Śledzie marynowane w musztardzie Śledzie w musztardzie to bardzo prosta i bardzo pyszna przystawka. Musztarda i miód wspaniale pasują do słonych śledzi, a kwas i cukier
Korniszonkiscript.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=489558&channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=3445&newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); 5. Pasztet z cukinii Kliknij w zdjęcie, aby zobaczyć przepis. Pasztet bez mięsa? Da się zrobić! Pokrój go na plastry i podaj na talerzu z żurawiną lub sosem czosnkowym. Nawet zdeklarowani mięsożercy
okolicepalnika.plPasztet z grzybowo- mięsno - serowy to pyszny i łatwy w przygotowaniu pasztet. Dobrze się smaruje i wszystkim smakuje :) Kiedy jest sezon na grzyby zawsze warto go przygotować aby delektować się jego smakiem. SKŁADNIKI : 300 g świeżych grzybów 300 g mięsa mielonego ( wieprzowego ) 300 g por - biała cześć 300 g serków kremowych, topionych - ementaler lub gouda sól, pieprz do smaku
Kulinarne Fantazje MarioliCiasto bananowe z kawałkami czekolady i polewą czekoladową Ciasto bananowe z czekoladą to przepis z kategorii zero waste. Przygotowanie tego ciasta to sprytny i przy tym
KorniszonkiSUROWIEC -mięso z królika 1 kg -wątróbka drobiowa 1kg -boczek 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona 16-17 g/kg -przyprawa do pasztetu jak na wyżej pokazanym zdjęciu 5-6 g/kg -2 lub 3 ząbki czosnku opcjonalnie jak ktoś lubi /osobiście dodałem - rosół z gotowania królika i boczku / dajemy tyle aby masa mięsna przypominała konsystencję gęstego budyniu(...)się za przyprawianie. Podczas mieszania musimy ocenić gęstość naszego farszu i w razie potrzeby dolewamy rosołu. Masa mięsna ma być w miarę luźna pasztetowa ma być smarowna. Aby ostatecznie pasztet miał gładką konsystencję w warunkach domowych można posiłkować się blenderem. Napełniamy słoiki puszki. Puszki sterylizowałem w szybkowarze 50 min. Po obróbce termicznej schładzamy w zimnej wodzie 60 min dalsze wychładzanie
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.occie Najlepszy przepis na marynowane gruszki w zalewie octowej Gruszki w occie to przepis nieco zapomniany. A szkoda, bo gruszki w zalewie octowej są pysznym dodatkiem do mięsa, pasztetów i sałatek i doskonale zastępują chutney z gruszek . Słodko cierpkie marynowane gruszki w occie możesz podawać także do serów. Pamiętam z dzieciństwa, że gruszki w occie zawsze pojawiały się(...)twardych, jędrnych gruszek, przyprawy w całości (cynamon, goździki, ewentualnie pieprz w ziarnach), ocet spirytusowy lub jabłkowy i cukier. Marynowane gruszki w zalewie octowej są doskonałym dodatkiem do pieczonego mięsa, pasztetów serów i sałatek. Takich gruszek nie może zabraknąć na bożonarodzeniowym stole. Gruszki w zalewie octowej Moja szklanka ma 250 ml pojemności. Z poniższych proporcji otrzymasz 3 słoiki o pojemności
Cztery Fajery