Pasztet drobiowy z suszoną żurawiną

Pasztet drobiowy z suszoną żurawiną

Pasztet drobiowy z suszoną żurawiną

Kwaśny smak suszonej żurawiny świetnie pasuje do wytrawnego smaku pasztetu. Robiąc pasztet w większej ilości warto do jednej z porcji dodać ten dodatkowy składnik. Urozmaica i podbija smak, zapobiega nudzie i urozmaica pozornie nudny pasztet. ;-)  1 cały kurczak 4 udka  300g wątróbki drobiowej 4 duże marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule 2 bułki kajzerki 2 jajka L olej 6 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 150g suszonej żurawiny sól, piepr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, papryka, kurczak, grzyby, mięso, żurawina, bułki, wątróbka drobiowa, marchewka, drobiowe, mielone, udka , rosół, kurczak z warzywami, udka z kurczaka, kanapki, mielone z warzywami, kurczak z papryką , mięso mielone, bez pieczenia, kurczak pieczony, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, kurczak słodko kwaśny, pieczone udka

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.