Pyszny, kremowy, idealnie się rozsmarowuje się na chlebie. Bardzo prosty do zrobienia i wiesz co jesz, bo sklepowe pasztety przerażają składem. Więc dlaczego nie zrobić swojego pasztetu jak za dawnych lat??Spróbujcie ,posmakuje wam na pewno i już nie będziecie chcieli kupnego
Swojskie jedzonkosobą. [caption id="attachment_9311" align="aligncenter" width="901"] Fit pasta jajeczna (bez majonezu)[/caption] Zobacz inne przepisy na lekkie śniadanie: Szybka Pasta Z Tuńczyka I Serka Wiejskiego Pasztet Z Czerwonej Soczewicy (77 Kcal) Pasztet Warzywny Z Kaszą Jaglaną (Wegański I Bezglutenowy) Fit Twarożek Na Śniadanie (190 Kcal) Fit Placuszki Bananowe Z Twarogiem (218 Kcal) Lekkie Jak Chmurka Chlebki
e-PrzepisyKulinarnePrzepis naprawdę godny polecenia. Ten pasztet jest najlepszym jaki w życiu jadłam. Wyjątkowy, pyszny, mokry w wersji wegańskiej i wegetariańskiej. Polecam Polecam Polecam Przepis od Jamie Oliver Pasztet żurawinowo-pistacjowy Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 50 min Czas całkowity 1 godzina 5 min Składniki 1 mała garść suszonych borowików 2 selery 2 czerwone cebule 2 ząbki
Apetyt na Zielonemięsa i warzyw z rosołu możemy wyczarować rewelacyjny pyszny pasztet. Dobrze przyprawiony i podany z ogóreczkiem to istne niebo w gębie. Super pomysł na wykorzystanie resztek po rosołowych. Czyli nic się nie zmarnuje i mamy pyszny dodatek do kanapek. ok 400-500 gramów mięsa z rosołu 250 gramów warzyw z rosołu(marchewka,pietruszka,seler) 1 średnia cebula 2 jajka(...)dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy do połączenia składników . Wszystko przekładamy do foremki/ naczynia do zapiekania. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok. 40-50 minut. Pasztet przed krojeniem powinien być bardzo dobrze schłodzony. Najlepiej włożyć do lodówki na noc. Smacznego
Andzia PichciPieczony pasztet bez dodatku mięsa to propozycja dla tych którzy chcieliby ograniczyć jego spożywanie. Aromatyczny za sprawą leśnych grzybów i wyrazistych przypraw. 500 gramów ugotowanej ciecierzycy jeżeli używacie konserwowej to powinna być bardzo dobrze odcedzona i osuszona Suszone grzyby 30 gramów 1 jajko M cebula 100 gramów Masło 50 gramów 3 łyżki mąki kukurydzianej ok. 100 gramów Papryka wędzona(...)przekładamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem, wyrównujemy. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni pieczemy 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy ok 20 minut. Przed krojeniem pasztet powinien być dobrze schłodzony przez kilka godzin w lodówce. Do pieczenia użyłam małych jednorazowych keksówek o pojemności 650 ml Smacznego
Andzia PichciPyszny,aromatyczny pasztet,z dodatkiem pieczonej papryki,mniam.Lubię wiedzieć co jem i dlatego na moim blogu jest mnóstwo pasztetów ,past na kanapki i wędlin.Tym razem inny ale równie smaczny i ciekawy w smaku-spróbujcie sami
Swojskie jedzonkopapkę. Masa pasztetowa powinna być dość rzadka, powinna mieć gęstość śmietany. Gdyby masa była za gęsta, możemy dolać jeszcze rosołu. Natomiast gdyby była za rzadka, dodajemy trochę kaszy manny. Pasztet wykładamy do szklanych lub ceramicznych żaroodpornych małych pojemniczków. Pieczemy w 175 C przez około 20 minut. Następnie odstawiamy do wystygnięcia. Przechowujemy w lodówce lub innym chłodnym miejscu. Taki pasztet spokojnie
Przepisy i porady kulinarneDzień dobry :-) Dziś mam dla Was przepis na pyszny pasztet z mięsa i warzyw z rosołu. Rosół ugotowałam na dwóch ćwiartkach z kurczaka i dwóch golonkach z indyka. Do pasztetu dodałam też usmażoną wątróbkę, kilka suszonych pomidorów i natkę pietruszki. Wyszedł pyszny, polecam. Domowy jest o wiele lepszy od tego sklepowego. Można jeść na ciepło i na zimno. Do kanapek
kruche babeczkiWegetariańskie mielone pieczenie są dla mnie świetnym rozwiązaniem na kanapki. W ubiegłym roku publikowałam tutaj przepis na kolorowy pasztet z cukinii . Dziś proponuję inną wersję. Dbając o poprawność językową 😉, celowo nie nadaję jej nazwy "pasztet", ale "pieczeń", doskonale oddającą to, czym to przystawka jest. Głównym składnikiem jest cukinia, a towarzyszy jej fasola mung nadająca lekkości pieczeni i ziemniak, który
Weekendy w domu i ogrodziemięsa. Następnie utrzeć z roztopionym masłem. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, świeżo zmielonym pieprzem, mielonym imbirem i solą. I już można by całość przełożyć do miseczki, ale lepiej pasztet przetrzeć przez sito. Będzie delikatniejszy. Pasztet przełożyć do miseczki, z wierzchu zalać niewielką ilością roztopionego masła
królestwo garówstopni. Po upieczeniu studzimy w blaszce, a następnie w lodówce przez noc. Następnego dnia wyjmujemy z blaszki (odwracamy do góry dnem na desce i leciutko wrzątkiem polewamy spód blaszki. Pasztet powinien pięknie wyskoczyć). Z podanych proporcji wychodzi ok. 3400g przepysznego pasztetu
KUCHNIA POLSKAdnia naszła nas ochota na wątróbkę z dużą ilością cebuli. Do tego pajda świeżutkiego chleba. Mega obiad! Ale zrobiliśmy to w ten sposób, by sporo zostało. Taka nadzieja na pasztet. Składniki 500 g wątróbki indyczej 1 litr mleka 500 g cebuli 100 g świeżych daktyli (opcjonalnie suszonych) 3 łyżki gęsiego smalcu 50 ml oleju rzepakowego 50 ml krupniku wiśniowego sól(...)dużym ogniu dodając wódkę. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Lekko studzimy i mielimy na najmniejszych oczkach dwa razy. Ponownie wrzucamy na patelnię z łyżką smalcu gęsiego. Smażymy i gorący pasztet przekładamy do słoików. Zakręcamy i studzimy
R'n'G Kitchenostatnim czasie piekę bardzo dużo pasztetów i ten zasmakował mi najbardziej. Jest dosć lekki, warzywny, ale bardzo aromatyczny i idealny na zimowy okres - imbiru jest na tyle dużo, że czuć jego rozgrzewającą moc :-) Pasztet nadaje się do krojenia w plastry jak i rozsmarowywania na pieczywie Czytaj więcej
Kasia SarnaBardzo prosty i bardzo smaczny pasztet. Wątróbki mają trochę słodkawy smak, dlatego radzę dość pikantnie doprawić. Oczywiście to rzecz gustu, można zawsze według własnego uznania. Składniki 1 kg wątróbek drobiowych 300 g pieczarek 4 jajka 3 cebule 1 marchewka,pietruszka liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu czarnego 2-3 ząbki czosnku papryka słodka … Czytaj dalej Pasztet
gotuj ze mnąMięsny pasztet z pieczarkami to nasz domowy specjał, który gości często na naszych stołach. Prawdziwy pasztet to świetna propozycja zimnej imprezowej przekąski na domowych uroczystościach, która także idealnie zastąpi wędlinę w przygotowanych do szkoły czy pracy kanapkach. Składniki: 1kg ugotowanego mięsa z udek kurczaka 400g pieczarek 1 ugotowana marchew 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 bułka kajzerka 1 jajko
Szalona Kuchnia Eweliny