pasztet - 4085 przepisów (strona:48/273)

Domowe wędliny i mięsa na Boże Narodzenie 625

warto wykorzystać jako element talerza wędlin albo podać na ciepło, na świąteczny obiad.   Na talerzu wędlin świetnie sprawdzą się na zimno peklowane szynki i peklowana rolada z boczku. Pasztet pieczony klasyczny sprawdzi się w obu wersjach – podany na zimno, z sosem chrzanowym lub żurawiną, albo jedzony na ciepło – po podgrzaniu. Podobnie piernikowa rolada z wieprzowej łopatki(...)kilka dni. Szczegóły jak zawsze znajdziecie przy każdym z przepisów. Udanego gotowania! Peklowana szynka wieprzowa – domowa wędlina mocno jałowcowa, pieczona Wędlina z piersi kurczaka. Batony drobiowe – w dwóch wersjach Pasztet klasyczny pieczony, nie tylko na święta – kruchy i soczysty Boczek peklowany pieczony – rolada z boczku Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Piernikowa rolada z łopatki wieprzowej, nadziewana

Karo in the Kitchen
No to pasztet. Wegepasztet z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami. 70

pasztet… wegepasztet i to całkiem niezły. Z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej. Wilgotny, zwięzły, bezproblemowo się kroi, dobrze rozsmarowuje na chlebie, a do tego pyszny, sycący i zdrowy. Tak samo doskonały solo jak i na pajdzie świeżego chrupiącego pieczywa. Do świątecznego i nieświątecznego menu, na śniadanie oraz do zabrania ze sobą, jednak najlepiej sprawdza się jako lekka, warzywna kolacja(...)przełożyć do formy wysmarowanej olejem i grubo obsypanej mielonymi orzechami, wierzch również można posypać orzechami. 7) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 min., do momentu, aż pasztet ładnie się zarumieni. 8) Upieczony pasztet dobrze wystudzić, wyjąć z formy i przechowywać w lodówce. Artykuł No to pasztet. Wegepasztet z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami. pochodzi

Fitsweet.me
Pasztet z fasoli i pietruszki oraz "Nie opuszczaj mnie" 176

cudownie przygrzewa. W warzywniku powoli kończą się typowo letnie warzywa. Fasola zebrana w sierpniu zdążyła już dobrze wyschnąć. A mnie naszła na nią ochota. Rozochocona sukcesem i smakiem niedawnego pasztetu z cukinii , upiekłam kolejny - słodkawy w smaku i o bardziej zwartym miąższu. Świetnie sprawdził się na kanapkach lub podany z jakimś dipem, np. z muhammarą z pieczonych papryk . Składniki(...)dużych oczkach 2 jajka łyżka cząbru spora szczypta startej gałki muszkatołowej 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 70 ml oleju + sporo do smażenia (ilość jest tu istotna, by pasztet nie był suchy) 4 czubate łyżki mąki owsianej sól i pieprz do smaku Fasolę namoczyć na noc. Odcedzić i ponownie zalać wodą, zagotować i odlać wodę. Zalać wrzątkiem i gotować

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasztet z kurczaka 638

Wielkanoc tuż za progiem. I jak co roku nie może na wielkanocnym stole zabraknąć pasztetu. W zeszłym roku podzieliłam się z wami przepisem na pasztet mięsny , a dzisiaj chcę żebyście spróbowali zrobić pasztet drobiowy z kurczaka. Pasztet najprostszy, idealny. Co wy na to? Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
PASZTET DROBIOWY Z CAŁYMI PIECZARKAMI 104

Niedługo święta Wielkanocne. Ja co roku szukam pomysłów na urozmaicenie świątecznego pasztetu. Coś dodaję, coś zmieniam w wypróbowanych już przepisach, by powstało coś innego w smaku.Tak też było w przypadku tego drobiowego pasztetu. Tradycyjny przepis, który od lat sprawdzony w mojej rodzinie, urozmaiciłam dodatkiem całych pieczarek. Pychota! Składniki: 1 kg udek z kurczaka  30 dag piersi z kurczaka(...)przepuszczamy mięso,bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowaliśmy mięso i warzywa.Przekładamy do foremek.Na dno foremki wykładamy do połowy pasztet, układamy pieczarki jedna za drugą, przykrywamy masą mięsną.  Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie suchy

Z Majeczką w kuchni
No to pasztet. Wegepasztet z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej z suszonymi pomidorami. 117

pasztet… wegepasztet i to całkiem niezły. Z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej. Wilgotny, zwięzły, bezproblemowo się kroi, dobrze rozsmarowuje na chlebie, a do tego pyszny, sycący i zdrowy. Tak samo doskonały solo jak i na pajdzie świeżego chrupiącego pieczywa. Do świątecznego i nieświątecznego menu, na śniadanie, do zabrania ze sobą, a najlepiej sprawdza się jako lekka, warzywna kolacja. Składniki(...)przełożyć do formy wysmarowanej olejem i grubo obsypanej mielonymi orzechami, wierzch również można posypać orzechami. 7) Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 min., do momentu, aż pasztet ładnie się zarumieni. 8) Upieczony pasztet dobrze wystudzić, wyjąć z formy i przechowywać w lodówce.         Artykuł No to pasztet. Wegepasztet z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej

Fitsweet.me
Pasztet z kaczki i wołowiny 175

Idealny pasztet na świąteczny stół. Zachęcam już dziś aby taki pasztet zrobić domownikom a także gościom. Aromatyczny, kremowy, idealny jako przekąska z ogórkiem kiszonym. Polecam gorąco, pieczecie pasztety na święta? Pasztet z kaczki i wołowiny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasztet z gęsi, z żurawiną 207

Pasztet z gęsi, delikatny, ale dobrze doprawiony, to prawdziwy przysmak. Kawałki wątróbki i owoce żurawiny urozmaicają jego smak oraz strukturę. Do przyrządzenia pysznego pasztetu nie kupowałam specjalnie elementów tuszy, ale wykorzystałam to co zostało z gęsi pieczonej w całości. Nic się nie powinno zmarnować, a mięsa przy kościach zostaje naprawdę sporo. Jeśli ktoś nie będzie piekł całej gęsi, a chciałby(...)zrobić taki pasztet, to radzę kupić 2 dorodne gęsie uda. Jak przygotować gęsinę? Kilka sprawdzonych przepisów na mięso gęsi znajdziecie TUTAJ Taki pasztet na świątecznym stole będzie jego ozdobą. Doskonale smakuje z dodatkiem domowego chrzanu albo konfitur z żurawiny . ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Grzybowy pasztet z soczewicy 112

Pasztet ten z całą pewnością będzie rarytasem dla wegetarian. Ja jako mięsożerca wole mięsne pasztety, choć i ten jest godny polecenia i wypróbowania.   1 puszka soczewicy gotowanej garść suszonych podgrzybków 1 cebula 100 g masła sól, pieprz, maggi   galaretka (opcjonalnie) 100 ml wrzącej wody 1 łyżka sosu sojowego poł łyżeczki żelatyny   Grzyby moczyć w wodzie(...)wodzie przez 30 minut. Odcedzić. Na maśle usmażyć na złoty kolor poszatkowaną cebulę. Grzyby wraz z soczewicą zblendować na gładką masę, dodać cebulę, przyprawić i dokładnie wymieszać.   Na pasztet można wylać galaretkę, wystarczy wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wylać na równą powierzchnie pasztetu. Pozostawić w lodówce do stężenia

Jadło i czytadło
Wegańskie pasty i pasztety do kanapek :) 197

końcu udało mi się zebrać kilka wegańskich pas i pasztetów, aby stworzyć nieco obszerniejszy wpis na temat takich produktów. Wszystkie prezentowane poniżej smarowidła jadłam pierwszy raz, gdyż zawsze jak mam okazję spróbować coś z takich produktów decyduję się na te, które jeszcze nie są mi znane. Dajcie znać czy Wy znacie poniższe produkty i czy Wam smakowały :) Pasztet z ziołami(...)sprawia problemów podczas użycia go na kanapce. W masie widać wyraźnie dużą ilość dodanych ziół. Zapach jest naturalny. Smak dobry. Nie przesolony, kremowy, ziołowy. Chętnie powróciłabym do niego ponownie. Pasztet pochodzi ze sklepu BIO-KRAINA , ale widzę, że na stronie sklepu występuje on teraz w innym opakowaniu i całkowicie innym składzie. Choć nazwa i firma zostały te same. Pasztet spożyłam

Zdrowie na języku :P
Jak z jednego przepisu nakulać klopsów, zrobić pasztet i burgery? 221

Zostawiam moje Miśki na całe 5 dni, a że jak zwykle mam mało czasu to zrobiłam 3 w 1, czyli z jednej „masy” nakulałam klopsów, upiekłam pasztet i burgery. Lodówka pełna więc mogę jechać wyginac śmiało ciało. Składniki: 200 g ryżu 200 g czerwonej soczewicy 100 g mąki kukurydzianej 10 śliwek 2-3 cebule 2 czubate łyżki nasion(...)przed tym należy je delikatnie obtoczyć np. w mąkę kukurydzianej. Smaż po obu stornach na złoto. Z podanej ilości składników wyszło mi 18 klopsików, 4 burgery i 2 pasztety upieczone w 14 cm keksówkach. Burgery uformowałam za pomocą pierścienia cukierniczego, umieściłam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekłam przez 30 minut w temp. 180 C, ale po 20 minutach

greenscarf
Pasztet drobiowy z jajkiem 357

niepowtarzalny, świąteczny przysmak, który sprawdzi się zarówno na ciepło jak i na zimno.  Mało tego ;) Jeśli w zakamarkach zamrażarki posiadacie jakieś mrożone, gotowane mięso z rosołu, to przygotowanie pasztetu zajmie Wam naprawdę 15 minut, bo przecież przy pieczeniu stać na baczność nie musicie (możecie myć wtedy okna np :D ), a i jajka zdążą się ugotować.  To ilu chętnych(...)pieczenie pasztetu? U mnie na święta też będzie, wysprzątam zamrażarkę i zrobię porządek na kolejne "resztki" :) Przecież nie wywalę! Składniki na foremkę półokrągłą o wymiarach 35x10x5cm   6 udek z rosołu 2 jajka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy chrzanowej Pęczek szczypiorku 50g masła 6 jajek ugotowanych na twardo Sól, pieprz Tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy

Kuchnia w czekoladzie
Pâté z kurzych watróbek 188

dzisiejszym wpisie zabieramy Was na wycieczkę do Francji. Nie będzie to co prawda przepis na foie gras, ale przygotowaliśmy dla Was równie pyszny pasztet z kurzych wątróbek. Powinien posmakować nawet tym, którzy nie przepadają za wątróbką. Jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, zajmuje to około 15 minut. Wątróbka flambirowana koniakiem nabiera wyrazistego, a jednocześnie łagodnego smaku. Tymianek dodaje pasztetowi(...)być naprawdę wysoki. 5. Na koniec doprawiamy wątróbkę tymiankiem, solą i świeżo mielonym pieprzem. 6. Przekładamy zawartość patelni do naczynia blendera i miksujemy na gładką masę. 7. Przekładamy gotowy pasztet do kokilek i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. 8. Przed podaniem roztapiamy na patelni łyżkę masła z tymiankiem i zalewamy powierzchnię pasztetu w kokilce. Pâté z kurzych wątróbek podajemy

W kuchni Katie
Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną 135

każdej kolejnej porcji znajduję zastosowanie z cięższym sercem (niechybnie i ku mojej rozpaczy się skończą), to dla tego jednego dania warto było poświęcić każdy z ostatnich, cennych grzybków: pasztet. Cudowny, delikatnie wilgotny, o głębokim smaku, pełen aromatycznych przypraw i z delikatną orzechową nutą. Pasztet bezmięsny, wzbogacony o odżywczą kaszę jaglaną, pełen słodkawych od smażenia warzyw i pieczarek. Tak pyszny(...)doprawić pieprzem lub większą ilością ziół. Formę delikatnie natłuścić i wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić i wysypać np. otrębami. Do formy przełożyć masę, dokładnie ubić i wyrównać powierzchnię. Pasztet wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 o C, piec około 60 – 70 minut. Po upieczeniu pasztet pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Kroić dopiero po wystudzeniu, przechowywać w lodówce. Świetnie

Even Better Food

Proponowane wyszukiwania