Pasztet domowy

Pasztet domowy

Pasztet domowy

Składniki: • 2 kg mięsa (wieprzowego i cielęcego w proporcjach pół na pół lub dowolnie najlepiej różne, łopatka, karczek) • 1/2 kg surowego boczku • 1/2 kg wątróbki drobiowej • 200 g słoniny • 3 cebule • 2 ząbki czosnku • 3-4 suszone grzybki • 1-2 marchewki • 1 pietruszka • 1/2 małego selera • 3 ziela angielskie • 2 liście laurowe • 5 ziarenek jałowca • sól, pieprz • ok. 3/4 łyżeczki gałki muszkatołowej • ok 1/2 łyżeczki imbiru • 2 bułki namoczone w mleku i odciśnięte • 4 jajka ponadto: • smalec do smażenia... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Autor

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, mięso, bułki, ciasto, pasztet, grzyby, boczek, obiad, bułka pszenna, wątróbka drobiowa, mielone, karczek, mięso mielone, pasztet wieprzowy, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, bez pieczenia, pieczony boczek, ciasta z masa, ciasto na niedziele, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia

Inne przepisy z KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.