pasztet - 4176 przepisów (strona:93/279)

Pasztet drobiowo-wieprzowy 114

gałka muszkatołowa 1g/kg -cebula 3 sztuki średniej wielkości  -olej z pestek winogron lub inny  -rosół z gotowania podgardla /ilość taka aby masa pasztetowa była dość luźna, pasztet ma być smarowny . -słoiki, puszki 300 g WYKONANIE  Do garnka wlewamy tyle wody aby nasz surowiec mięsny był całkowicie przykryty. Wodę podgrzewamy do 80 stopni i wrzucamy mięso(...)blendera. Po zmieleniu składników zabieramy się za przyprawianie. Podczas mieszania musimy ocenić gęstość naszego farszu i w razie potrzeby dolewamy rosołu. Masa mięsna ma być w miarę luźna pasztet ma być smarowny. Napełniamy słoiki puszki, na wierzch dajemy łyżeczkę oleju jadalnego ja dałem z pestek winogron. OBRÓBKA TERMICZNA  Puszki lub słoiki sterylizowałem w szybkowarze 50 min. Po obróbce

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pasztet wieprzowy 57

Mój pierwszy pasztet w życiu. Musiałam go dziś zamrozić, bo zjedlibyśmy go jeszcze przed świętami. Genialny, no sorry. Od początku wiedziałam czym go przyprawię, skonsultowałam tylko parę detali z moim tatą i tak oto jest. Róbcie.  Składniki: 1 kg karkówki wieprzowej 300 g wątroby wieprzowej 300 g podgardla lub surowego boczku 1 marchewka 1 korzeń pietruszki mały kawałek selera(...)wysokości i pieczemy godzinę w 200 stopniach.  Taka ilość mięsa zmieściła mi się do foremki o wymiarach: dł. 36 cm, szer. 12 cm, wys. 7 cm. Artykuł Pasztet wieprzowy pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pasztet ze śliwkami 62

mielonego imbiru 20 suszonych śliwek sól pieprz olej rzepakowy   Zacznę może od tego, że najlepiej ugotować po swojemu rosół na całym kurczaku. Mięso i część warzyw wykorzystacie do pasztetu, z rosołem zrobicie na co macie ochotę (ja właśnie nastawiłam barszcz na sylwestra). Łopatkę kroimy w dużą kostkę i obsmażamy do zrumienienia. Na tej samej patelni rumienimy obrane kawałki cebuli(...)foremek o wymiarach:  1 – dł. 36 cm, szer. 12 cm, wys. 7 cm,  2 – dł. 21 cm, szer. 10 cm, wys. 5 cm. Artykuł Pasztet ze śliwkami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pasztet z królika i wieprzowiny 103

wszystko przemielić- razem z warzywami Masę doprawić do smaku przyprawami, wlać roztrzepane jajka i masę dokładnie wyrobić Wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papierem do pieczenia 2 foremki, wyrównać wierzch pasztetów Piekłam ok. 1 godz. w temp.180*C Z tej ilości mięsa wyszły mi 2 foremki 10 x 22 cm oraz 2 małe słoiczki, które pasteryzowałam 2 -krotnie. Pasztet jest bardzo delikatny

Proste Potrawy
Pasztet wieprzowo-drobiowy 56

Sprawdź jak zrobić pyszny domowy pasztet wieprzowo-drobiowy. Idealny na święta i inne rodzinne uroczystości. Składniki: 4 ćwiartki kurczaka 70 dag podgardla 30 dag wątróbki drobiowej 50 dag marchwi 2 pietruszki por pół selera cebula 8 jajek natka pietruszki 2 kajzerki Sposób przygotowania: Wszystko gotujemy na 10 minut przed wrzucamy wątróbkę. Ostudzić i zmielić. W rosole namoczyć bułki dodać przyprawy(...)przyprawach gotować. Piec tak 1.5 godz w temperaturze 180 góra dół. Warzyw można mniej dać chodzi o marchew. Dolewamy rosół żeby wyrobić mięso. Autor przepisu: Bożena Piotrowska Artykuł Pasztet wieprzowo-drobiowy pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Śledzie z suszonymi owocami, czyli świąteczne śledzie tutti frutti 91

Śledzie z suszonymi owocami - świąteczne śledzie tutti frutti Śledzie z suszonymi owocami to kolejna śledziowa wariacja - idealne połączenie smaków słodkich, słonych i kwaśnych. Wytrawne, świąteczne śledzie

Korniszonki
Śledzie z suszoną żurawiną i cebulą 92

Śledzie z żurawiną i cebulą   Śledzie to zadziwiająco pyszne ryby, które można przygotować na sto sposobów. Szczególnie te solone dają prawdziwe pole do kulinarnego popisu

Korniszonki
Golonka pieczona w glazurze z papryką wędzoną pimenton 84

Golonka pieczona w glazurze z wędzoną papryka pimenton Golonka pieczona w glazurze z papryką pimenton to golonka w wersji de lux. Delikatne mięso, cudowny tłuszczyk, aromat

Korniszonki
Pasztet wieprzowo-wołowy z suszoną śliwką 72

wyobrażam sobie świat bez domowych wyrobów, szczególnie pasztetu,  który wręcz uwielbiam.  Tym razem pokusiłam się o dodatek a mianowicie śliwki suszone,  które świetnie komponują się z wytrawnym mięsem. Dzięki śliwkom jest bardziej aromatyczny,  a przygotowany w domu na pewno jest bardziej treściwszy i lepszy jakościowo.  Taki pasztet możemy również wykorzystać jako nadzienie do pierogów

Życie zaczyna się w kuchni
Domowy kisiel żurawinowy 110

Domowy kisiel żurawinowy - zdrowy deser dla dzieci i na Wigilię Listopad to czas, kiedy w sklepach dostępna jest świeża żurawina, warto zatem przygotować coś pysznego z

Korniszonki
Pierogi ruskie z bryndzą 143

Pierogi ruskie z bryndzą Ruskie pierogi kochamy wszyscy! W zależności od regionu przepisy na słynne ruskie mogą się różnić, ale zawsze te pierogi wspaniale smakują. Mój

Korniszonki
Wegańska zupa krem z pieczonej dyni 125

Zupa krem z pieczonej dyni Jesienią na naszych stołach królują dynie - pieczone, duszone, smażone, prażone. Szczególnie pyszna jest dynia pieczona, z której można przygotować wiele wspaniałych

Korniszonki
Porosołowe kotleciki 104

niedzielę obowiązkowy rosołek. Tylko co robić z mięsem i warzywami? Pasztet porosołowy już był to teraz kolej na kotleciki. Ich przygotowanie jest błyskawiczne! 6-7 ugotowanych skrzydełek 2-3 marchewki (ugotowane z rosołu) 1 pietruszka (ugotowana z rosołu) 1 ząbek czosnku 1 cebula ½ pęczka świeżego koperku 2 jajka 4 łyżki buki tartej + do obtoczenia Sól Pieprz 0,5 łyżeczki suszonych(...)rosole kroimy na mniejsze kawałki. Koperek oraz cebulę siekamy. Dokładamy czosnek. Całość miksujemy blenderem na mniejsze kawałki. Nie blendujemy bardzo długo, masa nie ma być taka jak na pasztet, mają w niej być widoczne kawałki mięsa. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy przyprawami. Dokładnie mieszamy łyżką. Formujemy małe kotleciki, każdy obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju

VioletoweKucharzenie
Papryka marynowana z miodem i czosnkiem 145

Papryka marynowana z miodem i czosnkiem Papryka marynowana z miodem i czosnkiem to ciekawa wariacja na temat marynowanej papryki. Swój ciekawy smak zawdzięcza dodatkowi naturalnej słodkości

Korniszonki
Super szybki placek ze śliwkami i gruszkami 149

Jesienny placek ze śliwkami i gruszkami Polecam extra przepis na jesienny deser. To proste i szybkie ciasto pozwoli zagospodarować wszystkie jesienne owoce, które zapodziały się w

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania