200 g ugotowanego kurczaka, 200 g wątróbki drobiowej (najlepiej gęsia, ale z kurczaka też będzie ok), 3 gałązki tymianku, 150 g masła, sól, gałka muszkatołowa świeżo mielona, imbir mielony, pieprz świeżo mielony, brandy (można pominąć) masło do smażenia, Wątróbkę usmażyć na maśle, dodać pokrojonego kurczaka i tymianek, chwilę razem przesmażyć. Odstawić do ostudzenia. Mięso i tymianek trzykrotnie zemleć w maszynce do mięsa. Następnie utrzeć z roztopionym masłem. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, świeżo z... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...