Nie wiem ile razy zaczynałam pisać tego posta i żaden wstęp nie wydawał mi sie dość dobry. Zatem bez zbędnego przedłużania, zapraszam dziś na pasztet! Aromatyczny, pełen niespodzianek i wegański. W podstawie biała fasola i włoskie orzechy, które tworzą idealną bazę do świąteczno-zimowych smaków. A w środku moc pyszności! Jest delikatna dynia, która wspaniale rozjaśnia swoim kolorem wnętrze pasztetu, są diamenciki suszonych moreli i żurawiny, blade talarki pora i liście spinaku, które niesfornie oplatają res... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)