Przepis na : śniadanie
Pasztet z cukinii to mój pierwszy pasztet jaki ze smakiem jadłam i zrobiłam! Nie jadam mięsnych pasztetów, więc ciężko mi porównać i wskazać równice w smaku. Jednak muszę przyznać, że jest przepyszny i bardzo smakował również miłośnikowi mięsnych potraw:) Czas wykonania: 1 h 30 min (w tym 1 h 10 min czas pieczenia) Ilość porcji: 1 foremka (32 cm x 10 cm) Składniki: 700 g cukinii (530 g po obraniu = 3 szklanki) 3 jajka 1 duża cebula 2 ząbki c... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.