Przy okazji robienia tradycyjnego pasztetu powstał pasztet pomidorowy, który bardzo wszystkim zasmakował :) Składniki : - około 1 kg mięsa z łopatki, - około 200 g wątróbki drobiowej, - włoszczyzna, - ziele angielskie, pieprz ziarnisty, - cebula, - czosnek, - mała bułka, - sól, pieprz mielony, - 2 jajka, - 5 - 6 suszonych pomidorów z oleju, - suszone pomidory z czosnkiem niedźwiedzim, - 2- 3 łyżki koncentratu pomidorowego, - olej do podsmażenia cebuli ( użyłem oleju z suszonych pomidorów ) Wykonanie : Mięso z... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...