Cześć! Dziś zrobiłam pasztet z cukinii. Robię go zawsze, kiedy na ogrodzie cukinia obrodzi tak, że nie wiadomo co już z niej robić. Cukinia w słoikach, placki z cukinii, no i w końcu pasztet. Robi się go dość szybko i nie wymaga sztywnego trzymania się przepisu. Zasada jest jedna: trzeba dodać coś, co zwiąże startą cukinię. Składniki: * cukinia do 1 kg * 3 jajka * 1 duża marchew * żółty ser – max 15 dkg * szklanka kaszy manny * 1 starta cebula * 2 ząbki czosnku – opcjonalnie * prz... czytaj dalej...
Uwielbiam "stać przy garach". Uwielbiam jeść, testować nowe smaki. Na co dzień pracuję jako księgowa a po pracy kuchnia jest wyłącznie moja :D
Zapraszam do poczytania z moimi zmaganiami z garami:D Smaki dzieciństwa, próby odtworzenia kuchni włoskiej, azjatyckiej.