Niektórych może przerażać zakup sklepowego pasztetu. Choć można znaleźć go też w wersji bardziej tradycyjnej, to ja osobiście nie znajduję lepszego niż pasztet mojej babci, na którego przepis Wam zamieszczamy. Babcia ma jeszcze wiele sekretów kulinarnych, ale tym musiałam się podzielić, bo to najlepszy pasztet jaki kiedykolwiek jadłam! Składniki na keksówkę: 200 g soczewicy (najlepiej zielonej) 0,5 kg kurczaka (najlepiej z rosołu) 300 g pieczarek 1 średnia cebula 2 jajka 2-3 średnie ząbki czosnku przyprawy...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.