pasztet - 4176 przepisów (strona:57/279)

WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY PASZTET MARCHEWKOWY 219

Jeśli zdarza Wam się ugotować za dużo kaszy, a nie lubicie marnować jedzenia, to wykorzystajcie ją na następny dzień wkładając w przepyszny pasztet. Wystarczy dodać ulubione warzywo, np. marchew i trochę ziaren dla lepszej konsystencji. Polecam taki sposób na zdrowy, niezwykle smaczny, szybki i tani obiad. Najlepszy w zestawie z dużą porcja surówki.  To mój patent na zimowe dania(...)obiadowe. Częstujcie tym pasztetem Wasze rodziny i gości.  Gwarantuję ich zadowolenie. 😊 Proponuję użyć formy do pieczenia chleba. Wykorzystałam naczynie ceramiczne z powodu braku papieru do pieczenia. Okazało się płytsze, stąd pasztet taki niziutki. Przygotowany w keksówce będzie z pewnością się piękniej prezentował.   Składniki na 1 formę do pieczenia chleba: 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej, 2 szklanki tartej marchwi

Jeść, by żyć w zdrowiu
Zielony pasztet ze szpinaku, groszku i kaszy jaglanej 153

Bardzo smaczny wegetariański, zielony pasztet pełen zdrowych dodatków. Idealny dla osób, które tak jak ja nie przepadają za świeżym szpinakiem ;) Zawsze staram sie go przemycać w soku lub właśnie pieczonych daniach. Pasztet jest zwarty i kremowy, więc nadaje się zarówno do krojenia jak i smarowania pieczywa. Ja wege pasztety zajadam zazwyczaj na kolację z dodatkiem pikantnej musztardy. Przepis znalazłam(...)czekamy 12 minut aż woda się wchłonie. Odstawiamy do przestudzenia. Przyprawy ucieramy w moździerzu. Groszek gotujemy przez 5 minut i odsączamy go na sitku. Szpinak dokładnie […] Artykuł Zielony pasztet ze szpinaku, groszku i kaszy jaglanej pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Schab z pasztetem 197

domu po wigilijnym, nazwijmy to "obżarstwie" z wielką chęcią zajadaliśmy się krokietami i popijaliśmy barszczem. Wiele jednak osób w taki dzień woli zajadać się solidną porcją mięsa . Schab z pasztetem i serową pierzynką na pewno zadowoli tych drugich. Mięso przygotowane w ten sposób zaskakuje wyglądem i smakiem. Spróbujcie sami! Składniki: 6 plastrów schabu 2 opakowania po 190 g pasztetu pieczonego(...)Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szklimy na maśle. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Ser łączymy z cebulą i majonezem. Pasztet kroimy w cienkie  plastry. Mięso wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdy kawałek schabu kładziemy po kilka plastrów pasztetu. Wierzch przykrywamy masą serowo-cebulową. Danie zapiekamy

Pobite gary Barbary
Szybkie paszteciki do czerwonego barszczu 287

Dziś zapraszam Was na szybkie paszteciki do czerwonego barszczu . Proste, pyszne, pełne smaku. Do przygotowania nadzienia wykorzystałam pasztet z perliczką Duda . Czy wiecie, że… mięso perliczki jest niemal dwukrotnie chudsze niż mięso kurczaków! Szczególnie cenione jest za walory smakowe i odżywcze. Jest również bogate w składniki mineralne takie jak: magnez, potas i żelazo. Ma w sobie także cała(...)witamin (szczególnie B1, B2 i E), oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Pasztet zawiera 108 g surowców mięsnych na 100g produktu. Tak przygotowane paszteciki sprawdzą się również na przyjęciu sylwestrowym. Smakują wspaniale zarówno w towarzystwie dobrze doprawionego czerwonego barszczu, jak i solo np. z ulubionym sosem lub ketchupem. Spróbujcie, polecam. Składniki: (na 7-8 sztuk) 1 pasztet z perliczką Duda około

Słodkie okruszki
Pasztet z karpia z podgrzybkami 147

Pasztet lekki, wilgotny z nuta lasu w postaci grzybów suszonych. Karpia można podać nie tylko smażonego na świątecznym stole ale także w postaci pasztetu. 80 dkg karpia 1 marchewka 1 kawałek selera 1 por biała część 1 garść podgrzybków  2 ziela angielskie 2 liście laurowe 1 bułka czerstwa 2/3 szklanki mleka 1 jajko ugotowane na twardo 1 jajko surowe(...)mleku i grzyby pokrojone drobno. Doprawiam solą, pieprzem. Mieszam dokładnie.Jak masa jest za gęsta można dolać trochę bulionu. Foremkę aluminiową smaruję oliwą, wysypuję bułką tartą, i wykładam pasztet. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni i piekę godzinę góra, dół. Pasztet odstawiam do wystygnięcia

wesoła kuchnia
Pełnoziarniste paszteciki w wegańskiej odsłonie 195

pierwszy przepis powstały we współpracy z firmą BeVege i użyciem ich nowych, wegańskich produktów . Zastanawiacie się co takiego wymyśliłam? Otwierając paczkę, od razu rzucił mi się w oczy warzywny pasztet z ziarnami. Oczywiste było dla mnie, że muszę przygotować wegańskie paszteciki! I chociaż za mięsną wersją nigdy nie przepadałam, ta jak najbardziej uwiodła moje kubki smakowe.  BeVege nie zawiodło(...)mnie, pasztet idealnie sprawdził się jako farsz, a w połączeniu z chrupiącym ciastem, stworzył duet idealny. Blaszka rozeszła się dosłownie "w mgnieniu oka". Najbardziej zaskoczony okazał się mój młodszy brat, który zawsze stronił od wegańskich zamienników produktów zwierzęcych. Skuszony zapachem świeżo upieczonych pasztecików, postanowił skosztować mojego wypieku. Jak sam stwierdził, nie przypuszczał, że wege jedzenie może być tak smaczne

Smiling Shrimp
Pieczone patisony nadziewane quinoą i Pasztetem Dworskim z jeleniem 169

apartament, to mam dziś dla Was rewelacyjny przepis na tzw. obiadokolację, której przygotowanie (1 porcji) zajmie 10 minut. Jeśli zostało Wam trochę ugotowanej quinoy ze śniadania i macie słoiczek pasztetu bezglutenowego Profi, możecie szybko zrobić nadziewane patisony. Do tego trzeba doliczyć oczywiście czas pieczenia, ale ten możecie spokojnie przeznaczyć na czytanie książki na tarasie, albo prysznic po powrocie z plaży(...)Zaczynamy? Podaję przepis na porcję dla 1 osoby :) Składniki: 5-6 łyżek ugotowanej białej quinoy 1 słoiczek Pasztetu Dworskiego z jeleniem Profi 2 małe patisony 2-3 plasterki ciemnego pomidora 1 żółty pomidorek koktajlowy kilka kropli ulubionego ostrego sos świeże listki oregano świeży rozmaryn oliwa z oliwek sól Wykonanie: Odkrawamy górną część patisonów i wydrążamy ze środka pestki. Wydrążone patisony

Quinoa Raz!
Pieczone patisony nadziewane quinoą i Pasztetem Dworskim z jeleniem 169

apartament, to mam dziś dla Was rewelacyjny przepis na tzw. obiadokolację, której przygotowanie (1 porcji) zajmie 10 minut. Jeśli zostało Wam trochę ugotowanej quinoy ze śniadania i macie słoiczek pasztetu bezglutenowego Profi, możecie szybko zrobić nadziewane patisony. Do tego trzeba doliczyć oczywiście czas pieczenia, ale ten możecie spokojnie przeznaczyć na czytanie książki na tarasie, albo prysznic po powrocie z plaży(...)Zaczynamy? Podaję przepis na porcję dla 1 osoby :) Składniki: 5-6 łyżek ugotowanej białej quinoy 1 słoiczek Pasztetu Dworskiego z jeleniem Profi 2 małe patisony 2-3 plasterki ciemnego pomidora 1 żółty pomidorek koktajlowy kilka kropli ulubionego ostrego sos świeże listki oregano świeży rozmaryn oliwa z oliwek sól Wykonanie: Odkrawamy górną część patisonów i wydrążamy ze środka pestki. Wydrążone patisony

Quinoa Raz!
Tartaletki grzybowe z pasztetem 133

Można tam też spotkać grzyby, moje ostatnie trofea to kanie i pieczarki. Wyruszając na ostatnią wyprawę postanowiłam zrobić pyszne tarteletki grzybowe na bazie zupy pieczarkowej Profi z dodatkiem pysznego pasztetu z suszonymi pomidorami Profi. W termos zapakowałam gorącą zupę pieczarkową, do tego pajdy domowego chleba na zakwasie z pasztetem  Profi i czego chcieć więcej.Moje miejsce wypadowe kojarzy(...)mąki pszennej 2 żóltka 1 łyżka zimnej wody 80 g masła zimnego 1 łyżeczka przyprawy mix 1/3 łyżeczki soli farsz: 1/3 szklanki zupy pieczarkowej Profi 1/2 opakowania pasztetu Profi z suszonymi pomidorami 1 jajko 5 dkg sera feta 1/2 szklanki jogurtu greckiego 250 g kurek 1 cebula sól, pieprz koper świeży 5 pomidorków koktajlowych Do miski przekładam składniki na ciasto

wesoła kuchnia
Sajgonki z quinoą, pieczarkami i Pasztetem Dworskim z królikiem 158

Kiedy jeszcze nie wiedziałam, że choruję na celiakię, najlepszą opcją posiłku na wycieczkę rowerową, albo podróż pociągiem była bułka z pasztetem i pomidorem. Teraz, ponieważ nie jem też gotowego pieczywa bezglutenowego, sprawa jest bardziej skomplikowana i wymaga ode mnie większego nakładu pracy i czasu oraz sporo pomysłowości.  Jeszcze czekam na mój wakacyjny wyjazd do września, ale póki co spędzam(...)czas na przejażdżkach hulajnogą po mieście. Zabieram na nie fantastyczne przekąski inspirowane sajgonakami. W środku umieszczam smażone pieczarki, quinoę, marchewkę i mój ulubiony bezglutenowy pasztet Profi z królikiem. Polecam ze względu na smak, bardzo dobry skład i certyfikat przekreślonego kłosa :) Pakuję sajgonki w pudełko i w drogę. Świetnie nadadzą się też jako przekąski na letnią imprezę balkonową. Oczywiście najlepsze

Quinoa Raz!
Pasztet z bobu i cukinii 236

pasztet to tylko z mięsa? Nieprawda! Coraz częściej słyszy się o wegetariańskich, warzywnych pasztetach. Można je zakupić w supermarketach, skosztować w restauracjach. Jednak ja stawiam na domowy, który został przygotowany z sezonowych warzyw jakimi są bób i cukinia. Intensywnie żółty kolor zawdzięcza kaszy jaglanej i kurkumie. Jest aromatyczny i zawiera dużo ziół. Polecam podawać z ulubionym pieczywem. U mnie jest(...)domowy, żytni chleb z suszonymi śliwkami i orzechami włoskimi. Wegetariański pasztet porcja dla 6-7 osób Składniki: 0,5 kg bobu 1 duża cukinia 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 szklanka kaszy jaglanej 1 szklanka wody 2 łyżki mąki ryżowej 3 łyżki mąki jaglanej 2 jaja ( można pominąć i dodać więcej kaszy) 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki majeranku

Jaglusia
Pasztet drobiowy 150

Chętnie Wam się do czegoś przyznam – uwielbiam pasztety! Szczególnie takie domowe, w których wiadomo, co jest „w środku”. Tym razem pasztet drobiowy pojawi się na naszym wielkanocnym stole podczas śniadania. Domowy pasztet to trochę pracy, ale warto się trochę pomęczyć. Przepis mojej mamy. Częstujcie się 🙂     Składniki /2 formy o wymiarach ok. 9×22 (dół(...)blaszki)/: 7 udek kurczaka 0,5 kg wątróbek drobiowych 2 marchewki pół korzenia selera Czytaj dalej... Artykuł Pasztet drobiowy pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Pasztet warzywny z kaszą jaglaną i żurawiną 198

Wielkanoc zawsze oznaczała dla mnie pasztet. Przez większość życia był nim ten roboty mojego dziadka, mięsny i glutenowy. Pewnej Wielkanocy postawiłam na stole pasztet wegański (nikomu nie wspominając o jego roślinnym pochodzeniu oczywiście), a gdy ten zniknął za jednym posiedzeniem, wiedziałam, że będzie stałym elementem wielkanocnego stołu. I tak już jest z nami od paru lat, co roku inny(...)roku tak samo dobry. Tym razem z kaszy jaglanej, z dodatkiem żurawiny i słonecznika.   Pasztet warzywny z kaszą jaglaną i żurawiną 200g kaszy jaglanej 50g słonecznika 7 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego 2 cebule 1 ząbek czosnku 50g selera 1 marchewka 1 pietruszka 2 łyżeczki majeranku 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 6 ziaren czarnego pieprzu 2 łyżeczki soli

Fill The Bowl
Pasztet wielkanocny 221

działam na całego. Nie powiem, że jestem już pełni sprawna, ale akurat w gotowaniu mi to już nie przeszkadza. Ruszyłam więc z testowaniem różnych świątecznych smakołyków i zdecydowanie ten pasztet zyskał miano najlepszego. Musiałam go schować przed rodziną, bo o mały włos nie miałabym modela do zdjęcia. Pasztet jest wegetariański, a gdyby pominąć masło do smażenia i zastąpić go olejem(...)roślinnym np. kokosowym, to będzie to doskonałe danie wegańskie. Jak dla mnie smak i doprawienie idealne i z czystym sumieniem mogę go Wam polecić. Pasztet wielkanocny składniki: 400 g ciecierzycy z puszki 0,5 szklanki suchej kaszy jaglanej 2 łyżki słonecznika 1 por 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku 0,5 słoiczka suszonych pomidorów lub około 15 kawałków

Przysmaki Karolki
Pasztet bez mięsa. Pasztet z boczniaków, kaszy i soczewicy 131

pasztetu nie ma świąt. Pasztet być musi bo to tradycja, przynajmniej u nas. I będzie na pewno, a nawet będą dwa. Jeden pasztet tradycyjny i drugi oszukany bo bez mięsa. Co ciekawe ten bezmięsny smakuje mi tak bardzo, że chyba zwykły oddam w całości chłopakom. Jest dobrze doprawiony i taki treściwy, że gdybym nie wiedziała, że nie zawiera mięsa(...)sama bym nie uwierzyła. Upieczcie sobie taki pasztet na Wielkanoc albo tak bez okazji. Zdecydowanie warto! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza

Proponowane wyszukiwania