pasztet - 4176 przepisów (strona:50/279)

Jak z jednego przepisu nakulać klopsów, zrobić pasztet i burgery? 253

Zostawiam moje Miśki na całe 5 dni, a że jak zwykle mam mało czasu to zrobiłam 3 w 1, czyli z jednej „masy” nakulałam klopsów, upiekłam pasztet i burgery. Lodówka pełna więc mogę jechać wyginac śmiało ciało. Składniki: 200 g ryżu 200 g czerwonej soczewicy 100 g mąki kukurydzianej 10 śliwek 2-3 cebule 2 czubate łyżki nasion(...)przed tym należy je delikatnie obtoczyć np. w mąkę kukurydzianej. Smaż po obu stornach na złoto. Z podanej ilości składników wyszło mi 18 klopsików, 4 burgery i 2 pasztety upieczone w 14 cm keksówkach. Burgery uformowałam za pomocą pierścienia cukierniczego, umieściłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam przez 30 minut w temp. 180 C, ale po 20 minutach

greenscarf
Pasztet drobiowy z jajkiem 380

niepowtarzalny, świąteczny przysmak, który sprawdzi się zarówno na ciepło jak i na zimno.  Mało tego ;) Jeśli w zakamarkach zamrażarki posiadacie jakieś mrożone, gotowane mięso z rosołu, to przygotowanie pasztetu zajmie Wam naprawdę 15 minut, bo przecież przy pieczeniu stać na baczność nie musicie (możecie myć wtedy okna np :D ), a i jajka zdążą się ugotować.  To ilu chętnych(...)pieczenie pasztetu? U mnie na święta też będzie, wysprzątam zamrażarkę i zrobię porządek na kolejne "resztki" :) Przecież nie wywalę! Składniki na foremkę półokrągłą o wymiarach 35x10x5cm   6 udek z rosołu 2 jajka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy chrzanowej Pęczek szczypiorku 50g masła 6 jajek ugotowanych na twardo Sól, pieprz Tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy

Kuchnia w czekoladzie
Pâté z kurzych watróbek 216

dzisiejszym wpisie zabieramy Was na wycieczkę do Francji. Nie będzie to co prawda przepis na foie gras, ale przygotowaliśmy dla Was równie pyszny pasztet z kurzych wątróbek. Powinien posmakować nawet tym, którzy nie przepadają za wątróbką. Jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, zajmuje to około 15 minut. Wątróbka flambirowana koniakiem nabiera wyrazistego, a jednocześnie łagodnego smaku. Tymianek dodaje pasztetowi(...)być naprawdę wysoki. 5. Na koniec doprawiamy wątróbkę tymiankiem, solą i świeżo mielonym pieprzem. 6. Przekładamy zawartość patelni do naczynia blendera i miksujemy na gładką masę. 7. Przekładamy gotowy pasztet do kokilek i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. 8. Przed podaniem roztapiamy na patelni łyżkę masła z tymiankiem i zalewamy powierzchnię pasztetu w kokilce. Pâté z kurzych wątróbek podajemy

W kuchni Katie
Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną 168

każdej kolejnej porcji znajduję zastosowanie z cięższym sercem (niechybnie i ku mojej rozpaczy się skończą), to dla tego jednego dania warto było poświęcić każdy z ostatnich, cennych grzybków: pasztet. Cudowny, delikatnie wilgotny, o głębokim smaku, pełen aromatycznych przypraw i z delikatną orzechową nutą. Pasztet bezmięsny, wzbogacony o odżywczą kaszę jaglaną, pełen słodkawych od smażenia warzyw i pieczarek. Tak pyszny(...)doprawić pieprzem lub większą ilością ziół. Formę delikatnie natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić i wysypać np. otrębami. Do formy przełożyć masę, dokładnie ubić i wyrównać powierzchnię. Pasztet wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 o C, piec około 60 – 70 minut. Po upieczeniu pasztet pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Kroić dopiero po wystudzeniu, przechowywać w lodówce. Świetnie

Even Better Food
Pasztet drobiowowiepszowy z koperkiem 135

Postanowiłam zrobić coś swojskiego na kanapeczki.Pomyślałam dwa w jednym będę miała i wykombinowałam obiad z którego powstał pasztet. Jesteście ciekawi?? Składniki : schab 300 g pierś z  kurczaka 300 g koperek pęczek 1.1/2 szklanki wywaru z rosołu sól i pieprz do smaku foremka aluminiowa o pojemności 500 ml czosnek sprasowany 4 ząbki   Wykonanie: Jak wspomniałam wcześniej najpierw(...)odrobiną soli, przełożyłam farsz do foremki aluminiowej o pojemności 500 ml . Wstawiamy do nagrzanego pieca i pieczemy w 200 stopniach 45 minut.Jest pyszny.         Zestaw do pasztetu z przyprawami  możecie zamówić z    Tak wygląda zamówienie i wcale nie jest drogo, a pasztetów z tego zestawu zrobicie parę. Jestem bardzo zadowolona i zachęcam do zakupu

Różowa kuchnia
Krokiety z pasztetem i jajkiem 208

Krokiety często przyrządzam gdy mam nadmiar domowego pasztetu, wystarczy tylko do pasztetu dodać ugotowane jajka oraz natkę pietruszki oraz usmażyć naleśniki. Mają wspaniały smak i w dodatku są szybkie do przyrządzenia, polecam. Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej luksusowej Szymanowskiej 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju Polskiego Rzepakowego 2 jajka Farsz: 400 gram pasztetu najlepiej domowego(...)jajka ugotowane na twardo Pół pęczka natki pietruszki Sól, pieprz Dodatkowo: 2 jajka  Bułka tarta Olej do smażenia Sposób przygotowania: Pasztet mielimy na drobnym sitku, jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno siekamy, wszystko razem łączmy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, wlewamy mleko oraz olej, miksujemy. Na rozgrzanej patelni

Bajeczna Kuchnia
Pasztet z indyka z dynią 213

piekę dużo pasztetów ale czasami tak mi się zamarzy i wtedy pyszny pasztet ląduje na naszym stole. Tym razem połączyłam mięso z indyka z ukochana dynią a rezultat? rewelacja, pasztet jest wilgotny i bardzo smaczny. Zachęcam do wypróbowania. Pasztet z indyka z dynią. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wegański pasztet z fasoli Mung 142

opóźnia procesy  starzenia i jest niskokaloryczna, wi ę c wspomaga odchudzanie 😊 O właściwościach tej fasolki mogłabym jeszcze długo pisać, ale przejdę teraz do pasztetu. Pasztet jest niezwykle aromatyczny i smaczny. Doskonale smakuje z dodatkiem pieczywa z pomidorem lub ogórkiem  kiszonym. Zapraszam do wypróbowania 😉 Składniki: fasola Mung 2 szklanki, kasza jaglana 1 torebka, cebula(...)gładką masę . Blaszkę smarujemy olejem i posypujemy bułką tarta. Gotow ą  masę wylewamy do keksowki. Pieczemy w 170 stopniach prze 1 h. Upieczony pasztet odstawiamy do ostygnięcia, następnie przechowujemy w lodowce. Pasztet najlepiej się  kroi następnego  dnia. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Pasztet jaglany z cukinią i suszonymi pomidorami 217

Jestem fanką wegetariańskich pasztetów i piękę je bardzo często. Nawet mięsożercom smakują bardziej, niż tradycyjne mięsne pasztety. Przepis pochodzi z książki „Jaglany detoks…kolejny krok” Marka Zaremby,z moimi niewielkimi zmianami. Wyszedł bardzo aromatyczny i kremowy, polecam :) 100 g czerwonej soczewicy 0/5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej łyżka mielonego siemiania lnianego średnia cukinia marchewka mała czerwona cebula(...)Wszystkie przestudzone składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy i dodajemy resztę oliwy. Ja powstałą masę lekko miksujemy i przekłądamy do keksówki. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Smacznego :) Artykuł Pasztet jaglany z cukinią i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Pasztet z kurczaka z suszonymi grzybami 125

Czytaliście kiedyś skład paszetów kupowanych w sklepie? Mięsa można znaleźć więcej w karmie dla kotów! Najlepiej więc przyrządzić sobie swój własny pasztet, według osobistych preferencji. Pasztety robimy zawsze z gotowanego, mielonego mięsa z dodatkami typu wątróbka, boczek, słonina, grzyby, warzywa, suszone owoce i orzechy. Mój dzisiejszy pasztet jest z kurczaka z warzywami(...)pieprzem i gałką muszkatołową. • Mięso włożyć do wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką keksówek i wygładzić powierzchnię mokrą ręką. Z tej porcji wychodzą dwa pasztety. • Piec 30 minut w twmperaturze 200 st.C

To co kocham
Pasztet warzywno-jaglany 170

Lubię pasztety tzw. z formy :)  Gdy kupowałam kiedyś gotowe, brałam raczej takie prostokątne :) niż do smarowania. Choć, oczywiście, łatwiejsze w użyciu są "smarowidła". Ale czy nie warto zrobić swój, domowy? Jeśli macie ochotę na mięsny, to zapraszam  tutaj - po pasztet drobiowy . Poniższy jest warzywny i z kaszą jaglaną.  Składniki: 70 gramów kaszy jaglanej (suchej, przed ugotowaniem(...)składniki i przełożyć masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia - moja o wymiarach 11cm x 16,5cm Piec 40 minut, wyłączyć piecyk i po 5 minut uchylić drzwiczki. Potrzymać pasztet w środku jeszcze ok. 15 minut Wyjąć i zostawić w foremce do przestygnięcia.  Gdy pasztet będzie bardziej zimny niż gorący, przełożyć go na talerz i gdy całkowicie wystygnie - wstawić

Szczęśliwa kuchnia
Pasztet warzywno-jaglany 171

Lubię pasztety tzw. z formy :)  Gdy kupowałam kiedyś gotowe, brałam raczej takie prostokątne :) niż do smarowania. Choć, oczywiście, łatwiejsze w użyciu są "smarowidła". Ale czy nie warto zrobić swój, domowy? Jeśli macie ochotę na mięsny, to zapraszam  tutaj - po pasztet drobiowy . Poniższy jest warzywny i z kaszą jaglaną.  Składniki: 70 gramów kaszy jaglanej (suchej, przed ugotowaniem(...)składniki i przełożyć masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia - moja o wymiarach 11cm x 16,5cm Piec 40 minut, wyłączyć piecyk i po 5 minut uchylić drzwiczki. Potrzymać pasztet w środku jeszcze ok. 15 minut Wyjąć i zostawić w foremce do przestygnięcia.  Gdy pasztet będzie bardziej zimny niż gorący, przełożyć go na talerz i gdy całkowicie wystygnie - wstawić

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pasztet z wątróbki z kurczaka 163

Często oglądam programy kulinarne. Kilka razy oglądając jeden z takich właśnie programów złapałam się na tym, iż są ludzie, którzy naprawdę nie lubią pasztetu. Nie wiem czemu, ale jakoś nie mogę tego zrozumieć. Pasztet z wątróbki z kurczaka Jak można nie lubić pysznego, kremowego, pełnego aromatu pasztetu? Ci, którzy ten wpis teraz czytają są na pewno tego samego zdania(...)Smacznego! Uważajmy bardzo kupując wątróbkę czy czasami nie ma ona w sobie żółci. Jeśli tak, wtedy nie nadaje się ona do spożycia, gdyż całość zwyczajnie będzie okropnie kwaśna. Ten pasztet najlepiej smakuje serwowany na kruchym, ciepłym jeszcze toście. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); jQuery(".socialMediaOnEveryPost").addClass("sgmb-center

mecooks
Jaglany pasztet z cukinii. 150

Przeglądając internet w oczy wpadł mi przepis na jaglany pasztet z cukinią. Zdjęcia zachęciły dodatkowo, postanowiłam sprawdzić czy rzeczywiście jest taki pyszny jak wszyscy piszą! Jeśli chodzi o mnie, pasztet wyszedł poprawny - oczywiście nieco zmodyfikowałam przepis. Jednak .... ja wolę ten tradycyjny ;-) A Wy? Składniki; 15 dag kaszy jaglanej ( przed gotowaniem) 1,5 kg cukinii 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka(...)zrobić to za pomocą lnianej ściereczki. Do miski z warzywami przełożyć ugotowaną kasze, pieczarki, cukinię, jajka, przyprawy a także posiekaną zieleninę. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać i spróbować czy pasztet jest odpowiednio doprawiony. Foremkę ( najlepiej keksówkę) wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Masę pasztetową przełożyć do foremki, po  wierzchu wyrównać i zapiekać około 50 min lub więcej w temp

Radość kipiąca uśmiechem.
TARTA PTYSIOWA Z PASZTETEM, MUSEM Z BOROWIKÓW, KARMELIZOWANĄ CEBULĄ I ORZECHAMI 261

Zabieram Was do Francji! No bo ciasto ptysiowe i pasztety , to chyba wszystkim kojarzą się z tym pięknym krajem. Z ciasta ptysiowego cukiernicy robią tam fantastyczne eklery wypełnione przeróżnymi kremami ( już na samą myśl burczy mi w brzuchu! ), a francuscy pasztetnicy cieszyli się sławą od XVI wieku i pracowali na dworach królewskich oraz szlacheckich również w Polsce. Dziś połączyłam(...)obydwa te przysmaki i stworzyłam danie, które zachwyciło podniebienia! Chrupiące ciasto ptysiowe wypełnione po brzegi pysznym farszem z pasztetu, karmelizowaną cebulką z białym winem i musem ze smażonych na maśle borowików z orzechami laskowymi tworzy fantastyczną całość. Tworzy danie, któremu nikt się nie oprze i które każdy będzie zajadał ze smakiem! Danie smakuje obłędnie! Smaki fantastycznie się komponują, przegryzają

Ostra na Słodko