
W tym roku w warzywniku wyrosło mi 5 krzaków cukinii. Nie nadążamy z ich bieżącym wykorzystaniem, bo nie samą cukinią człowiek żyje 😉 Gdy cukinia wyrasta mi do sporych rozmiarów, nazywanych domowo cukinią pasztetową, przygotowuję z nich różne pieczenie zwane inaczej pasztetami, których na blogu jest już dużo (przepisy w zakładce na kanapki ). Dziś kolej na połączenie cukinii z soczewicą i pieczarkami. Można ją wykorzystać jako danie główne, do kanapek, ale też odgrzać następnego dnia na śniadanie. Składniki : 200... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...
Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)