Pasztet z zapiekanego kalafiora i z czarnuszką

Pasztet z zapiekanego kalafiora i z czarnuszką

Pasztet z zapiekanego kalafiora i z czarnuszką

Przepis na : śniadanie

W poprzednim poście pisałam że zakochałam się w zapiekanym kalafiorze, postanowiłam zrobić z niego pasztet, wyszedł wspaniały. Ma lekki posmak orzechowy, ostra papryka nadaje ostrości a czarnuszka pazura :).  Pasztet idealnie się sprawdza na śniadanie, kolację lub obiad. Składniki: 1 duży kalafior 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 3 łyżki prażonego słonecznika 3 łyżki prażonego sezamu 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka  curry 3 łyżki oleju ryżowego ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Łycha smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.