Jeśli lubicie seler i nie macie na niego uczulenia, zachęcam do upieczenia wegetariańskiej wersji pasztetu z tym mało kalorycznym warzywem w roli głównej. Pasztet jest lekko wilgotny w środku i nie rozsypuje się podczas krojenia. Z poniższych składników wychodzi wersja łagodna w smaku. Już mam pomysł, jak ją podkręcić, by na Święta stał się bardziej bogaty w smaku i aromacie 😁😊😋 Składniki (na keksówkę o długości 25 cm): 2 średnie selery (w sumie ok. 750 g) pietruszka (ok. 40 g) marchew (ok. 120 g) cebula (o...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)