Grzybowy pasztet z ciecierzycy

Grzybowy pasztet z ciecierzycy

Grzybowy pasztet z ciecierzycy

Pieczony pasztet bez dodatku mięsa to propozycja dla tych którzy chcieliby ograniczyć jego spożywanie. Aromatyczny za sprawą leśnych grzybów i wyrazistych przypraw. 500 gramów ugotowanej ciecierzycy jeżeli używacie konserwowej to powinna być bardzo dobrze odcedzona i osuszona Suszone grzyby 30 gramów 1 jajko M cebula 100 gramów Masło 50 gramów 3 łyżki mąki kukurydzianej ok. 100 gramów  Papryka wędzona 1 łyżeczka Tymianek suszony duża szczypta 2 ząbki czosnku sól pieprz opcjonalnie wegeta ok 200 ml wody od... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Jak suszyć grzyby?

Sezon grzybowy zaczyna się już we wrześniu, co nie znaczy że są one tylko wtedy spożywane. Suszenie jest jednym z procesów, które mogą przedłużyć ich podatność do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.