Pasztet- królik, drób, wieprzowina

Pasztet- królik, drób, wieprzowina

Pasztet- królik, drób, wieprzowina

  SUROWIEC -mięso z królika 1 kg -wątróbka drobiowa 1kg -boczek 1 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól warzona 16-17 g/kg -przyprawa do pasztetu jak na wyżej pokazanym zdjęciu 5-6 g/kg -2 lub 3 ząbki czosnku opcjonalnie jak ktoś lubi /osobiście dodałem - rosół z gotowania królika i boczku / dajemy tyle aby masa mięsna przypominała konsystencję gęstego budyniu  WYKONANIE  Do garnka wlewamy tyle wody aby nasz surowiec mięsny królik i boczek był całkowicie przykryty wodą. Boczek gotujemy do stan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, królik, boczek, pasztet, rosół, budyń

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.