pasztet - 4176 przepisów (strona:44/279)

PASZTET WIELKANOCNY 184

Przepyszny domowy pasztet, z różnych gatunków mięsa  oraz warzyw, idealnie wpisuje się w tradycyjne   potrawy Wielkanocne SKŁADNIKI 2 kg łopatki wieprzowej 1 kg wątróbki drobiowej 1 kg karkówki, 4 marchewki 3 pietruszki 1/2 średniego selera 5 średnich cebul 6  jajek czerstwa 10 ziarenek  ziela angielskiego 10 ziarenek  pieprzu kilka   liści   laurowych 4 łyżki(...)pieprz do smaku. Całość wymieszać. Do masy pasztetowej wlewać stopniowo wywar z gotowania mięsa (około 3/4 litr) i dalej mieszać. Białka ubić na sztywną pianę,   dodać do pasztetu i delikatnie wymieszać. Foremki wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Do foremek wyłożyć pasztet. Pasztet piec w nagrzanym do 180 C piekarniku przez około 90 minut

RAROSSA
Pasztet z ciecierzycy z warzywami 127

stoły znowu zaczną uginać się pod nadmiarem jedzenia. A co, jeśli dbamy o linię, lub najzwyczajniej w świecie, nie jesteśmy fanami ciężkiej kuchni? Możecie się pokusić o przygotowanie pasztetu z ciecierzycy i warzyw. Nie wymaga zbyt wielu wyszukanych składników a i pracy z nim niedużo. Będzie on stanowił doskonałą alternatywę dla mięsnych pasztetów. Oryginalny przepis ( klik ) zawierał jeszcze m.in. suszone(...)pomidory i siemię lniane. Pominęłam je, ponieważ ich zwyczajnie nie miałam. Smak pasztetu można dowolnie modyfikować dodając różne przyprawy. Z podanej porcji wychodzi duża keksówka. Jeśli nie planujecie tak dużego wypieku przygotujcie pasztet z połowy porcji albo włóżcie część do zamrażalki. Składniki: 2 szklanki ciecierzycy 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 20 cm jasnej części pora 3 średnie cebule

My simple kitchen
Pasztet szybki , pasta kanapkowa 126

Bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Smakuje pysznie na bułeczkach i chlebku. Z naszym ogóreczkiem kiszonym to bajeczka. Każdy zrobi taki pasztet, wystarczy 30 minut i gotowy. Wątróbkę oczyścić z żyłek, cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulkę. Smażyć aż cebulka nabierze lekko złotego kolory. Doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać wątróbkę i boczek(...)środku czerwona. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z patelni i ostudzić. Wrzucić wszystko do blendera, dodać majeranek i serek. Zmiksować na gładką masę. Włożyć do miseczki i do lodówki. Pasztet musi całkowicie ostygnąć i wszystkie składniki muszą się ze sobą połączyć. Jak lubicie pasztet o smaku lekko pomidorowym , to można dodać 1-2 łyżek keczupu. ja osobiście nie lubię

Kuchnia Pokoleń
PASZTET PIECZARKOWY Z JAJKAMI 164

Wegetariański pasztet z pieczarek oraz jajek to idealny dodatek do pieczywa. Jest naprawdę smaczny, a do tego mało pracochłonny. Amatorzy różnego rodzaju pasztetów będą z pewnością zachwyceni, nawet mięsożercy 😉 Bo nie ma to jak domowy pasztet, przynajmniej wiemy co jest w środku!   Składniki: 500 g pieczarek 1 duża cebula 7 jajek pęczek szczypiorku pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu(...)pietruszki oraz majonez, musztardę, zioła, sól i pieprz. Mieszamy wszystko łyżką i próbujemy czy nie trzeba więcej przypraw. Oddzielany żółtka od białek. Żółtka dodajemy do miski z masą na pasztet i dokładnie mieszamy. Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli na sztywną pianę. Na końcu do masy pasztetowej dodajemy ubite białko i delikatnie wszystko łączymy. Masę przekładamy do keksówki

Kuchnia MagdaLeny
Pasztet sojowy z daktylami 159

Wegetariański pasztet sojowy z daktylami to pyszny i niebanalny dodatek do pieczywa. Jeśli lubicie roślinne pasztety, musicie go wypróbować! Nie wymaga wiele pracy, choć nieco długo się go robi, gdyż soja musi się gotować co najmniej 2 godziny, aby była miękka. Składniki: 1 szklanka suchej soi 10 suszonych daktyli średnia marchew 2 cebule 5 pieczarek 2 jajka łyżka sosu sojowego(...)podsmażone warzywa miksujemy blenderem na gładką masę. Do masy dodajemy pokrojone daktyle, wodę pozostałą po ich moczeniu, sos sojowy, jajka, bułkę tartą i przyprawy. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Pasztet wykładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok godzinę w temp 200 C. [caption id="attachment_7142" align="aligncenter" width="1024"] Pasztet sojowy z daktylami[/caption] Artykuł Pasztet sojowy

e-PrzepisyKulinarne
domowy pasztet... 183

rosołu, rosół 2 szklanki, smalec 1/2 kostki, wątróbki indyka 35 dag, wątróbki kurczaka 35 dag, mielone wieprzowo-drobiowe 50 dag, cebula 2 sztuki, włoszczyzna z rosołu, przyprawa do pasztetu 1 opakowanie, kucharek 1 łyżka, bułka grahamka większa 1 sztuka, jajka 4 sztuki "L", tarta bułka 1 szklanka kurę wiejską z rosołu wystudzoną obrać z kości, chrząstek usunąć skórę, samo mięso(...)grahamkę dużą namoczoną w wodzie i dobrze z wody odciśniętą wątróbki z kurczaka, indyka oczyścić i usmażyć na rumiano na smalcu (wątróbki muszą być mocno przyrumienione, jest lepszy smak pasztetu), do usmażonej wątróbki dodać mielone mięso , cebulę pokrojoną i smażyć co jakiś czas zamieszać, wystudzone wszystko z patelni dodać do kury wbić jajka, przyprawy, kucharka, wlać rosół i blenderem wszystko

W Mojej Kuchni Lubię
Pasztet drobiowy z żurawiną 144

Uwielbiam domowe pasty, jak i pasztety. Co jakiś czas przygotowuje pasztet z resztek rosołowych (przepis TUTAJ ), który jest świetnym pomysłem na wykorzystanie nadmiaru mięsa, jak i warzyw z rosołu. Dzisiaj zachęcam do przygotowania świątecznego pasztetu - wraz z dodatkiem żurawiny i płatków migdałowych. Pasztet jest bardzo smaczny, łatwy do przygotowania - zasmakuje osobom, które lubią połączenie mięsa i owoców 😀 Składniki(...)Ponownie całość zblendować. Musi powstać gładka masa (bez grudek!). Na sam koniec, wsypać suszoną żurawinę i za pomocą łyżki całość dokładnie wymieszać. Do dwóch keksówek przełożyć przygotowaną masę. Wierzch pasztetu posmarować żółtkiem (należy go roztrzepać w 1 łyżce mleka) i posypać płatkami migdałowymi. Piec około 60 minut w 180 ºC  (bez przykrycia). Po upieczeniu wstawić do lodówki. Kroić

Ugotować
Wegetariański pasztet z dynią i komosą ryżową 113

Wegetariańskie pasztety tak przypadły nam do gustu, że przyrządzam je dosyć często. Jednak jesienią i zimą zawsze muszę mieć jakiś w lodówce, dlatego piekę je co kilka dni. Zajadam się nimi, zazwyczaj na kolację. Z dodatkiem ostrej musztardy, ogórków kiszonych, lub pomidorowej sałatki. Pasztet z kaszy jaglanej, soczewicy, komosy ryżowej i dynii ma świetną konsystencję i dobrze się kroi(...)jest także bardzo kremowy i nadaje się do smarowania pieczywa. A Wy, jaki pasztet lubicie? :) 100 g suchej zielonej soczewicy 100 g suchej kaszy jaglanej 100 g suchej komosy ryżowej 100 ml oleju rzepakowego + 2-3 łyżki do smażenia duża czerwona cebula 160 g puree z dynii 2 łyżki sosu sojowego tamari 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego łyżeczka

Mienta blog
Pasztet wieprzowy do smarowania 242

Bardzo prosty  do zrobienia pasztet do smarowania. Gotowany z mięsa wieprzowego. Fantastyczny  na kanapki ;-) Polecam również jeszcze szybszy i super smaczny pasztet z wątróbki drobiowej . Dla miłośników pasztetów warzywnych idealny będzie pasztet gryczany do smarowania . Łączny czas przygotowywania:  około 4 h Ilość porcji:  2,2 kg pasztetu

AniaGotuje.pl
Pasztet grzybowo drobiowy do smarowania 191

Pyszny, domowy pasztet - idealny do smarowania na kanapki. Grzyby leśne, kilka przypraw i wątróbka drobiowa to jedne z bardziej udanych połączeń smakowych na jesień :-) - wszystkie składniki duszone w jednym garnku - prosty i szybki w przygotowaniu - można go trzymać w lodówce do 7 dni Polecam również inne pasztety do smarowania: pasztet drobiowy do smarowania  bardzo przez Was lubiany i wyjątkowo(...)popularny domowy pasztet gryczany  zaskakująco delikatny, lekko słodki pasztet wieprzowy do smarowania  Wasz numer 1 na kanapki

AniaGotuje.pl
Pasztet z cukinii 132

Pasztet z cukinii to mój pierwszy pasztet jaki ze smakiem jadłam i zrobiłam! Nie jadam mięsnych pasztetów, więc ciężko mi porównać i wskazać równice w smaku. Jednak muszę przyznać, że jest przepyszny i bardzo smakował również miłośnikowi mięsnych potraw:) Czas wykonania(...)Podsmażyć cebulę 3. Ubić białka 4. Cukinię połączyć z resztą składników 5. Dodać białka 6. Przełożyć do formy 7. Upiec Pobierz wersję do druku: Pobierz Pasztet z cukinii Artykuł Pasztet z cukinii pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Babeczki piknikowe 159

Ufff, zdążyłam z kolejną i zarazem ostatnią propozycją na wykorzystanie pasztetu z drobiu Profi . Babeczki z kruchego ciasta, wypełnione warzywami, twarożkową pastą z odrobiną czosnku i oczywiście pasztetem. Wszystko razem świetnie ze sobą współgra, a babeczki prócz zabrania ze sobą na piknik, można śmiało spakować i zabrać do pracy czy szkoły. Świetnie sprawdzą się także jako przekąska podczas rodzinnych spotkań(...)zaletą jest niewątpliwie to, że można je dowolnie zdobić wykorzystując inne smaki pasztetu i dostępne warzywa. Polecam!   Składniki na 6 sztuk Ciasto: 100g mąki pszennej 50g masła 1 żółtko (możemy dać całe jajko, ale będą wtedy mniej kruche) 1 łyżka śmietany 18% 1/3 łyżeczki soli Nadzienie: 1 opakowanie pasztetu Profi np. z drobiem 1 opakowanie serka kanapkowego o dowolnym

Kuchnia w czekoladzie
Najlepszy pasztet z cukinii 13790

Wypróbowałam już kilka przepisów na pasztet z cukinii, ale ten jest wg mnie najlepszy. Dodatek żółtego sera i suszonych pomidorów dodaje mu wyrazistości smaku. Ponadto nie żałuję też ostrej papryki, gdyż lubimy ostrzejsze smaki. Pasztet z cukinii to nasz ulubiony pasztet, góruje nawet nad tymi mięsnymi. Składniki: 2 średnie cukinie 6-7 suszonych pomidorów 200 g sera żółtego 2 jajka(...)pieczenia formy keksowej, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Następnie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze około pół godziny tak, aby wierzch się ładnie zarumienił. pasztet z cukinii Artykuł Najlepszy pasztet z cukinii pochodzi z serwisu Przepisy Kulinarne

e-PrzepisyKulinarne
Pasztet wielkanocny w indykiem 120

Pasztet piekę na każde święta. Zawsze piekę większą ilość i zamrażam. Przygotowanie jest czasochłonne, dlatego jeśli już robię, to od razu hurtowo :) Dzisiejszy pasztet przygotowałam z dodatkiem śliwki. Lubimy połączenie mięs z owocami. Idealny do pasztetu jest również chutney. Możecie go przygotować z moich przepisów   tutaj.  Polecam! Pasztet wielkanocny w indykiem Składniki na 4 keksówki o wymiarach(...)sztywno, dodajemy do masy i delikatnie mieszamy.  Następnie przekładamy do foremek wysmarowanych smalcem i obsypanych bułką tartą. Pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu pasztet schładzamy w lodówce. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
WARSZTATY Z E.WEDEL I PASZTET WIELKANOCNY NA SŁODKO ;-) 128

działo się na całego! Wszystkie przepisy, które przygotowaliśmy tego dnia były związane z tematyką zbliżających się Świąt Wielkanocnych.  W tym poście chciałam podzielić się z Wami przepisem na Pasztet na słodko z czekoladą i bakaliami. A w kolejnym poście podzielę się z Wami przepisem na najlepszą drożdżową babę i obłędnie dobry przepis na królika! PASZTET NA SŁODKO Z CZEKOLADĄ(...)stopni C. Torcik, orzechy, skórkę pomarańczową i rodzynki wymieszać, dodać pastę z orzechów laskowych, roztopioną czekoladę mleczną i dalej mieszać, aby masa się połączyła. Masę przełożyć do foremek na pasztet,w stawić na 2h do lodówki. Ganasz z białej czekolady: Białą czekoladę, śmietankę i miód zagotować. Gorącym płynem zalewamy białą czekoladę i pozostawiamy na 5 minut. Ganasz dokładnie mieszamy

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania