Składniki 450 gr. łopatki 450 gr. wątroby - (kurczak, cielęcia ), oczyszczonej 2 łyżki koniak lub brandy 1 ząbek czosnku 2 łodyżki zielonej pietruszki 1/2 szalotki lub mała biała cebulka 1/4 łyżeczki sproszkowanego imbiru 1/8 łyżeczki goździków 1/8 łyżeczki cynamonu 1/8 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu Szczypta tabasco lub cayenne około 250 gr. bekonu w plastrach Wykonanie Zmielić łopatkę przez maszynkę do mięsa na drobnym oczkach. Do blendera wlać brandy ,... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..