pasztet - 4176 przepisów (strona:75/279)

Przepisy na Boże Narodzenie 2016 6409

sosie musztardowym 4. Najlepsze śledzie wigilijne 5. Śledzie po kaszubsku Inne 1. Pieczone paszteciki do barszczu 2. Zupa krem z pieczonych buraków 3. Ryba po grecku bez smażenia 4. Pasztet jaglany z pieczarkami 5. Roladki z tortilli z wędzonym łososiem 6. Pasztet z cukinii 7. Kruche marchewki 8. Pasztet z soczewicy 9. Faszerowana bagietka 10. Pomidorowa zupa rybna 11. Zupa

Czerwona Porzeczka
PASZTETY JAGLANY Z SOCZEWICĄ I JABŁKIEM 164

Bezmięsny pasztet do chleba z kaszy jaglanej z dodatkiem soczewicy i kostek jabłkowych ( BadaPak ). Jest pyszną alternatywą dla pasztetów mięsnych. O jego smaku decydują przede wszystkim dodatki i przyprawy. Można do niego dodać także warzywa, np. marchewkę, pietruszkę, wcześniej ugotowane. Przygotowuje się go raz dwa 😉 Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 szklanka soczewicy 2 cebule 2 jajka 2 ząbki czosnku

Kuchnia MagdaLeny
Pasztet z grochu z pieczarkami 171

doskonały moment na wprowadzenie grochu do menu. Groch to bogactwo błonnika i wielu soli mineralnych. Jest tani, leży w każdym sklepie, szkoda nie wykorzystać jego potencjału. Zapraszam do przygotowania pasztetu z grochu, posmakuje nie tylko wegeterianom. Idealny na kanapki, bardzo pożywny, syci na długo. Odpowiednio doprawiony smakuje wyśmienicie. Swój wzbogaciłam dodatkiem pieczarek i suszonych pomidorków, ale sam smakuje równie dobrze(...)patelni z tłuszczem. Początkowo puszczą sporo wody, należy płyny odparować, następnie przysmażyć pieczarki ugotowany, miękki groch odcedzić na durszlaku, następnie zblendować na gładką masę. Można puree przetrzeć przez sito, pasztet będzie wówczas bardziej aksamitny  puree z grochu połączyć z cebulą i pieczarkami, dodać posiekane pomidorki. Doprawić do smaku przyprawami. Gdyby masa była mało stabilna należy dodać bułkę tartą, jeśli

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PASZTET Z KURCZAKA Z GRZYBAMI 151

Pasztet z kurczaka jest bardzo smaczny przez to często go przygotowuję, w dodatku aromatyczny i łatwy w przygotowaniu. Dzisiaj wersja z grzybami leśnymi, polecam.                                                                 SKŁADNIKI : 1 kg ćwiartek(...)dodajemy majeranek, magi do smaku, sól, paprykę słodką i pieprz w proszku, mieszamy ( w międzyczasie masę próbujemy żeby uzyskać odpowiedni smak ). Keksówkę o wymiarach 30/12 wykładamy folią aluminiową, wykładamy pasztet i wyrównujemy ją. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 % C, przez około 45 minut.  Pasztet wyciągamy z piekarnika, po całkowitym ostudzeniu wyjmujemy go z formy i kroimy na kawałki

Kulinarne Fantazje Marioli
Pasztet light 157

Uwielbiam pasztety , mogła bym jeść je codziennie w każdej postaci , z wieloma dodatkami , czy drobiowy , czy wieprzowy , każdy jest pyszny i wart swego zainteresowania oraz spróbowania, a ja tym razem zapraszam na bardzo pyszny pasztet dla  tych co dbają o linie ale i nie tylko . Składniki  1 kg mięsa drobiowego ( udka )  2 łyżki warzywka  2 marchewki(...)ręką .  Białka ubijam na sztywną pianę i dodaję do nasze mięsa , kiedy mamy dodaną pianą , bardzo delikatnie mieszamy łyżką aby nie stracić puszystości , Jak już mamy przygotowany nasz pasztet , do formy na keksa , smaruję masłem , następnie posypuje bułkę tartą , kiedy mamy naszykowane formy , przekładamy nasze mięso , wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy na 160 stopni około 80  minut

Mój Smak
Warsztaty w Akademii Smaku Sokołów 200

lekko złocistej barwy. Pozostaje tylko zaprezentować wszystkie składniki na talerzu i śniadanie gotowe. II śniadanie Jogurt naturalny 150 ml + dwie łyżki płatków musli Obiad Pierogi lub uszka z pasztetem Naturrino z dodatkiem duszonych pieczarek i cebuli w emulsji ziołowej na liściach młodego szpinaku z chipsem z boczku surowo wędzonego Składniki: pasztet Naturrino 250 g pieczarki 100 g cebula(...)pieczarki kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy z dodatkiem masła, soli i świeżo mielonego pieprzu. Gdy zmiękną i nabiorą lekko złocistej barwy, zdejmujemy je z ognia, dodajemy drobno porwany pasztet i niewielką ilość wywaru. Wszystko dokładnie mieszamy na jednolity farsz do uszek lub pierogów. Przygotowujemy ciasto na pierogi. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko, niewielką ilość oleju, sól oraz ciepłą wodę

karmelowy
Tosty francuskie 139

cayenne 1 duży ząbek czosnku Masło klarowane do smażenia Zielenina: u mnie natka pietruszki oraz świeża mięta. Ale również może być szczypiorek, bazylia Dodatkowo: jajko+ niewielka ilość mleka Ulubiony pasztet u mnie Pasztet Klasyczny Spichlerz Rusiecki Wykonanie: Bagietkę pokroić skośnie na szersze kromki. W miseczce rozbełtać jajko razem z mlekiem oraz przyprawami . Kawałki bagietki zanurzać w masie jajeczno-mlecznej, następnie(...)niego czosnek, przyprawić solą i pieprzem oraz posiekaną zieleniną. Proponuję spróbować tak jak było u mnie ze świeżą miętą. Naprawdę pysznie smakuje, świeżo i interesująco. Usmażone kromki posmarować obficie pasztetem, na nim ułożyć po łyżeczce sałatki pomidorowej i smacznie zajadać. Smacznego

W garach u Gosi
Kilka słów o pastach kanapkowych NAbio. 174

może "zdrowsze") pasty kanapkowe zaczynają cieszyć się coraz większym powodzeniem. W supermarketach powoli pojawiają się pasty z tofu, fety, ricotty, ciecierzycy czy kaszy jaglanej. Nic dziwnego - są idealnym zamiennikiem pasztetów i słabo jakościowych wędlin. Jednak ciężko o pasty z ekologicznych składników, z nietypowymi dodatkami i w 100% świetnym składem. Ja właśnie na takie trafiłam! :) Już w dzieciństwie uwielbiałam zjadać(...)śniadanie chrupiącą, grubą kromkę świeżo upieczonego chleba z ogórkiem, posmarowanej pasztetem i keczupem. Inną ulubioną kanapką była ta z serkiem śmietankowym i szczypiorkiem. Zawsze smakowały mi wszelkiego rodzaju smarowidła, w tym dość popularny pasztet sojowy. Dziś dbam o to, żeby przynajmniej główne posiłki składały się z pełnowartościowych, najlepiej ekologicznych produktów. Przeszukując jakiś czas temu Internet, natknęłam się na pasty kanapkowe

Poranek na słodko
Potrawy na Wigilię i Święta - ściągawka 202

Pieczona pierś z gęsi z glazurowanymi buraczkami Rolada z indyka z suszonymi pomidorami Łosoś z pieca Pieczony łosoś w posypce z curry Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Dietetyczny pasztet z kurczaka Pasztet rybny Sałatka lwowska Sałatka z ananasem Sałatka z paluszków krabowych Sałatka z paluszków krabowych i ananasa Sałatka krabowa z kawiorem Łosoś w galarecie Gravlax a la tuńczyk(...)warzywny Uszka z grzybami Pierogi z wędzonym twarogiem Pierogi z kapustą i grzybami Wigilijna kapusta z grochem Łazanki z kapustą Tradycyjna sałatka jarzynowa Suszone grzyby w cieście piwnym Aromatyczny pasztet z  Kotlety z kalafiora Wegeburgery z marchewką Potrawy dla dzieci Barszcz czerwony wigilijny Zupa grzybowa Uszka z grzybami Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi ruskie Kotleciki z łososia Chrupiące

Codziennik Kuchenny
Błyskawiczne piątki - Pasztet z cukinią 116

Zróbcie ten pasztet koniecznie, bo jest przepyszny. Robi się go błyskawicznie i na kilka dni mamy pyszny pasztet nie tylko do kanapek. Smacznego!  Składniki : * 3 szklanki cukinii startej na tarce * 1 szklana kaszy manny  * 1/2 szklanki bułki tartej  * 3/4 szklanki oleju lub miękkie masło * 30 dkg żółtego startego sera  * 5 jajek (białko ubić oddzielnie(...)tarce, cukinię odsączyć, dodać suche składniki, jajka, tłuszcz (białko na końcu) doprawić do smaku wedle uznania. Wylać do blaszek (najlepiej jednorazowych), piec godzinę w piekarniku nagrzanym na 160 stopni. Pasztet posypać ziarnami słonecznika. Zostawić do wystygnięcia przy otwartych drzwiczkach

Magiczne Życie Marty
Pasztet drobiowy babci Basi 141

wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki do pasztetu drobiowego : 4 spore udka ( moje 1,8 kg) 25 dkg wątróbki, 3 jaja, średnia marchew, średnia pietruszka, mały seler, bułka czerstwa lub 2-3 łyzki bułki tartej , 1 średnia cebula(...)łyżką, żeby dobrze go ubić w formie. 8. Wierzch smarujemy olejem przy pomocy pędzelka, albo ręcznie , nalewając na dłoń trochę oleju i rozsmarowujemy go po wierzchu. 9. Widelcem karbujemy pasztet w poprzek formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. na 20 minut. Potem obniżamy na 175 st. C i pieczemy kolejne 20 min.   Po kilku godzinach

Pysznosci Babci Basi
Krokiety z pasztetem Profi 123

Krokiety z pasztetem Viola Passion Następne pyszne danie ,w którym można iść na skróty. I należy do konkursu firmy Profi Czas wakacji!!!! Nie zawsze mamy czas i chęć. Polecam takie zastosowanie, czasem musimy odpuścić. Składniki   4 osoby (ciasto) 4 Pasztety Wielkopolskie firmy Profi 2 jajka 1.1/2 szklanki mąki  pszennej Tyle samo letniej wody 1/2 szklanki  gazowanej(...)okrągłym  ruchami tak by pokryło całą  powierzchnię najlepiej  żeby  placki były cienkie  i smażymy z dwóch  stron. Nasze bliny możemy już faszerować Faszerujemy pasztetem Profi Metody  są różne  koperty,Roladki  itp Ostatni etap: 3-4 jajka rozklepane Bułka  tarta  Zawinięte krokiety musimy obtaczać w jajku a później bułce

Viola cooks with passion
Krem z pieczonym bakłażanem, sosem berneńskim i jajkiem poche 172

Puszysty krem na bazie pasztetu z indykiem firmy  Profi ,  z dodatkiem pieczonego bakłażana, suszonych pomidorów i kaparów to prosta w przygotowaniu i tania przekąska z nutami śródziemnomorskim, a podana z sosem berneńskim i jajkiem poche zmienia się w wyszukane danie. Część składników siekamy zostawiając widoczne i wyczuwalne kawałki warzyw, nadając potrawie rustykalny charakter, dodajemy świeżą gałązkę estragonu(...)wbij ostrożnie do małych miseczek. Przelej do lekko wrzącej wody, gotuj 2-2,5 minuty, przełóż do miski z zimną wodą, osusz papierowym ręcznikiem. Krem z grilowanym bakłażanem 1 pasztet z indykiem firmy Profi 1 średni bakłażan 6 suszonych pomidorów z oleju 1 ząbek czosnku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanej czerwonej cebuli 1 łyżka soku z cytryny

SzczyptaSmaQ
Grillowane placki z pasztetem 147

Kiedy na wycieczkę się wybieracie to swoje przekąski ulubione zabieracie.  Takie które szybko się przygotowują, a jednocześnie oryginalnie smakują.  Ja cisto z mąki pszennej wyrobiłam, nadzieniem z pasztetu z kaparami i pieprzem zielonym marynowanym wypełniłam, w sakiewki skręciłam i za pomocą wałka spłaszczyłam.  Placki na grillu wypiekałam i przekąskę gotową już miałam. Takie placki na gorąco(...)genialne , ale na zimno również smakują  idealnie .   Składniki: ciasto: 300 g mąki pszennej typ 550, szczypta soli, woda, mąka do podsypania, farsz: Wielkopolski pasztet z drobiem, oliwkami i kaparami 131 g PROFi, pieprz zielony marynowany, kapary. Przygotowanie: ciasto: Mąkę mieszamy z solą i dodajemy tyle wody, aby wyrobić miękkie ciasto. Odstawiamy na 15 min w misce pod przykryciem

Moniki Smakołyki
Biwakowe kanapki 127

namiotowego jest zapewne mały sklepik spożywczy w którym możemy się zaopatrzyć w podstawowe produkty żywnościowe. Aby nasze jedzenie troszkę urozmaicić proponuję zrobić szybką pastę do kanapek. Proponuję   zakupić: - pasztet z drobiem i chrzanem firmy PROFI -małą musztardę stołową -mały słoiczek chrzanu -cebulę  -keczup -pomidor -ogóreczki konserwowe -chleb lub bułki Podaje proporcje na małą porcje pasztetu ( 131 g ) Pasztet

Kulinarne przemyslenia

Proponowane wyszukiwania