pasztet - 4150 przepisów (strona:91/277)

PASZTET Z GRZYBÓW DZIADKA + FILMIK 48

Pasztet z grzybowo- mięsno - serowy to pyszny i łatwy w przygotowaniu pasztet. Dobrze się smaruje i wszystkim smakuje :) Kiedy jest sezon na grzyby zawsze warto go przygotować aby delektować się jego smakiem. SKŁADNIKI : 300 g świeżych grzybów 300 g mięsa mielonego ( wieprzowego ) 300 g por - biała cześć 300 g serków kremowych, topionych - ementaler lub gouda sól, pieprz do smaku

Kulinarne Fantazje Marioli
Ekspresowe ciasto bananowe z czekoladą - przepis 85

Ciasto bananowe z kawałkami czekolady i polewą czekoladową Ciasto bananowe z czekoladą to przepis z kategorii zero waste. Przygotowanie tego ciasta to sprytny i przy tym

Korniszonki
Pasztet- królik, drób, wieprzowina 79

SUROWIEC -mięso z królika 1 kg -wątróbka drobiowa 1kg -boczek 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona 16-17 g/kg -przyprawa do pasztetu jak na wyżej pokazanym zdjęciu 5-6 g/kg -2 lub 3 ząbki czosnku opcjonalnie jak ktoś lubi /osobiście dodałem - rosół z gotowania królika i boczku / dajemy tyle aby masa mięsna przypominała konsystencję gęstego budyniu(...)się za przyprawianie. Podczas mieszania musimy ocenić gęstość naszego farszu i w razie potrzeby dolewamy rosołu. Masa mięsna ma być w miarę luźna pasztetowa ma być smarowna. Aby ostatecznie pasztet miał gładką konsystencję w warunkach domowych można posiłkować się blenderem. Napełniamy słoiki puszki. Puszki sterylizowałem w szybkowarze 50 min. Po obróbce termicznej schładzamy w zimnej wodzie 60 min dalsze wychładzanie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Gruszki w occie 60

occie  Najlepszy przepis na marynowane gruszki w zalewie octowej Gruszki w occie to przepis nieco zapomniany. A szkoda, bo gruszki w zalewie octowej są pysznym dodatkiem do mięsa, pasztetów i sałatek i doskonale zastępują chutney z gruszek . Słodko cierpkie marynowane gruszki w occie możesz podawać także do serów. Pamiętam z dzieciństwa, że gruszki w occie zawsze pojawiały się(...)twardych, jędrnych gruszek, przyprawy w całości (cynamon, goździki, ewentualnie pieprz w ziarnach), ocet spirytusowy lub jabłkowy i cukier. Marynowane gruszki w zalewie octowej są doskonałym dodatkiem do pieczonego mięsa, pasztetów serów i sałatek. Takich gruszek nie może zabraknąć na bożonarodzeniowym stole. Gruszki w zalewie octowej  Moja szklanka ma 250 ml pojemności. Z poniższych proporcji otrzymasz 3 słoiki o pojemności

Cztery Fajery
Sałatka szopska - Bałkany na talerzu 115

Sałatka szopska nieodparcie kojarzy się z Bałkanami i wakacjami w Bułgarii oraz na południu Chorwacji, w Czarnogórze, Serbii lub Macedonii. Ta pyszna, lekka sałatka to idealny

Korniszonki
Turecka sałatka Gavurdağı 53

lejącego miodu. Po ostygnięciu to jeszcze zgęstnieje, więc naprawdę nie szalejcie z odparowywaniem. Nie potrafię sobie przypomnieć z czym jedliśmy tę sałatkę. Z tego co pamiętam był to chyba pasztet z cukinii. Pasztet nie był jakoś super aromatyczny, więc ta sałatka pięknie go uzupełniła. Zróbcie ją chociażby z ciekawości, jeżeli jesteście otwarci na nowe smaki. Przepis mam stąd: turkishfoodie

Kardamonovy
Przekąski i wino 75

przekąsek. Chleb, krakersy, bułeczki i inne pieczone dodatki zawsze wybieramy na podstawie serwowanych serów i wędlin. Jeśli w Waszym menu znajdują miękkie sery, które można rozsmarować czy też kremowe pasztety dobrze jest podać świeżutką bagietkę, grubsze krakersy czy też paluszki grissini. Możecie też przygotować przepyszne bułeczki na bazie sera gruyere. Czytaj także: [Wino i kuchnia] “Wino(...)jakości oliwa z oliwek znakomicie skomponuje się ze świeżym, dobrej jakości pieczywem i podkreśli owocowe aromaty wina. Do kremowych, słonych czy też pikantnych serów oraz delikatnych wędlin lub aksamitnych pasztetów do smarowania z kolei doskonale pasują konfitury owocowe czy warzywne (np. słodka konfitura z pomarańczy, wytrawna konfitura z czarnej porzeczki lub czerwonej cebuli). A miód? Miód to doskonały kompan

Kate's Kitchen
Koreczki z tortilli 63

miejsca w roladki, a dopiero później pokroić je w plastry. Koreczki podawaj natychmiast, chociaż możesz też przygotować je z wyprzedzeniem. Zobacz też inne przepisy na przekąski Burger z halloumi Pasztet z jajkiem Różowe jajka Wieniec drożdżowy z pesto Roladki z szynki z chrzanem Paprykowe łódeczki ziemniaczane Zobacz też nowe przepisy Koreczki z tortilli Placuszki twarogowe Pasztet z jajkiem Różowe jajka

okolicepalnika.pl
Pasta z soczewicy 42

Mój mąż stwierdził, że pasta z soczewicy jest jak bezzapachowy, zdrowy pasztet… czy to było zachęcająca rekomendacja, nie wiem Ja nie jestem zwolennikiem pasztetów, tak naprawdę chyba nigdy nawet nie jadłam:) Ciężko mi porównać smak tej pasty do czegokolwiek Nigdy wcześniej też nie jadłam soczewicy, ale przyznaje jest naprawdę dobra, przynajmniej w takiej postaci mi bardzo smakowała. Dla tych

KuchniaWeDwoje.pl
Pasta z wątróbki 78

zazwyczaj podana na obiad smażona lub duszona. Wątróbka idealnie nadaje się jednak nie tylko na obiad, ale także do przygotowania past do kanapek. Taka pasta jest świetną alternatywą dla pasztetów.  Jeśli lubicie wątróbkę taki pasztet z pewnością też Wam zasmakuje. Pasta z wątróbki - przepis  Do przygotowania pasty będziesz potrzebować: 500g wątróbki z indyka, 2 łyżki oliwy z oliwek

Z notatnika dietetyka
Karmelowa babka z krówkami 123

  Wielkanoc to święto jajek i babek. Babki mogą być najróżniejsze - drożdżowe, ucierane, piaskowe, białkowe, czekoladowe, a nawet z budyniu lub galaretki. Dzisiaj proponuję pyszną i

Korniszonki
Sos chrzanowy na ciepło 73

Kremowy sos chrzanowy na ciepło, idealny do gotowanych jajek, białej kiełbasy, pasztetu oraz innych wędlin. Przepis na sos chrzanowy jest bardzo łatwy i szybki w wykonaniu. Poza wspomnianymi wędlinami  i jajkami, sos chrzanowy można podawać do mięs i obiadu. Jeśli serwujemy pieczone lub gotowane mięso takie jak karkówka czy boczek, czyli  te bardziej tłuste. Sos chrzanowy powinien być(...)gotowany dobrze smakują z sosem z mniejszą ilością chrzanu. Tak naprawdę trudno się ograniczać, sos chrzanowy możemy podawać do wszystkiego. Ryby, także łosoś, wołowina, schab, golonka, pulpety, krokiety, pasztety i sos chrzanowy, to wszystko będzie smakować.  Sos chrzanowy Mamy dwa podstawowe sosy chrzanowe. Sos chrzanowy na ciepło i sos chrzanowy na zimno. Ten drugi sos z dodatkiem chrzanu jest

Dieta moja pasja
Wielkanoc na diecie – czyli krótko o zasadzie 80/20 54

dań , które mogą pojawić się także na Waszych stołach. Zerknijcie, może coś Wam przypadnie do gustu Na końcu listy są także słodkości U mnie na pewno pojawi się rewelacyjny pasztet z cukinii i orzechowy jagielnik z polewą daktylową. Sałatka z wędzonym łososiem i jajkiem Kosmiczny chlebek szpinakowy Carpaccio z buraka Sałatka z burakiem i jabłkiem Jajko zapiekane w bułce Chlebek(...)płatkami owsianymi i chia Domowa wędlina z kurczaka Pasta jajeczna z awokado Sałatka ryżowa z tuńczykiem i zielonym ogórkiem Wytrawny chlebek z twarogu Pasztet z cukinii Pasta warzywna z kaszą jaglaną Sałatka pomarańczowa z miętą i pistacjami Orzechowy jagielnik z kremem daktylowym Proste ciasto pomarańczowe Raffaello kokosowo-morelowe Czekoladowe ciasto z batata Serniczek z kaszy jaglanej z truskawkami

Natka Pietruszki