekka. Zakochacie się w nim! Składniki (na formę "keksówkę" o wymiarach(...)kuminem i kolendrą miksuję na gładką masę blenderem. Dodaję mąkę i mieszam całość dokładnie. Masę przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypuję posiekanymi drobno orzechami włoskimi. pasztet piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 65- 70 minut. Po tym czasie studzę w formie a następnie przechowuję w lodówce. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Pasztet Gerwazy ze śliwkami i pistacjami 150

Pasztet Gerwazy o wyrafinowanym smaku z wołowiny, z zielonymi pistacjami, pachnący suszonymi śliwkami i brandy to dzieło firmy A. Blikle przygotowane według starego rodzinnego przepisu. Pasztet jest pyszną przekąską na zimno. Składniki: • 500 g mięsa wołowego z udźca • 200 g słoniny • 3 cebule • 4 jajka • 150 g suszonych śliwek • 1 kieliszek winiaku

To co kocham

Proponowane wyszukiwania