pasztet - 4176 przepisów (strona:62/279)

Pieczeń / pasztet z cukinii, soczewicy i boczniaków 91

warzywniku cukinia znów wybujała, a na balocie boczniaki rosną jak na drożdżach. Pomyślałam zatem, by je połączyć ze sobą i upiec coś à la pasztet, tyle że bez mięsa 😉 Wypełnieniem jest tu pomarańczowa soczewica, która szybko się gotuje i rozgotowuje, więc nie trzeba potem całości blendować lub mielić. Pieczeń łatwo się kroi i nie rozsypuje. Jest pyszna 😋😋😊 Składniki (na dużą(...)piekarnika. Piec 10 min w temp. 200 stopni C, a potem jeszcze 60 minut w temperaturze 180 stopni C.  Wyjąć z piekarnika i odczekać 15 minut. Potem wyjąć pasztet z papierem do pieczenia i odstawić na kratce do całkowitego ostygnięcia. Dopiero wtedy usunąć papier ----- Podobne: pieczeń z cukinii, fasoli i papryki pasztet z cukinii placek cukiniowo-ziemniaczany

Weekendy w domu i ogrodzie
Soczysta pieczeń drobiowa do chleba 103

Soczysta pieczeń drobiowa do chleba to bardzo prosty i szybki przepis na pyszny dodatek do kanapek. Świetnie zastąpi wędlinę czy pasztet ze sklepu, które mogą być pełne niepożądanych i niezdrowych dodatków, gdyż jest od nich o wiele zdrowsza, a do tego bardzo smaczna. Pieczeń można podać również na ciepło z ulubionym sosem, np. koperkowym lub pieczeniowym i ziemniakami jako danie(...)pieczemy przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C z funkcją termoobiegu. Odstawiamy do ostygnięcia. Soczysta pieczeń drobiowa do chleba   Zobacz inne przepisy na mięsne pieczenie i pasztety na kanapki: Pieczeń z pieczarkami i serem żółtym Pieczeń z mięsa mielonego z sosem koperkowym Czosnkowa pieczeń z łopatki Pieczeń z mięsa wieprzowego i warzyw Pasztet drobiowy z żurawiną Artykuł

e-PrzepisyKulinarne
Pasztet z pstrąga 76

wysmarować grubo masłem, wlać masę. Na górę położyć kawałki masełka. ( około 1 łyżki ) Pieczenie – nagrzać piekarnik góra – dół do 180 C i piec 60 minut. Zostawić pasztet w foremce aż całkowicie ostygnie. Pasztet smakuje super pokrojony w grube plastry z sosem tatarskim lub czosnkowym, jak i na chleb. Polecam, smacznego

Kuchnia Pokoleń
PASZTET Z KASZY GRYCZANEJ I GRZYBÓW 99

przeszedł na jasną stronę mocy ( w mojej ocenie) i wyeliminował mięso ze swojej diety zupełnie a czasami tęskni za pasztetem mazowieckim, mam dobrą wiadomość :-) Zmajstrowałam takowy produkt w wersji wegetariańskiej. Poza tym, że pasztet można zajadać z pajdą chleba jest doskonałą bazą do farszu na pierogi wigilijne,wystarczy odrobinę kiszonej kapusty i naprawdę powiadam Wam genialnie smakuje zawinięte w ciasto

pieprzny smaczek
Proste paszteciki imprezowe 135

imprezowe Szukacie prostego przepisu na paszteciki? Polecam Wam dzisiejszą wersję. Prosto i pysznie Idealne, gdy szukamy szybkiego pomysłu na coś dobrego na imprezę Wystarczy przygotować ciasto, nadziać całość pysznym pasztetem z kurkami, upiec i podawać Tak przygotowane paszteciki smakują idealnie same lub w towarzystwie domowych sosów, a nawet ketchupu. Idealne na przyjęcie, sylwestra lub spotkanie z przyjaciółmi. Można je też(...)mąki pszennej 8 g suszonych drożdży instant 250 ml mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko klasy M mała szczypta soli 3 szczypty cukru Dodatkowo: około 150-200 g pasztetu z kurkami Olewnik 1 jajko do posmarowania pasztecików sezam do posypania Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy drożdże instant, cukier i sól. Wlewamy ciepłe mleko, olej i wbijamy jajko. Całość wyrabiamy

Słodkie okruszki
Pasta z pasztetu, serka topionego i rzodkiewki + film 89

Pasta z pasztetu, serka topionego i rzodkiewki to ciekawy pomysł na błyskawiczne w przygotowaniu smarowidło do pieczywa, smaczna alternatywa dla kanapek z szynką czy serem. Taką pastę można dowolnie modyfikować w zależności od możliwości i upodobań smakowych.     składniki na 3 porcje 200 g pasztetu 150 g serka topionego kremowego 2- 3 rzodkiewki pęczek szczypiorku czarny pieprz sól przepis(...)drobno siekamy i dodajemy do składników na pastę. Wszystko doprawiamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem i starannie razem łączymy. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem.   Artykuł Pasta z pasztetu, serka topionego i rzodkiewki + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Wegański pasztet z fasoli – prosty i sprawdzony przepis 112

Prosty i szybki pasztet warzywny? Nie ma problemu, dzielę się przepisem na pasztet z fasoli (czerwonej) ze słonecznikiem i pieczoną marchewką. Ten... The post Wegański pasztet z fasoli – prosty i sprawdzony przepis appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com

Eksperymentalnie.com
Wędliny w słoiku 134

zmiksować i przełożyć do słoika, wystarczy pasteryzacja i mamy pyszne, domowe smarowidło na chleb, bez konserwantów i innych zagadkowych dodatków. Mam zawsze w lodówce 1 czy 2 słoiki domowego pasztetu w słoiku z pysznym smalczykiem, który wytapia się podczas pasteryzacji mięsa. Taki pasztet ze słoika może być wybawieniem gdy okaże się, że mamy pusta lodówkę, albo gdy wyjeżdżamy gdzieś(...)teren np. na wakacje. Na blogu znajdziecie nasze przepisy na wędliny w słoikach: Pasztet w słoiku Łopatka mielona w słoiku Kiełbasa w słoiku kiełbasa słoikowa z różnych gatunków mięsa wędlina drobiowa ze słoika mielonka drobiowa ze słoika Karkówka ze słoika smalec ze skwarkami z dodatkiem czosnku, cebulki i majeranku w słoiku smalec z kiełbasą Gdy macie za dużo mięsa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet z dziczyzny 68

Pasztet zawsze zajmował szczególne miejsce na świątecznym stole, zarówno tym bożonarodzeniowym, jak i wielkanocnym. Najczęściej przygotowywany był z dziczyzny. Nie jest łatwo dorównać mojemu Tacie, który jest specjalistą w tego typu daniach, ale podjęłam się wyzwania i muszę powiedzieć, że mogę wypinać pierś po ordery! Nie zdecydowałabym się podjąć tego trudnego zadania, gdyby nie fakt, że mogłam podglądać jak Tata(...)jedwabistej konsystencji. Po połączeniu tych składników i ich przemieleniu należy całość przepuścić przez maszynkę raz jeszcze, upewniając się, czy wszystkie kawałki mięsa zostały dokładnie przetworzone. Do tak przygotowanego pasztetu dodaj 3 jajka oraz przyprawy w postaci 2 ½ łyżeczki soli, pieprz i świeżo startą gałkę muszkatołową. Całość mieszaj rękami, a ewentualne chrząstki usuń. Uzyskaną masę przełóż do foremki/foremek (w zależności

Szybko Tanio Smacznie
Pasztet z cukinii i kaszy jaglanej 140

Uwielbiam takie dania. Proste, wbrew pozorom, bardzo szybkie w przygotowaniu i takie, które nie wymagają dużego nakładu pracy, a jednocześnie smakują fantastycznie. Dzisiaj pasztet w wersji wege, czyli zrobiony na bazie startej cukinii i marchewki, z dodatkiem kaszy jaglanej i świeżych ziół. Uwielbiam go jeść zamiast kanapek na śniadanie lub kolację. Smakuje świetnie z jogurtem greckim i może być świetnym(...)połączyć. Wyrobioną masę przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (najlepiej do keksówki lub prostokątnego naczynia żaroodpornego/foremki). Dobrze dociskamy i wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy przez godzinę w 180 stopniach. Pasztet powinien się zarumienić i lekko zezłocić na wierzchu. To znak, że jest już gotowy. Przed pokrojeniem należy go dobrze wystudzić. Ciepły będzie się rozpadał podczas krojenia. Smacznego! Artykuł Pasztet

Analiza Smaku
Domowy pasztet drobiowy z wątróbką 101

Domowy pasztet drobiowy z wątróbką – bez pieczenia, więc można by rzec, że raczej pasta z wątróbki , czy jak to woli smarowidło z wątróbki drobiowej. Pasztet ten nie wymaga pieczenia, a więc jest dość szybki w wykonaniu i idealnie nadaje się d The post Domowy pasztet drobiowy z wątróbką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ziołowy pasztet z groszku 133

Fajna alternatywa dla pasztetu mięsnego. Taki pasztet smakuje wybornie i szybko znika, polecam do wypróbowania. Idealnie smakuje na kanapkach ale i sam jest wyśmienity. Pasztet z groszku. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Nadziewany pasztet 101

Pasztet zwykle robimy z gotowanego mielonego mięsa. Ten jest nie co inny ,ponieważ robimy go z mięsa surowego. Najlepiej smakuje jak po upieczeniu, całą noc postoi w lodówce. Dobrze schłodzony nabierze walorów smakowych i świetnie się kroi . Polecam pasztet w tej odsłonie:) Składniki 300 g zmielonej piersi z indyka 300 g drobno pokrojonej … Czytaj dalej Nadziewany pasztet

gotuj ze mną
Pasztet z kaczki pieczonej 132

Pasztet z kaczki pieczonej bez dodatku „obcego mięsa czy tłuszczu. Tylko mięso kaczki, wątróbka kacza oraz tłuszcz z kaczki. Do przygotowania pasztetu „wyciśniemy z kaczek wszystko”, nic się nie zmarnuje. 3 kaczki – około 5,5 kg, 1,5 łyżki soli, 1 łyżka świeżo zmielonych goździków, 1,2 kg wątróbki kaczej, 6 jajek, 1,5 suchej kajzerki, sól, imbir mielony, świeżo(...)smaczna :) Następnie rozbić do miseczki jajka i je lekko rozbełtać. Dodać do masy mięsnej i dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 – 60 minut. Zostało nam trochę sosu z pieczenia kaczek, nie wylewajmy go. Przyda się do gotowania

królestwo garów