pasztet - 4085 przepisów (strona:49/273)

Pasztet drobiowowiepszowy z koperkiem 102

Postanowiłam zrobić coś swojskiego na kanapeczki.Pomyślałam dwa w jednym będę miała i wykombinowałam obiad z którego powstał pasztet. Jesteście ciekawi?? Składniki : schab 300 g pierś z  kurczaka 300 g koperek pęczek 1.1/2 szklanki wywaru z rosołu sól i pieprz do smaku foremka aluminiowa o pojemności 500 ml czosnek sprasowany 4 ząbki   Wykonanie: Jak wspomniałam wcześniej najpierw(...)odrobiną soli, przełożyłam farsz do foremki aluminiowej o pojemności 500 ml . Wstawiamy do nagrzanego pieca i pieczemy w 200 stopniach 45 minut.Jest pyszny.         Zestaw do pasztetu z przyprawami  możecie zamówić z    Tak wygląda zamówienie i wcale nie jest drogo, a pasztetów z tego zestawu zrobicie parę. Jestem bardzo zadowolona i zachęcam do zakupu

Różowa kuchnia
Krokiety z pasztetem i jajkiem 187

Krokiety często przyrządzam gdy mam nadmiar domowego pasztetu, wystarczy tylko do pasztetu dodać ugotowane jajka oraz natkę pietruszki oraz usmażyć naleśniki. Mają wspaniały smak i w dodatku są szybkie do przyrządzenia, polecam. Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej luksusowej Szymanowskiej 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju Polskiego Rzepakowego 2 jajka Farsz: 400 gram pasztetu najlepiej domowego(...)jajka ugotowane na twardo Pół pęczka natki pietruszki Sól, pieprz Dodatkowo: 2 jajka  Bułka tarta Olej do smażenia Sposób przygotowania: Pasztet mielimy na drobnym sitku, jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno siekamy, wszystko razem łączmy, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, wlewamy mleko oraz olej, miksujemy. Na rozgrzanej patelni

Bajeczna Kuchnia
Pasztet z indyka z dynią 191

piekę dużo pasztetów ale czasami tak mi się zamarzy i wtedy pyszny pasztet ląduje na naszym stole. Tym razem połączyłam mięso z indyka z ukochana dynią a rezultat? rewelacja, pasztet jest wilgotny i bardzo smaczny. Zachęcam do wypróbowania. Pasztet z indyka z dynią. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wegański pasztet z fasoli Mung 123

opóźnia procesy  starzenia i jest niskokaloryczna, wi ę c wspomaga odchudzanie 😊 O właściwościach tej fasolki mogłabym jeszcze długo pisać, ale przejdę teraz do pasztetu. Pasztet jest niezwykle aromatyczny i smaczny. Doskonale smakuje z dodatkiem pieczywa z pomidorem lub ogórkiem  kiszonym. Zapraszam do wypróbowania 😉 Składniki: fasola Mung 2 szklanki, kasza jaglana 1 torebka, cebula(...)gładką masę . Blaszkę smarujemy olejem i posypujemy bułką tarta. Gotow ą  masę wylewamy do keksowki. Pieczemy w 170 stopniach prze 1 h. Upieczony pasztet odstawiamy do ostygnięcia, następnie przechowujemy w lodowce. Pasztet najlepiej się  kroi następnego  dnia. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Pasztet jaglany z cukinią i suszonymi pomidorami 190

Jestem fanką wegetariańskich pasztetów i piękę je bardzo często. Nawet mięsożercom smakują bardziej, niż tradycyjne mięsne pasztety. Przepis pochodzi z książki „Jaglany detoks…kolejny krok” Marka Zaremby,z moimi niewielkimi zmianami. Wyszedł bardzo aromatyczny i kremowy, polecam :) 100 g czerwonej soczewicy 0/5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej łyżka mielonego siemiania lnianego średnia cukinia marchewka mała czerwona cebula(...)Wszystkie przestudzone składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy i dodajemy resztę oliwy. Ja powstałą masę lekko miksujemy i przekłądamy do keksówki. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Smacznego :) Artykuł Pasztet jaglany z cukinią i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Pasztet z kurczaka z suszonymi grzybami 93

Czytaliście kiedyś skład paszetów kupowanych w sklepie? Mięsa można znaleźć więcej w karmie dla kotów! Najlepiej więc przyrządzić sobie swój własny pasztet, według osobistych preferencji. Pasztety robimy zawsze z gotowanego, mielonego mięsa z dodatkami typu wątróbka, boczek, słonina, grzyby, warzywa, suszone owoce i orzechy. Mój dzisiejszy pasztet jest z kurczaka z warzywami(...)pieprzem i gałką muszkatołową. • Mięso włożyć do wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką keksówek i wygładzić powierzchnię mokrą ręką. Z tej porcji wychodzą dwa pasztety. • Piec 30 minut w twmperaturze 200 st.C

To co kocham
Pasztet warzywno-jaglany 146

Lubię pasztety tzw. z formy :)  Gdy kupowałam kiedyś gotowe, brałam raczej takie prostokątne :) niż do smarowania. Choć, oczywiście, łatwiejsze w użyciu są "smarowidła". Ale czy nie warto zrobić swój, domowy? Jeśli macie ochotę na mięsny, to zapraszam  tutaj - po pasztet drobiowy . Poniższy jest warzywny i z kaszą jaglaną.  Składniki: 70 gramów kaszy jaglanej (suchej, przed ugotowaniem(...)składniki i przełożyć masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia - moja o wymiarach 11cm x 16,5cm Piec 40 minut, wyłączyć piecyk i po 5 minut uchylić drzwiczki. Potrzymać pasztet w środku jeszcze ok. 15 minut Wyjąć i zostawić w foremce do przestygnięcia.  Gdy pasztet będzie bardziej zimny niż gorący, przełożyć go na talerz i gdy całkowicie wystygnie - wstawić

Szczęśliwa kuchnia
Pasztet warzywno-jaglany 147

Lubię pasztety tzw. z formy :)  Gdy kupowałam kiedyś gotowe, brałam raczej takie prostokątne :) niż do smarowania. Choć, oczywiście, łatwiejsze w użyciu są "smarowidła". Ale czy nie warto zrobić swój, domowy? Jeśli macie ochotę na mięsny, to zapraszam  tutaj - po pasztet drobiowy . Poniższy jest warzywny i z kaszą jaglaną.  Składniki: 70 gramów kaszy jaglanej (suchej, przed ugotowaniem(...)składniki i przełożyć masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia - moja o wymiarach 11cm x 16,5cm Piec 40 minut, wyłączyć piecyk i po 5 minut uchylić drzwiczki. Potrzymać pasztet w środku jeszcze ok. 15 minut Wyjąć i zostawić w foremce do przestygnięcia.  Gdy pasztet będzie bardziej zimny niż gorący, przełożyć go na talerz i gdy całkowicie wystygnie - wstawić

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pasztet z wątróbki z kurczaka 131

Często oglądam programy kulinarne. Kilka razy oglądając jeden z takich właśnie programów złapałam się na tym, iż są ludzie, którzy naprawdę nie lubią pasztetu. Nie wiem czemu, ale jakoś nie mogę tego zrozumieć. Pasztet z wątróbki z kurczaka Jak można nie lubić pysznego, kremowego, pełnego aromatu pasztetu? Ci, którzy ten wpis teraz czytają są na pewno tego samego zdania(...)Smacznego! Uważajmy bardzo kupując wątróbkę czy czasami nie ma ona w sobie żółci. Jeśli tak, wtedy nie nadaje się ona do spożycia, gdyż całość zwyczajnie będzie okropnie kwaśna. Ten pasztet najlepiej smakuje serwowany na kruchym, ciepłym jeszcze toście. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); jQuery(".socialMediaOnEveryPost").addClass("sgmb-center

mecooks
Jaglany pasztet z cukinii. 133

Przeglądając internet w oczy wpadł mi przepis na jaglany pasztet z cukinią. Zdjęcia zachęciły dodatkowo, postanowiłam sprawdzić czy rzeczywiście jest taki pyszny jak wszyscy piszą! Jeśli chodzi o mnie, pasztet wyszedł poprawny - oczywiście nieco zmodyfikowałam przepis. Jednak .... ja wolę ten tradycyjny ;-) A Wy? Składniki; 15 dag kaszy jaglanej ( przed gotowaniem) 1,5 kg cukinii 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka(...)zrobić to za pomocą lnianej ściereczki. Do miski z warzywami przełożyć ugotowaną kasze, pieczarki, cukinię, jajka, przyprawy a także posiekaną zieleninę. Wszystko dokładnie ze sobą wymieszać i spróbować czy pasztet jest odpowiednio doprawiony. Foremkę ( najlepiej keksówkę) wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Masę pasztetową przełożyć do foremki, po  wierzchu wyrównać i zapiekać około 50 min lub więcej w temp

Radość kipiąca uśmiechem.
TARTA PTYSIOWA Z PASZTETEM, MUSEM Z BOROWIKÓW, KARMELIZOWANĄ CEBULĄ I ORZECHAMI 226

Zabieram Was do Francji! No bo ciasto ptysiowe i pasztety , to chyba wszystkim kojarzą się z tym pięknym krajem. Z ciasta ptysiowego cukiernicy robią tam fantastyczne eklery wypełnione przeróżnymi kremami ( już na samą myśl burczy mi w brzuchu! ), a francuscy pasztetnicy cieszyli się sławą od XVI wieku i pracowali na dworach królewskich oraz szlacheckich również w Polsce. Dziś połączyłam(...)obydwa te przysmaki i stworzyłam danie, które zachwyciło podniebienia! Chrupiące ciasto ptysiowe wypełnione po brzegi pysznym farszem z pasztetu, karmelizowaną cebulką z białym winem i musem ze smażonych na maśle borowików z orzechami laskowymi tworzy fantastyczną całość. Tworzy danie, któremu nikt się nie oprze i które każdy będzie zajadał ze smakiem! Danie smakuje obłędnie! Smaki fantastycznie się komponują, przegryzają

Ostra na Słodko
Gołąbki z pasztetem paprykowym 123

Gołąbki Paprykowo- Pasztetowe Składniki:   ( 6 małych gołąbków) 2 torebki ryżu 1 pasztet firmy Profi z papryką www.profi.com.pl  2 cebule 1 papryka ostra papryka, pieprz 1 Mała główka kapusty 250 bulionu Wykonanie: Ryż gotujemy na sypko, studzimy, dodajemy pasztet, przysmażoną cebulkę wraz z papryką ( ostudzoną), doprawiamy ostrą papryką i pieprzem aby wzbogacić smak pasztetu. Liście kapusty blanszujemy aż będą(...)Zawijamy w liście zimny farsz, formując gołąbki. Tak przygotowane gołąbki wkładamy do garnka wyłożonego kapustą i zalewamy szklanką rosołu i dusimy aż kapusta będzie w pełni miękka. Gołąbki z pasztetem, to przykład dania z cyklu coś z niczego :) Gołąbki można podawać z sosem pomidorowym bądź po prostu polać ketchupem jeżeli ktoś lubi :) Przepis bierze udział w konkursie

W Moim Magicznym Domu
Bezglutenowy pasztet sojowy z okary 188

dań wytrawnych.  Zawsze przy robieniu mleka sojowego czy tofu nie mogę się doczekać, aby coś zrobić z pozostałej okary. Najczęściej przygotowuje z niej kotlety a'la schabowe albo pasztet. Oprócz soi dodaje do niego kilka warzyw i powstaje pyszny dodatek do chleba.  Bezglutenowy pasztet sojowy z okary Składniki: okara z 400g soi  2 duże marchewki (ok. 350g(...)przyprawy.  Na koniec dodać mąkę kukurydzianą (ilość mąki może się różnić zależnie od tego jak została odciśnięta okara, dlatego najlepiej dodawać ją stopniowo do uzyskania konsystencji "lepkiej papki"). Pasztet przełożyć do keksówki i piec w nagrzanym do 200 st C  piekarniku ok 1 h.  Pasztet latwo się kroi i rozsmarowuje na kanapce :) Smacznego

wegujemy
Pasztet z kurczaka i pieczarek 180

Bardzo udany pasztet. Mimo, że nie dodawałam boczku, nie był ani trochę suchy - to zasługa warzyw i pieczarek. Mięso i warzywa zmiksowałam na gładką masę, pieczarki tylko mocno posiekałam. Dzięki temu są w pasztecie bardziej wyczuwalne. Koniecznie dodajcie zielony, marynowany pieprz - znakomicie podkręca smak pasztetu.  Bardzo polecam! składniki (1 foremka 10x 23 cm) 250 g ugotowanego mięsa kurczaka(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st C. Piec ok 50 minut, następnie odkryć,  temperaturę podnieść do 180 st C i piec już  bez przykrycia aby się pasztet lekko zrumienił. Powinien odchodzić od brzegów foremki. Smacznego

Stare Gary
Pasztet z cieciorki 104

Pasztet nie jedno ma oblicze, co możecie potwierdzić czytając moje menu. Znajdziecie w nim przepisy na różne wersje pasztetów warzywnych. Wolę takie, ale pewnie nadejdzie moment , w którym jednak zdecyduję się zrobić mięsny. Na razie przedstawiam Wam pasztet z cieciorki i pieczarek o bardzo wyrazistym smaku. Cieciorka (ciecierzyca) pewnie głównie kojarzy się z kremowym hummusem,albo hinduskim dhal(...)warto sięgać po nią także do innych, nawet mniej egzotycznych dań.  A teraz zapraszam na krótką, niezbyt daleką  podróż z Olejami Świata PASZTET Z CIECIORKI I PIECZAREK Składniki: 400 g cieciorki/ciecierzycy 300 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 ugotowana marchewka 2 jajka 1/3 szklanki oleju przyprawy: 1 łyżka majeranku 1/3 łyżeczki kurkumy szczypta gałki muszkatołowej sól

Bon appetit mon amie