W warzywniku cukinia znów wybujała, a na balocie boczniaki rosną jak na drożdżach. Pomyślałam zatem, by je połączyć ze sobą i upiec coś à la pasztet, tyle że bez mięsa 😉 Wypełnieniem jest tu pomarańczowa soczewica, która szybko się gotuje i rozgotowuje, więc nie trzeba potem całości blendować lub mielić. Pieczeń łatwo się kroi i nie rozsypuje. Jest pyszna 😋😋😊 Składniki (na dużą keksówkę): 250 ml pomarańczowej soczewicy 1 kg cukinii (bez nasion i waty) 300 g boczniaków 4 łyżki oleju do smaż... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)