Domowy kisiel żurawinowy - zdrowy deser dla dzieci i na Wigilię Listopad to czas, kiedy w sklepach dostępna jest świeża żurawina, warto zatem przygotować coś pysznego z
KorniszonkiPierogi ruskie z bryndzą Ruskie pierogi kochamy wszyscy! W zależności od regionu przepisy na słynne ruskie mogą się różnić, ale zawsze te pierogi wspaniale smakują. Mój
KorniszonkiZupa krem z pieczonej dyni Jesienią na naszych stołach królują dynie - pieczone, duszone, smażone, prażone. Szczególnie pyszna jest dynia pieczona, z której można przygotować wiele wspaniałych
Korniszonkiniedzielę obowiązkowy rosołek. Tylko co robić z mięsem i warzywami? Pasztet porosołowy już był to teraz kolej na kotleciki. Ich przygotowanie jest błyskawiczne! 6-7 ugotowanych skrzydełek 2-3 marchewki (ugotowane z rosołu) 1 pietruszka (ugotowana z rosołu) 1 ząbek czosnku 1 cebula ½ pęczka świeżego koperku 2 jajka 4 łyżki buki tartej + do obtoczenia Sól Pieprz 0,5 łyżeczki suszonych(...)rosole kroimy na mniejsze kawałki. Koperek oraz cebulę siekamy. Dokładamy czosnek. Całość miksujemy blenderem na mniejsze kawałki. Nie blendujemy bardzo długo, masa nie ma być taka jak na pasztet, mają w niej być widoczne kawałki mięsa. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy przyprawami. Dokładnie mieszamy łyżką. Formujemy małe kotleciki, każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju
VioletoweKucharzeniePapryka marynowana z miodem i czosnkiem Papryka marynowana z miodem i czosnkiem to ciekawa wariacja na temat marynowanej papryki. Swój ciekawy smak zawdzięcza dodatkowi naturalnej słodkości
KorniszonkiJesienny placek ze śliwkami i gruszkami Polecam extra przepis na jesienny deser. To proste i szybkie ciasto pozwoli zagospodarować wszystkie jesienne owoce, które zapodziały się w
Korniszonkidyni Omlet z kaszą jęczmienną i warzywami Omlet z kasza jaglaną Pasta jajeczna z pieczarkami i boczkiem Jajka faszerowane wiosenne Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane szpinakiem Sałatka z kaszą Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Jajka faszerowane dzikim ryżem i jarmużem Makaron po chińsku z omletem Żurek z kaszą Biszkopt – przepis Tosty francuskie na Walentynki Tosty z awokado i jajkiem Wiosenna
Dorota SmakujePrzepyszny i wyjątkowo prosty do zrobienia pasztet z selera to jeden z ciekawszych pomysłów na warzywny pasztet. To przepis, z którym każdy sobie poradzi. Zapraszam! - idealny na kanapki - również w wersji bezglutenowej - szerokie zastosowanie i świetny smak
AniaGotuje.plPasztet pomidorowy z samych warzyw: cebuli, ciecierzycy, batata, pietruszki, selera i marchewki. 1 słoik ugotowanej ciecierzycy (350 gram w zalewie - zalewy nie wylewaj zrób deser: mus czekoladowy, albo majonez - przepis znajdziesz u mnie) 2 marchewki 1/2 średniego selera pietruszka korzeń cebula batat ( opcjonalnie) mały koncentrat pomidorowy (słoiczek) 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie(...)łyżką z olejem. Na wierzch układać plastry pomidora i posypać ziołami prowansalskimi lub oregano. Piec w 180-190 stopniach C. ok. 45 minut. Ps. Do mojego pasztetu poszły 2 łyżki bezglutenowej bułki tartej
AZgotuj!gulaszu (np. gulasz z tofu ), wegańskiego kotleta czy puree. Możemy dodać ją do sałatki na śniadanie czy kolację (np. sałatka ze strączkami ) Możemy przygotować z niej pyszny pasztet do kanapek (np. pasztet z ciecierzycy ). Osoby, które bardziej lubią eksperymentować w kuchni mogą też przygotować z cieciorki pyszne słodycze (np. pralinki z ciecierzycy ). Ja dziś poszłam w jeszcze inną stronę
Z notatnika dietetykaDziś się dziele z Wami moim przepisem, na pyszny domowy pasztet z królika. Prosty do zrobienia, troszkę czasochłonny, ale dla tego smaku warto się poświecić. Najlepszy pasztet domowy! Składniki: 1 kg mięsa z królika 300 g wątróbki drobiowej 300 g surowego boczku/słoniny 3 jajka 1 bułka bułka tarta masło/olej 3 marchewki 2 pietruszki
magiczna kuchnia Kasiśmietany świetnie komponuje się ze śledzikiem. Przystawkę można przygotować na kilka dni przed podaniem, co korzystnie wpłynie na ich smak! Co jeszcze pysznego serwujecie swoim świątecznym gościom? Proponuję pyszny pasztet wegetariański przygotowany na bazie kaszy jaglanej. Do pasztetu proponuję domową musztardę z pewnością najlepszą, jaką możecie sobie wyobrazić. Wybierzcie tę opcję z daktylami, ta wersja jest super! Jeżeli chodzi
SprawdzonaKuchnia.plrobienia kompotu. Tym razem postanowiłem ukręcić chutney, czyli słodko-wytrawny sos, lub raczej konfiturę. Do czego może służyć chutney z rabarbaru? Jest to świetny dodatek do burgera, czy pasztetu. U mnie cały czas był nim smarowany pasztet z czerwonej soczewicy , który upiekłem wczoraj. Kotlety z buraka również będą idealnie się z nim komponowały. Wskazówki dotyczące przepisu Do stworzenia dzisiejszego chutney
BlendmanSałatka z kurczakiem i chrupiącymi dodatkami, w postaci jabłka i orzechów włoskich to pyszny pomysł na lunch lub sycące drugie śniadanie. Połączenie delikatnego mięsa z kurczaka
KorniszonkiSorbet truskawkowy Lody sorbetowe to wspaniały pomysł na letni deser. Można je przygotować z owoców sezonowych- truskawek, malin lub cytrusów. Domowy sorbet truskawkowy idealnie sprawdzi się
Korniszonki