pasztet - 4150 przepisów (strona:69/277)

Waniliowa babka łyżką mieszana 65

nowe przepisy, przypominam sobie stare i… Jak zawsze robię małe zapasy produktów do wypieków. Polecam wam tu zakupu w sklepie domowykoszyk.pl Kupiłam tam m.in. foremki na babkę i pasztet, foremki na muffinki, patyczki do szaszłyków (ja głównie nimi sprawdzam czy ciasto jest już gotowe), ściereczki (bez nich w kuchni ani rusz) i inne produkty do pieczenia. W sklepie domowykoszyk(...)wlewamy przestudzone masło. Całość mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej, dość gęstej masy. Masę przekładamy do foremki, wyrównujemy wierzch. U mnie doskonale sprawdzają się jednorazowe foremki na babkę i pasztet Idealne do szybkich wypieków czy domowych pasztetów. W takiej foremce można też śmiało zabrać ze sobą ciasto w gości. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół

Słodkie okruszki
Marynowana czerwona cebula 63

Marynowana czerwona cebula do burgerów, pasztetów i sałatek. Marynowana czerwona cebula do burgerów, pizzy, sałatek i surówek pasuje doskonale. Jest równie uniwersalnym dodatkiem, jak konfitura z czerwonej cebuli (przepis). Czerwona cebula marynowana w aromatycznej zalewie świetnie smakuje także z pieczonym mięsem i domowym pasztetem, daniami kuchni meksykańskiej i indyjskim curry. Za każdym razem, kiedy potrzebuję kolorowego i lekko pikantnego składnika(...)dodawać marynowaną czerwoną cebulę Cebulę w tej zalewie możesz dodawać m.in do: kanapek i zapiekanek, burgerów, wrapów, tacos, burito itp. pieczonego i grillowanego mięsa, drobiu, ryb i owoców morza, pasztetów mięsnych i wegetariańskich sałatek, surówek, pieczonych i grillowanych warzyw pizzy.  150 złotych za kilogram cebuli. Jako jedno z najbardziej popularnych warzyw, cebula ma w Indiach znaczenie polityczne. Z powodu

Cztery Fajery
Pasztet z kaczki 60

Pasztet z kaczki Pasztet z drobiowy z dodatkiem suszonych śliwek w sam raz na kanapki. Składniki: • 1 pierś z kaczki • 2 udka z kaczki • ½ boczku surowego • ½ kg wątróbki drobiowej • 1 bułka zwykła • 20 g śliwek suszonych • 2 całe jajka • 1 łyżeczka gałka muszkatołowej • Pieprz sól • 1 łyżka majeranku Sposób przygotowania: 1. Mięso z kaczki, wątrobę oraz boczek gotujemy do miękkości(...)mięsa. 3. Po zmieleniu do mięsa wbijamy jajka, doprawiamy majerankiem, gałką muszkatołową, pieprzem oraz solą. Dokładanie mieszamy i przekładamy do foremek. 4. Pieczemy 35 minut w 180°C. 5. Pasztet po upieczeniu studzimy. 6. Smacznego

Kulinarna Chwila
Pasztet z mięsa z rosołu 827

Zastanawiacie się co zrobić z mięsem z rosołu? Wykorzystaj je do zrobienia pysznego pasztetu! Składniki oraz sposób przygotowania: Mięso mieszane z rosołu do tego gotuję nieduży boczek razem z marchewką, pietruszką i selerem. Cebulę krótko gotuję, żeby się nie rozpadła. Mięso przestygnięte mielę dwa razy, na koniec przekręcam warzywa i dwie bułki namoczone wcześniej w wywarze w którym gotowało się(...)mięso. Dodaję też trochę wywaru do pasztetu żeby nie był suchy oraz dwa jajka. Dodaję przyprawy sól, pieprz, czosnek. Piekę w 190° C około godziny. Autor przepisu: Aga Kon Artykuł Pasztet z mięsa z rosołu pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Pasztet z fasoli i żurawiny 52

pamiętam jaki był powód robienia tego pasztetu. Chyba mam jakiś fasolowy czas ostatnio, nie wiedzieć czemu. Poszperałam na internetach i znalazłam ten przepis u Kingi Paruzel. Pasztet smakował świetnie, najlepiej w pierwszym dniu. Był dla nas trochę za słodki, więc jedliśmy go z sałatą z winegretem.  Składniki: 3 puszki białej fasoli 1 gruszka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku(...)miksujemy na gładki mus. Dorzucamy do tego mąkę i żurawinę, dokładnie mieszamy. Przekładamy do średniej wielkości keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Artykuł Pasztet z fasoli i żurawiny pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Domowy pasztet 56

Pyszny domowy pasztet z różnych gatunków mięsa to propozycja idealna na co dzień i od święta. Składniki oraz sposób przygotowania: Mięso (wieprzowe, z szynki, schab, karkówka, podgardle, trochę wątróbki i serc też wieprzowych) wszystko kroję na małe kawałki, podsmażam chwilkę na patelni. Szykuje duże garnki do gotowania, które od spodu wykładam słoniną i podsmażone mięso przekładam do garnków. Na górę(...)wystygnie, wszystko mielę. Do tego podsmażam kilka skrojonych w kostkę cebul i dodaję do mięsa, jak również kilka jajek i bulion. Nie wylewam wody po mięsie, tylko dodaję, żeby pasztet był soczysty. Przyprawiam solą, pieprzem, gałką i imbirem. Mieszam wszystko i do foremek. Piekę 40 min w 180 stopniach. Do dwóch foremek przed pieczeniem dodałam grzybów suszonych i są też

Wasze Przepisy
Pasztet z selera 71

menu, do tej pory go kupowałam, ale od jakiegoś czasu robię sama. Dzisiaj dzielę się przepisem z Wami. Jest bardzo delikatny i aromatyczny. Spróbujcie koniecznie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasztet z selera Czas przygotowania 40 min Czas gotowania 1 godz Łączny czas 1 godz 40 min Składniki 1 duży seler (440 g dokładnie obranego i startego na dużych oczkach tarki(...)Masę przekładamy do keksówki 25 cm wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 60 minut do zarumienienia się skórki. Artykuł Pasztet z selera pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Tradycyjna nalewka malinowo-jeżynowa 160

napitek można dosłodzić syropem cukrowym. Nalewka również musi leżakować minimum pół roku. Nie jest ona tak doskonała jak wersja ze spirytusem, ale może posłużyć jako dodatek do ciast lub pasztetów

Korniszonki
Chutney ze śliwek 77

Chutney ze śliwek to pewnego rodzaju wytrawne słodko-kwaśne powidła o korzennym smaku z wyraźną nutą smażonej cebuli, imbiru i pieprzu cayenne. Chutney polecam do wszelkiego rodzaju pasztetów, serów, a szczególnie tych pleśniowych, wytrawnych kanapek natomiast dla mięsożerców do pieczonych mięs. Chutney ze śliwek szczególnie polecam jako dodatek do dań wigilijnych, będzie idealnym uzupełnieniem świątecznego menu. Przepis jest bardzo łatwy(...)szybki do przygotowania można przygotować go w tak zwanym międzyczasie na przykład, kiedy w piekarniku piecze się pyszny pasztet jaglany. Gotowy chutney można przygotować do długiego przechowywania, należy po przełożeniu do wyparzonych słoików pasteryzować gotowy produkt, chutney nie sfermentuje i w takiej formie zawsze będzie pod ręką. Niepasteryzowany przechowujemy w lodówce. Print Chutney ze śliwek .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating

SprawdzonaKuchnia.pl
Pasztet wieprzowo-wołowo-drobiowy 130

Pasztet powstał ponieważ trzeba było dać drugie życie dla klopsów wołowych które były w sosie pomidorowym i już nikt ich nie chciał jeść. SUROWIEC -klopsy wołowe w sosie pomidorowym 0,6 kg /które można zastąpić wołowiną kl 2 + malutka puszeczka koncentratu pomidorowego -boczek 0,5 kg -podgardle 0,6 kg -słonina wędzona 0,5 kg /można być(...)duża cebula -3 małe bułki -papryka suszona płatek 8-10 g/kg -majeranek 1 g/kg -rosół z gotowania mięsa,słoniny,podgardla /ilość taka aby masa pasztetowa była dość luźna, pasztet ma być smarowny . -olej z pestek winogron / lub inny -słoiki i puszki 300 g WYKONANIE Do garnka wlewamy tyle wody aby nasz surowiec mięsny był całkowicie przykryty. Wodę podgrzewamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Wielkanocny pasztet wieprzowo-drobiowy.. 103

Tajemnica dobrego, wielkanocnego pasztetu tkwi w jakości produktów. Najlepiej pasztet przygotować z różnych gatunków mięsa. Pasztet wieprzowo-drobiowy wyszedł bardzo smaczny rozpływa się w ustach. Składniki · 1kg boczku · 1 kg mięsa od szynki ·